BK Veldlopen : cad-sen

Het was al enkele jaren geleden maar we hadden opnieuw een BK veldlopen met alle mogelijke winterse ingrediënten : water, modder, sneeuw en in de namiddag ook nog een vrij koude wind die opstak.

In de eerste reeks bij de Cad meisjes zijn we (AVR) vrij sterk vertegenwoordigd. Lien Goossens – al gans de winter goed bezig – had wel haar twijfels na een griepaanval 2 weken geleden, maar kon zelfs hier opnieuw met een sterke prestatie uitpakken. Met haar 14de plaats deed ze zelfs iets beter dan verleden jaar.

Alisa Spriet diende vrijdag nog een 3 km-cross op school te lopen voor punten volgens behaalde tijd. Ondanks aandringen bij haar leraar was er geen ontkomen aan en dit net voor het BK. Niet te geloven !! Met vermoeide benen slaagde ze er echter in om ook nog een heel mooie 29ste plaats te behalen, en ook dit was een 10-tal plaatsen beter dan verleden jaar.

Lisa Duponselle is meer van het flyer-type-loopster en op deze zeer zware, half verzopen omloop kwam ze iets minder tot haar recht. Maar met haar 45ste plaats hier, kan ze heel tevreden zijn over haar winterseizoen.

Lies Louagie heeft de smaak te pakken. Nog maar enkele crossen gelopen maar toch ook hier present. Tevens kon ze ook vooraf dan supporteren voor haar kleinere zus die met haar teamgenootjes de bronzen medaille zou behalen op de aflossingen bij de Ben meisjes. Ondanks het ploeterwerk beet Lies door en eindigde ze op een mooie 64ste plaats.

Met Michèle De Marez hadden we 1 vertegenwoordigster bij de oudste Cad meisjes. Zij had van haar leraar wel bekomen dat ze het rustig aan mocht doen op haar 3 km-test. Na een rustige start stak ze in de 2 de wedstrijdhelft een tandje bij om ook een knappe 32ste plaats te veroveren.

Bij de oudste Cad jongens etaleert Victor Verstichele al de gasne winter een mooi vormpeil; getuige daarvan zijn z’n vele overwinningen. Maar een BK is toch nog iets anders. Eenmaal het startschot gegeven nestelde Victor zich mee vooraan in de bonte bende atleten. Na een goed ingedeelde race, met een sterke laatste km, liep hij als 4de over de meet op slechts enekel sec na de Belgische kampioen van vorig jaar! En dit op zijn 1 ste BK ooit!!! Dat belooft voor de toekomst!!!

Bij haar 8ste deelname (reeds 7 maal in de top-10 geëindigd) aan het BK cross hoopte ik op een “beetje” modder voor Jana Vandepoele die van start zou gaan bij de oudste Schol meisjes. Maar wat we niet meer hadden de laatste 3 jaar, kregen we nu in 1 keer…! Onze bijna jarige meid trok er zich niets van aan en was onmiddellijk mee voorin te vinden. Bijna halfweg scheidden ze zich met 4 voorin af, waaronder Jana die het bij het begin van de laatste ronde moeilijk kreeg. Ze verloor een beetje terrein; 20 m ongeveer voor de laatste beklimmingen begonnen. Maar de laatste vlakke 300 meters kon ze toch nog versnellen ondanks de koude. En in de meest spannende eindspurt van de namiddag voor een medaille, eigende ze zich de bronzen plak toe. Proficiat Jana.

Thomas Dekeyser is na nieuwjaar steeds in goeden doen geweest. Ook hier voldeed hij aan de verwachtingen en met ook een knap wedstrijdeinde werd hij mooi 16de.

Jonas Vandepoele (broer van…) heeft niet zijn beste maanden gekend. Verleden zomer zijn enkel zwaar verzwikt, dan ongelukje in zwembad (waarbij veel later bleek dat hij een teen gebroken had…) met uiteindelijk gevolg dat december en januari als licht actieve rustmaanden mogen beschouwd worden.

Bij de Jun dames zijn de trainingsmogelijkheden voor Jolien Musseeuw beperkt door studies maar niettemin overwon ze de “wonderen der natuur” en kon ze met haar 28ste plaats tevreden zijn.

Dimitri Dejonckheere weerde zich fel bij de Jun mannen, maar hier lopen er wel serieus afgetrainde kerels bij. Als 39ste liep hij binnen, maar beter moet kunnen indien er weer voluit getraind kan worden. Ook Thijs Vandepoele (…nog gehoord) wou niet ontbreken op de belangrijkste race van het jaar en liep moedig uit als 72ste.

Veerle Dejaeghere had als moeilijke opdracht haar titel van vorig jaar te verdedigen. Maar nu nam ook Almensh Belete deel die nog niet lang de Belgische nationaliteit bezit. Ook Barbara Maveau was een niet te onderschatten deelneemster. In het begin zonderden deze 3 atletes zich al vrij snel af van de anderen, maar nog voor halfweg liep Belete weg van Veerle en Barbara. Veerle slaagde er in om de 2 de plaats te vrijwaren en zo mooi na afloop de zilveren plak te ontvangen. Maar onze 2de clubgenote verging het minder goed. Ze werd nog geremonteerd door 2 atletes, waardoor ze uiteindelijk 5de werd. Sofie Gallein hoopte ook op een goede wedstrijd te kunnen terugblikken, maar het parcours en een wisselvallige conditie zorgden er voor dat ze als 17de over de eindstreep liep.

In de korte cross voor heren liep Jeroen Vandewalle een prachtige wedstrijd. In deze sterk bezette reeks, haalde hij een knappe 7de plaats. Junior Simon Van Bruaene, die deze winter liefst zo snel mogelijk wil vergeten, kwam een halve minuut later binnen op de 99ste plaats.

Ook AVR-dames waren van de partij in hun korte cross. Mas Virginie Catry, die daags voordien nog zilver en brons behaalde op het BK indoor te Gent, wou ook eens weten wat een BK cross inhield. Of dit voor herhaling vatbaar zal zijn, horen we nog wel, maar ze kaapte hier de 68ste plaats mee. Jasmine Haghedooren die ieder jaar van de partij is, overschreed iets later als 83ste de eindstreep.

In de hoofdrace van de dag voor mannen was onze Mas Frederik Keersebilck een van de deelnemers. Hij liep een heel knappe race en eindigde net na een paar sterke collega-masters op een verdiende 67 ste plaats.

Als we dit BK in zijn geheel overlopen, kunnen we (trainers & bestuur) niet anders dan heel tevreden zijn, want :

• AVR was vertegenwoordigd door in totaal ruim 60 atleten;

• Onze club haalde in totaal 5 individuele medailles en de bronzen aflossingen-medaille van onze Ben meisjes;

• Nog 3 atleten eindigden bij de eerste 10, alsook nog een 4de plaats van de Ben jongens bij de aflossingen;

• En nog eventjes 8 atleten overschreden tussen de 11de en 20ste plaats de aankomstlijn.

Nu een welverdiende rustpauze voor iedereen en dan glijden we langzaam het zomerseizoen in waar we hopelijk ook mooie resultaten zullen mogen “begroeten”.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “BK Veldlopen : cad-sen

  1. Jana

    Mooie prestatie van iedereen! Volgend jaar gaan we voor nog beter 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: