BK cadetten/scholieren indoor te Gent (3-3-2013)

6 atleten behaalden hun limiet om deel te nemen aan dit kampioenschap op hun favoriete nummers.  Deze presaties op zich zijn niet zo vanzelfsprekend. Om maar een voorbeeld te geven: enkel de 24 beste atleten kunnen deelnemen aan de 400m.  Als je daar als atleet bijhoort is dit al knap! De kavr- atleten namen deel zonder podium ambitites, persoonlijke records konden wel gelopen of gesprongen worden. Danielle Hessel greep net naast het podium: ze sprong een mooie 3m10.  Echter dat was net niet genoeg voor het brons. Danielle faalde dan drie maal op 3m20. Twee deelnemers aan de 60m Jeroen Gonnissen en Jutta Decock: Jeroen liet 8.19 optekenen, maar kwetste zich licht aan de hamstrings waardoor hij de laatste 30m niet meer voluit kon gaan.

Ook de hamstrings lieten zich voelen tijdens het hink-stapspringen en na 2 sprongen staakte Jeroen de wedstrijd.  Hij werd met 10m40 toch nog mooi 8e.
Jutta sprintte de 60m af in 8.38, knap, maar niet genoeg om de finale te lopen.  Ze nam ook nog deel aan een tweede nummer de 200m. Haar start was niet super volgens haar papa en bij sprintnummers is dit dikwijls moeilijk recht te zetten.  Ze knokte haar toch naar een 4e plaats in haar reeks met een 26.89 als eindtijd.
2 deelnemers op het Borlee-nummer namelijk de 400m: Elise Plancke liep in haar reeks 1.04.48 en werd daarmee 4e in haar reeks.  Manon Demarez werd in de snelste reeks 5e met een 1.00.31 een besttijd dit jaar.
Algemeen werd ze 6e, niet vergeten dit op een Belgisch Kampioenschap! Het laatste nummer van de dag was de 200m, daarop kwam Alexander Doom uit. Alexander stond genoteerd met een 6e tijd en nam deel om een persoonlijk record te lopen.  Hij mocht door het afhaken van een Waalse deelnemer starten in baan 2. Opnieuw verbaasde hij iedereen met een hele sterke wedstrijd: hij sprintte naar 22.84 en dat was goed voor een 3e plaats.  Brons richting Roeselare, totaal onverwacht. Dolgelukkig mocht hij de als laatste deelnemer van dit kampioenschap het podium op,  een klein feestje met enkele schoolvrienden volgde. Met dit kampioenschap komt een einde aan het indoorseizoen en mogen zowel atleten als trainers tevreden terugkijken naar persoonlijke records en enkele titels deze winter. We zijn er zeker van dat atleten in samenwerking met de  trainers het komende zomerseizoen weer enkele hele knappe prestaties zullen neerzetten, dat wensen we iedereen van harte toe!
 
Sportieve groeten,
Christ
Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: