BELGISCH KAMPIOENSCHAP VELDLOPEN OOSTENDE (10-03-2013)

Na het succesvolle BK van 2012 gaat de editie van 2013 ook weer in de analen van de AVR- geschiedenis ingeschreven worden met een hoofdletter.

Liefst 67 atleten van AVR namen deel aan deze memorabele wedstrijd. In een koud, nat en winderig Oostende was het geen pretje om de start te nemen. De omloop was na de overvloedige regen van de vrijdag herschapen in een heuse modderpoel. Opwarmen kreeg plots een hele speciale betekenis en zo goed als het kon proberen de atleten dat tot een goed einde te brengen. Spikes op het allerlaatste moment aan de voetjes en zo snel mogelijk naar de start.

Ondanks alles meteen prijs voor AVR met de benjamins meisjes. De eerste ploeg (Adeline-Lore-Jenna en Gaelle) slaagden er terug in om op het podium te lopen -en dat reeds het derde jaar op rij- met een mooie bronzen medaille.

Ook de tweede ploeg liep schitterend en met allemaal tweedejaars (Marith- Luna- Sien en Silke) legden ze nu al beslag op de elfde plaats. De contouren voor de A-ploeg van volgend jaar zijn nu al duidelijk. Wat een luxe!!

Benjamins jongens aan de beurt, in een enorm sterk bezette wedstrijd van hoog niveau, hebben Ritsu –Mart –Wout en Arne zich met hand en tand verdedigd tot de laatste meter. Eindigen op de meest onaangename plaats op een kampioenschap (4) is natuurlijk niet leuk en wat het nog allemaal wat zuurder maakte , de ploeg kreeg dezelfde tijd als nummer drie of brons. Eindigen op slechts drie seconden van de titel dan kan men praten van een heel mooie prestatie waar de jongens terecht fier mogen op zijn. De derde plaats moet heel nipt zijn geweest, maar we moeten geloven in de eerlijkheid van de juryleden aan de aankomst. AVR 2 met Maxent -Floris –Milan en Tobias liepen samen naar plaats 24.

Pupillen meisjes en verleden jaar nog op het hoogste schavotje maar nu alleen aan de slag. Dat is wat anders dan aflossen, Mien heeft een prachtige wedstrijd

gelopen heel lang op medaillekoers maar finaal een tiende plaats. Alle andere meisjes verdienen een pluim voor hun prestaties.

107 tweedejaars pupillen meisjes namen de start. Elien bereikte als eerste AVR- atlete de finish .Sara, Fran, Lore, Marthe en Ineke waren onze andere atletes.

Bij de jongens pupillen ook weer podiumkansen en hopsakee !! Robbe heeft niet ontgoocheld. Na zijn zilver van verleden jaar met de benjamins nu schitterend individueel kampioen. Noah kreeg een vuistslag in zijn gezicht te verwerken na de start maar liep heel moedig zijn wedstrijd uit (76).

Tweedejaars en de verrassing van de dag: Brent!! haalt een onverhoopte derde plaats, zelfs zijn hardste supporters hadden dit waarschijnlijk niet verwacht. Na een ongelofelijke laatste 200 veroverde hij brons .Net zoals bij de benjamins jongens krijgt ook hier de vierde loper dezelfde tijd,maar nu wel brons voor AVR. Zo dicht liggen ontgoocheling en blijdschap bij elkaar op een kampioenschap .Andere pupillen in deze wedstrijd waren Sven,Thomas, Marijn en Michiel.

Mooie wedstrijd van onze miniemen meisjes °01, met in de voorste gelederen steeds terug te vinden Estelle, om te eindigen net buiten de top 10, heel kortbij op een 14 plaats Aischa die daarmee haar goede vorm etaleerde. Verder nog aan het werk in deze wedstrijd Camille, Loes, Lore, Amber en Delphine. Bij de tweedejaars geen Lynn spijtig, maar met koorts thuis ,gelukkig zegevierde het gezonde verstand na een moeilijke beslissing. Dus alleen Janne in deze cross (56) om onze kleuren te verdedigen.

Miniemen jongens °01 uitkijken naar Stan ,provinciaal kampioen en bijna alles gewonnen dit seizoen dus een van de favorieten. Geweldige start ,daarna de wedstrijd controleren en op het gepaste moment versnellen om indrukwekkend (17 sec voorsprong op de kampioen van 2012) te winnen. Dit is in een notendop het relaas van zijn wedstrijd, een demonstratie en een enorme kers op de taart. Verdiende kampioen op basis van een beresterk winterseizoen.

Andere prestaties mooie plaats voor Michiel (20),Yoran (51) , Jens (72)

Bevestiging van Martijn met een 20ste plaats bij de tweedejaars verder op Pieterjan (46) ,Jurgen (76) en Tjorven(86) .

De volledige uitslag kan je terugvinden op de site van de Lotto Cross-cup.

Wanneer we alle podia bij de jeugd samentellen komt AVR aan 4 ereplaatsen. Dat vergelijken met de andere clubs en we komen tot het besluit: AVR heeft de beste veldloopjeugd van België !!!!

PROFICIAT AAN ALLE ATLETEN VAN AVR

Ook nog een speciaal woord van dank aan de vele ouders die telkens opnieuw meegaan naar de veldlopen ,het maakt het werk van de begeleiders heel wat eenvoudiger. De woorden van troost,aanmoediging of felicitaties zijn een steun voor iedere atleet.

Met dit BK valt het doek over het veldloopseizoen 2012-2013 (op uitzondering van het BK masters). AVR mag terecht trots zijn met de geleverde prestaties en deelnames. Vooral de massa atleten waarmee we dit jaar op stap gingen was indrukwekkend en geven de trainers en bestuur de nodige impulsen om steeds verder en beter te doen.

Bedankt voor het schitterende veldloopseizoen !!!!

Geert Dekaezemaker

Jeugdvoorzitter AVR.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: