Kortemark loopt 24 – 02 – 2013

De derde editie van “Kortemark loopt” trof het niet met de weersomstandigheden, maar de vele deelnemers lieten het niet aan hun hart komen want over alle wedstrijden heen waren er ruim 1000 deelnemers. Op het mooie ( met dank aan de organisatoren ) – sneeuwvrije – en afwisselende parcours werd er op die openingswedstrijd van het nieuwe seizoen heel duchtig de pees opgelegd want heel wat ”namen” waren present.

Bij de kleinsten konden 5 AVR-atleetjes huiswaarts keren met een podiumplaats: Robbe en Mila werden 1e , Fran als 2e , Emma en Arne eindigden 3e. Maar ook Fien – Ritsu – Wout – Hasse – Elien en Noor lieten zich van hun beste zijde zien.

Op de 5 km zagen we een aangenaam verrassende Jonas Vandepoele (9e), van dichtbij gevolgd door Thomas Dekeyser (11e) en Victor Verstichele ( 13e) alsook Jeroen Vandewalle(15e). Jana Vandepoele werd mooi 3e dame (33e algemeen). Jolien Musseeuw kwam als 5e binnen (49e algemeen ) maar een verrassing was wel Lynn Dekeyser op de 53e plaats. Enkele plaatsjes verder werd Michele De Marez 63e en ook Jurgen Timperman boekt voortdurend vooruitgang, getuige daarvan zijn 69e plaats. Met Janne Declercq op de 88e plaats kwam er nog een jeugdige AVR-atlete bij de eerste 100 postvatten. Nog meerdere AVR-mensen overschreden de eindstreep tussen de zowat 300 aankomsten in deze race. Charline Vanneste was favorite bij de dames op de 10 km en ze haalde dan ook een klinkende overwinning (30e)enkele minuten later overschreed ook een uiterst tevreden Hilde Hyndrickx(50 e) als 3e dame de eindstreep. Na alle ellende de voorbije maanden een opsteker van formaat. Maar ondertussen waren Frederik Keersebilck(7e) en een sterk op dreef zijnde Robin Hoet(9e) junior Dimitri Dejonckheere (10e) Gilbert Walraedt (13e ) Kristof Huyghe(14e ) en Danny Musseeuw (18) aangekomen.

Thijs Vandepoele werd 32e na meerdere kilometers meegelopen te hebben met Charline. Op plaatsen 51-52-53hadden we de begeleiders van Hilde met Hans ,Willy en Martin. Ook hier verder nog enkele clubgenoten die moedig in weer en wind niet afgaven en tevreden de aankomstlijn bereikten.

Nick De Paemelaere was onze beste vertegenwoordiger op de 20 km. Hij overbrugde deze wedstrijdafstand in 1u13’48” op de 25e plaats. Iets meer dan 1’ later zagen we ook Felix Timpermanna een goeie wedstrijd op de 33e plaats eindigen. In volle voorbereiding voor de marathon van Rotterdam is deze 20 km een goede training voor Tom Hoornaert. Met 1u19’06”werd hij als 54e afgevlagd.

Patricia Delvaelwas niet in beste doen maar werd toch 3e dame in 1u24’22” en 74e algemeen. Ook Koenraad Coussee was niet ontevreden met zijn 90e plaats in 1u26’06” in deze moeilijke omstandigheden Verder in de uitslag waren er nog enkele AVR-atleten die gedreven tot het einde bleven gaan en ook hun 20 km volledig afwerkten.

Proficiat aan allen die deelnamen.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: