A.V.R. jeugd schittert op Provinciaal Kampioenschap veldlopen

De weergoden waren de organisatoren ‘s morgens gunstig gezind en dat leidde tot een mooi bezet kampioenschap.

Een grote proficiat aan de vele vrijwilligers die allemaal samen deze wedstrijd mogelijk maakten.

Op een winterseizoen twee crossen organiseren en toch slaagden de trainers er opnieuw in om 100 AVR atleten te mobiliseren. De grote deelname van eigen atleten is een enorme stimulans voor bestuur, trainers en vrijwilligers om verder te doen.

Meteen raak in de eerste wedstrijd met Gaelle en Marith in een glansrol, natuurlijk kon Adeline niet achterblijven in reeks twee waar ook Lore hoge ogen gooide met haar prestatie.

Bij de benjamin jongens, zoals iedere cross dit jaar, een boeiend duel tussen Arne en Wout, ditmaal in het voordeel van Arne. Beiden zullen echter rekening moeten houden in de komende wedstrijden met Milan die alsmaar dichter komt. Na een harakiristart van Floris streden Ritsu(4) en Mart(5) voor dichte ereplaatsen.

Met een totaal van 24 benjamins aan de start kan een trainer niet anders dan tevreden zijn. Proficiat voor jullie inzet ongeacht jullie plaats in de uitslag.

Tijd voor de pupillen meisjes met Famke(5) op de voorgrond, een antwoord op de vraag : ” waar is Mien gebleven?” kan helaas geen antwoord krijgen, want Mien was ziek.

Een zelfde beeld bij de pupillen meisjes °2002, waar we nu al een heel tijdje Ghislaine moeten missen wegens een aanslepende blessure- langs deze weg een spoedig herstel- Elien verdedigde onze kleuren met een fraaie zesde plaats.

Een volgende titel dan maar,dacht Robbe, en op een doortastende manier zoals we Robbe kennen, had hij liefst 11″ voorsprong op nummer twee. Henok( 8) en Noah (13) leverden iets verderop, zoals de laatste veldlopen, een mooi duel .

Ook Brent bewijst dat men met hard en verstandig werken kan terugkomen. Na een najaar vol kommer en kwel waren de eerste crossen van 2013 alsmaar beter met nu de provinciale titel als beloning.

Wat onze miniemen meisjes °01 toonden was af !! Op het einde van de eerste ronde vormden Estelle, Aischa en Camille een rijtje en maakten het peloton monddood ,zoals de grote wielerploegen tonen in de klassiekers. Verder controlerend met zijn drietjes –  een lust voor het oog van de AVR trainers – om dan in het vervolg naar plaatsen 1(Estelle), 2(Aischa), 4(Camille), 6(Loes ) te snellen. Wat een suprematie in deze reeks en dan was Lore en nog niet eens bij (ziek).

Lynn kon niet achterblijven bij de oudste miniemen en haalde zilver .

Miniemen jongens °01 en zoals iedereen verwacht beslist Stan de wedstrijd in zijn voordeel en haalt zijn zoveelste zege. Dit is een winter om in te lijsten voor Stan, hopelijk krijgt het kader een gouden randje.

Heerlijk om te zien hoe Martijn(4) wedstrijd na wedstrijd steeds beter wordt en stilaan terug naar zijn beste niveau groeit.

10 podiumplaatsen waarvan 6 titels !! Winnaar van de clubklassementen bij pupillen heren, benjamin meisjes en miniemen meisjes.

En waar ik heel trots op ben: 67 jeugdatleten aan de start !! (voor sommigen onder hen was het de eerste wedstrijd)

Als jeugdvoorzitter wil ik dan ook ALLE deelnemers feliciteren voor hun wedstrijd .

Dit alles vraagt om bevestiging in Izegem (17/02) om dan misschien opnieuw te schitteren (herinner 2012)  op het BK veldlopen in Oostende (10/03).

Misschien moeten we al een beetje verder durven kijken en afvragen of  de AVR trein af te stoppen is op de wedstrijden van de beker van Vlaanderen (weekend van 20/21 april) .

 

Geert Dekaezemaker

Jeugdvoorzitter AVR

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: