AVR PUPILLEN EN MINIEMEN (jongens ) SCHITTEREN OP DE BEKER VAN

Tien pupillen en acht miniemen vormden de AVR –ploeg voor de beker van Vlaanderen. Iedereen was goed op de hoogte in welke nummers ze moesten aantreden. De trainers hadden ervoor gezorgd dat er op bijna ieder nummer twee atleten van AVR aan de start kwamen. Zo krijgt een atleet niet alle druk op zich om te presteren, wat uit den boze is. Het komt zelfs het eindresultaat ten goede, want iedereen kan min of meer relax aan de start komen. Eens alle kaartjes ingevuld en ingediend, gingen alle atleten en trainers met volle moed van start. Om 14 uur stonden reeds 4 nummers op het programma, bij de pupillen 60m H en kogelstoten en bij de miniemen speer en hoog. Al vlug zagen we dat Deinze en Oudenaarde te duchten tegenstanders zouden zijn. Ook Flac was sterk en had zijn ploeg goed uitgekiend. Naarmate de wedstrijd vorderde, zagen we een enorme sterke pupillenploeg, allen voor één en één voor allen, en iedereen knokte zich in de wedstrijd. Heel wat speerpunten in deze ploeg: Iben (ver-hoog-60mh) Brent (60m-60mh-ver) Michiel en Henok (beiden kogel –hockey) Robbe (1000m) Anthony ,Sven ,Noah ,Joey en Casper. Iedereen gaf gewoon het beste van zichzelf wat dan ook resulteerde in een algemene overwinning bij de pupillen met maar liefst 85 punten. Dit prachtige resultaat kwam door 2 overwinningen (4 x60 , ver) 3 tweede plaatsen en 1 derde plaats. Als men weet dat er bij de pupillen 8 disciplines zijn , is de rekening vlug gemaakt. Bij al dat pupillengeweld konden onze miniemen natuurlijk niet achterblijven en met 4 derde plaatsen, 1 tweede en eveneens 2 overwinningen :300m – en de 4 x80, scoorden ze allemaal samen 96 punten wat bij de miniemen de tweede plaats in het klassement betekende.

Vooral onze miniemen toonden veerkracht en karakter, bravo voor Sven, Jurgen en Tjorven voor hun inzet ,ook dank aan Stan die speciaal naar Zwevegem afzakte voor de 1000m. Samen vormden ze dan nog een tweede ploeg voor de aflossing als back-up als er iets verkeerd zou lopen met het eerste team. Echt mannen, hoedje af voor jullie ploeggeest !!

Natuurlijk weten we ook hoe belangrijk onze andere miniemen waren ,met name : Simon( 80m-150m ) Michiel (300m) Yoran (hoog-ver- 150m) en onze

nieuwe kracht Elias (speer-80m h-kogel).Sommige atleten stonden hier niet eens op hun sterkste nummer maar waren voor de vereniging bereid dat te doen en de keuzes van hun trainers te respecteren.

Op vijf nummers van het einde hoorden we een tussenstand : op 1 Deinze en Oudenaarde en op drie AVR met zes punten achter. Normaal, aangezien we enkele mindere nummers achter de rug hadden. Eerlijk toegegeven, ik heb ook de moeite niet meer gedaan om de resterende disciplines bij het puntentotaal uit te rekenen. We waren heel geconcentreerd de aflossingen aan het volgen en waar het in het verleden soms verkeerd liep, moeten we nu zeggen dat de aflossingnummers het sterke punt geworden is. Arbeid loont altijd, de gewoontes aangeleerd op het sportkamp leveren nu punten op. Zowel op zaterdag bij de meisjes, als op zondag bij de jongens, hebben we alle aflossingen gewonnen. Na de miniemen-aflossing kwam een begeleider van Deinze mij spontaan feliciteren met de winst. Ik was een beetje versteld en kon het bijna niet geloven dat we alsnog gewonnen zouden hebben. Maar blijkbaar waren ze bij Deinze wel aan het cijferen geweest en waren ze zeker van hun stuk. Nog heel lang wachten met een fles (cola) in de hand om dan bij de bekendmaking van het eindresultaat een beetje uit het dak te gaan zoals het hoort bij een overwinning op een schiftingsronde voor de beker van Vlaanderen. Vergeet ook niet te kijken naar de schitterende foto’s op onze site (dank aan Jochen)

AVR wint met 181 punten voor Deinze (178) en Oudenaarde (174), we kunnen het niet genoeg beklemtonen : dat is een prachtige prestatie !

Wanneer we dan alle uitslagen zien, komen we ook tot de vaststelling dat de reeks van AVR heel sterk was, aangezien deze drie ploegen allemaal meegaan naar de finale !!!

Wanneer we in het verleden een zinnetje plaatsten in een vorig artikel dat we ook bij de Beker van Vlaanderen een kans konden maken met onze jeugd waren er personen die de wenkbrauwen fronsen maar onze atleten hebbe het tegendeel bewezen !!!!

PROFICIAT AAN ALLE ATLETEN

jeugdvoorzitter Geert Dekaezemaker

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “AVR PUPILLEN EN MINIEMEN (jongens ) SCHITTEREN OP DE BEKER VAN

  1. christ

    op naar Maldegem!!!!!!!!! Christ

  2. Michiel

    Ben HEEL fier bij de goep te zijn. De voorbreiding verliep niet zo goed ik werd ziek op stage in Blankenberge en een week voor de beker van Vlaanderen bleseerde ik me op een wedstrijd in Deinze. Tot zaterdag VM geen zekerheid tot ik ging testen op de training. Was heel blij niets meer te voelen. Dan voor 100% naar de Beker van Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: