Beker van Vlaanderen pup/min meisjes

Op 20 april vond in Tielt de Beker van Vlaanderen voor pup/min meisjes plaats. Mss eerst even schetsen wat dit juist inhoudt. De BvV is een competitie tussen alle aangesloten vlaamse atletiekclubs. Deze wedstrijd bestaat uit 2 luiken, een schifting en een finale. Zaterdag in Tielt was voor ons de schifting.  De winnaar kon zich rechtstreeks plaatsen en daarnaast worden er nog 6 beste ‘verliezers’ aangeduid. In totaal kunnen er dus 12 clubs zich plaatsen voor de finale. Het puntensysteem dat gehandeerd wordt is eenvoudig: voor ieder nummer kan men maximum 13 verdienen en dit door de eerste plaats te veroveren.  De tweede best geplaatste van een andere club verdient 11 punten, de derde 10, enz,… Je krijgt dus per nummer maar éénmaal punten toegewezen en dit voor je beste atleet. In totaal als je alle proeven zou winnen, kan je 234 punten verdienen: 18 disciplines maal 13. Onze meisjes behaalden er 165, de winnaars Oostende 174, een klein verschil. Atletiek is een individuele sport, maar niet op de BvV, daar win je als team of verlies je als team. Je moet als groep goed presteren en op alle disciplines probeer je punten te oogsten. Trainers  proberen een ploeg op te stellen die goed zou kunnen scoren maar dat is natuurlijk niet zo evidend. Schoolverplichtingen en plechtige communies stonden dit weekend ook ingeplant op de agenda’s van de ouders. Bij deze dan ook een welgemeende dank aan de atleten die deelnamen aan de wedstrijd en de aanwezige ouders/supporters! Voor AVR kwamen uit: Elien Vandenborre,  Ghislaine Delva, Fleur Lamerant, Ineke Tilleman, Sara Stevens, Famke Demaiter, Marte Stock, Laura Deweerdt, Brit Bostoen, Mila Geldhof, Mien Vanhecke, Charlotte Vanwijnsberghe, Fran Beirens, Lore Duponselle, Loes Gouhie, Lynn Dekeyser, Estelle Temmerman, Jolien Bostoen, Graciana Dudek, Floor Decuypere, Merel Deburghgraeve, Lore Goossens, Aischa Ballekens, Febe Nowe, Cham Camille.
Deze groep meisjes behaalden een prachtige tweede plaats  en tot op heden maken ze nog een kansje om door te stoten naar de finale.  Nog één reeks moet zich aanmelden op de val-site, dus duimen maar.
3 individuele overwinningen waren er: Estelle Temmerman op de 1000m: ze liep héél verstandig, vanuit een slechte start liep ze rustig naar de kopgroep en de laatste 400m nam ze leiding om deze niet meer af te staan.
Ook een dikke pluim voor Lore Goossens die 49.31 liet optekenen op de 300m en dit met een felle koude tegenwind de laatste 100m.  Ze kaapte daarmee 9 punten weg.  Lore klein (sorry) maar o zo dapper!!
 
De 2 andere overwinningen waren er voor onze aflossingsteams.
Charlotte, Famke, Sara en Ineke zorgden voor  een perfecte aflossing: resultaat 13 punten erbij.
Aflossingen worden blijkbaar onze specialiteit want ook bij de  miniemen wonnen we!
Nochtans niet vanzelfsprekend, want  Graciana viel geblesseerd uit en werd vervangen worden door Camille.
Deze stond meer dan haar mannetje, eeuuh vrouwtje, 3 perfecte wissels waren er te zien en Lynn sprintte als eerste de finish over. Knap!!
Lucien, Willy en mezelf zagen dat het goed was, héél goed!  Proficiat meisjes!!!
Enkele ouders vroegen ook waar de resultaten van de wedstrijd te vinden zouden zijn, hierbij de link http://www.avmo.be/uitslagen/2013/130420_W036%20BVV%20pup%20min%20meisjes%20uitslag%20match%201.pdf
 
Het heeft lang op zich laten wachten maar zopas bevestiging op de VAL-site dat onze meisjes effectief tweedes zijn én dus doorgaan naar de finale in Maldegem!!!
 
Prachtig resultaat en nogmaals dikke dankjewel aan allen.
 
Christ
Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: