Provinciaal veldloopkampioenschap CAD – MAS

Na de schitterende prestaties van onze jeugdige atleetjes in de vroege namiddag, keken we reikhalzend uit hoe de AVR-girls en –boys voor de dag zouden komen vanaf de cadettenreeksen.

En het was al meteen een klinkend succes. Lien Goossens en Alisa Spriet, die steeds in de frontlinie liepen, behaalden zilver en brons bij de eerstejaars. Ze werden van dichtbij gevolgd Lisa Duponselle die ook in de top tien algemeen eindigde. Lies Louagie, die nog maar net meetraint met deze groep, eindigde zowaar 22ste.

Bij de 2de-jaars cadetten behaalde Michèle De Marez na een heel sterke wedstrijd de bronzen medaille terwijl Florianne Van Oost, na weken out te zijn geweest omwille van een oogoperatie, een knappe algemene 24ste plaats veroverde.

De West-Vlaamse cadetten jongens weten stilaan hoe laat het is als Victor Verstichele aan de start verschijnt. Vanaf half-wedstrijd zette hij een tandje bij om tenslotte toch nog met grote voorsprong te winnen. Ook knap van Gianni De Blauwe en Tobiasz Demaiter om de race tot een goed einde te brengen.

Weinig scholieren meisjes (10) aan de start maar met Jana Vandepoele erbij weet iedereen dat het niet zomaar een gezondheidswandelingetje wordt. Net zoals Victor hield ze zich eerst nog rustig om dan toch met heel ruime voorsprong de zege te behalen.

Thomas Dekeyser is ook steeds voorin te vinden bij de scholieren. Na een mooi ingedeelde wedstrijd mocht hij de bronzen medaille in ontvangst nemen bij de eerstejaars. Jonas Vandepoele hield het bij een trainingsloop, wegens een voetkwetsuur die hij vorige zomer opliep, maar die hopelijk bijna overwonnen is… !

Jolien Musseeuw serveerde een knappe wedstrijd en dit pas na haar examens. Ze werd beloond met de 3de plaats op het podium bij de juniores dames.

Bij haar mannelijke leeftijdsgenoten verraste Loïc Van Oost ons in heel aangename zin. In deze, voor hem heel lange, wedstrijd werd hij schitterend 6de. Kort achter hem eindigden Dimitri Dejonckheere als 8ste en Thijs Vandepoele op de 9de plaats. Alexander Lesire eigende zich de 11de plaats toe in grieperige toestand.

Sterke AVR-vertegenwoordiging bij de masters heren. Frederik Keersebilck liep een traditioneel sterke inhaalrace na een al even traditioneel slechte start !  Om wanhopig van te worden Frederik… !!! Hij werd toch mooi 6de terwijl achter hem Danny Musseeuw en Nick De Paemelaere tot in de laatste rechte lijn samenbleven. Nick werd 11de en Danny 12de. Enkele seconden later werd Gilbert Walraedt 14de, maar wel 1ste bij de 50+, terwijl Kristof Huyghe de 15de plaats voor zijn rekening nam en zich zo ook provinciaal kampioen mag noemen in deze categorie. Elie Hoet liet zich ook niet onbetuigd en bolde als 18de over de streep. Felix Timperman is aan een mooie comeback bezigen werd vandaag 25ste. Op een 35ste plaats liep Tom Hoornaert binnen terwijl trainer Kris Decaestecker de 41ste plaats in beslag nam en nog 20 atleten het nakijken gaf.

Bij de dames seniores demonstreerde Barbara Maveau een one-woman show en toonde Sofie Gallein opnieuw haar mogelijkheden door na een sterke wedstrijd als 2de te eindigen. Iets later werd het AVR-overwicht nog wat extra in de verf gezet door Charline Vanneste die als 6de en Saskia Vens als 8ste de eindstreep overschreden.

De masters race bij de dames ging van start zonder de zieke Patricia Delvael, maar Virginie Catry (ook niet 100%) besloot de clubkleuren te verdedigen. Ze slaagde volledig in haar opzet door als 7de te eindigen.

2 AVR-vertegenwoordigers in de langste wedstrijd (10 km) van de namiddag. Als jongste atleet van de groep slaagde Robin Hoet erin zijn doel – top 10 – te halen, want na een mooi ingedeelde wedstrijd werd hij als 9de afgevlagd. Thijs Vander Meiren, die zich meer in zijn sas voelt in wegwedstrijden, behaalde de 13de plaats.

Met 33 aankomsten bij deze categorieën en daarbij  samengeteld bij de 67 jeugdatleten, haalden dus exact 100 AVR-atleten de eindstreep.

Van harte proficiat aan alle atleten en aan iedereen nog een heel goed seizoeneinde toegewenst!

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: