Mei: Drukke interclubmaand

Na de pupillen en miniemen die traditiegetrouw hun schiftingen voor de Beker van Vlaanderen in april afwerken is het eerste weekend van mei “het” moment voor de cadetten en scholieren.

Zaterdag 4 mei trokken we met 17 meisjes naar Aalst waar AVR nog 11 andere clubs moest bekampen. Wetende dat we een stuk sterker waren dan verleden jaar mochten we geen problemen krijgen om het behoud in deze tweede afdeling B te verzekeren. Anderzijds, ook winnen en dus promoveren zou onmogelijk zijn, dachten we …

De eerste wedstrijd met Florianne (Cad) en Jutta (Schol) op de lage horden, waren meteen een succes en de toon was gezet voor de ganse namiddag. Een derde plaats (Florianne) en een eerste plaats (Jutta) met voor beide een nieuw persoonlijk record als toemaatje.

Intussen nam Lieselot deel aan het hoogspringen (Schol) waar ze de 1m45 onverschreed en mooi vierde werd.

Ook Luka L. was intussen sterk bezig bij het discuswerpen. Ze haalde 25m68 waarmee ze de tweede plaats naar zich toetrok. Bij het verspringen cadetten was eerstejaars Marie W. onze hoop op mooi puntengewin. Ze slaagde in haar doel beter te doen dan voorheen en met 4m17 werd ze zevende. Nadien was het de beurt aan Elise P (Schol) om het beste van zichzelf te geven. Onze vaste waarde in dit onderdeel lukt en een knappe 4m68 die haar de vijfde plaats opleverde.

Patricia K. (Cad) nam het kogelstoten voor zich en liet het ronde werptuig 8m55 verder neerkomen, wat ook goed was voor de zevende plaats. Direct daarna mocht ze de startblokken in om deel te nemen aan de 100 meter. Deze afstand overbrugde ze in 13″87 en eveneens een knappe zevende plaats.

De 100 meter bij de scholieren nam Dianielle H. voor haar rekening. Danielle  verpulverde haar persoonlijk record in deze schitterende race en bracht het nu op 13″01 met ook  voor haar een vijfde plaats. Alisa S. (Cad) moest het speerwerpen voor  haar rekening nemen. Ze kweet zich zich uitstekend van haar taak want ze verbeterde zich met ongeveer 4 meter tot 28m07 en werd prachtig vierde

Met Lien G. op de 800 meter hadden we ook een sterke pion in huis. Ze bevestigde haar knap voorseizoen met een mooie vierde plaats en met (opnieuw) een persoonlijk record 2’25″17.

Dezelfde afstand bij de Scholieren werd heel tactisch gelopen en Manon D. zag dit graag gebeuren als 400 meter loopster. Met een flitsende laatste 100 meter waarbij ze zeker nog 10 meter goedmaakte haalde ze de tweede plaats in 2’23″17

Michele D (Cad) diende de 1500 meter te lopen, net als verleden jaar. Ze nestelde zich goed in de groep om uiteindelijk mooi 8ste te worden in een nieuw persoonlijk record: 5’26″74.

Onze bronzen medaille winnares op het BK Cross: Jana Vdp was onze hoop (nou ja…) op de 1500 meter bij de scholieren om veel punten te sprokkelen. Ze deed het knap en werd tweede in 4’55″73 na de “zilveren medaille” op bh BK Cross.

Na het discuswerpen diende Luka L zich direct naar het speerwerpen te begeven. Ook hier deed ze het uitstekend, want ze haalde de derde plaats met 33m30.

Florianne V. liet nogmaals van zich spreken: na haar persoonlijk record op de horden deed ze dit nog eens over bij het hoogspringen. Inderdaad: een tweede persoonlijk record van de dag met 1m35 en een tiende plaats.

Nog maar pas lid van ons team en Nele Coghe mocht de werpcirkel betreden voor het kogelstoten bij de scholieren. Ze toonde direct haar mogelijkheden door de kogel 8m64 ver te laten landen en zo de zevende plaats te bemachtigen. Eerstejaars Cadet Birgit L. was  AVR-girl van dienst bij het discuswerpen in haar leeftijdscategorie. Met hééééél weinig trainings & wedstrijdervaring haalde ze de 10de plaats met 16m26. Intussen hadden ook onze 400 meter loopsters ook niet stilgezeten. Zowel Marie W. bij de Cadetten als Danielle H. bij de scholieren liepen een nieuwe persoonlijke besttijd. Marie haalde op de baanronde de 3de plaats met 64″44 als resultaat, terwijl Danielle als 5de afklokte in 62″06. Noor V. (ook eerstejaars Cadet) verdedigde onze clubkleuren bij de 200 meter. Het werd het zoveelste persoonlijk record van de namiddag, want Noor eindigde 9de in 29″64.

Jutta diende nogmaals op te treden, nu op de 200 meter. Met een knappe 26″60 werd ze als 5de “afgevlagd”

 

Inmiddels was reeds een paar keer een  voorlopige tussenstand meegedeeld en we bleken steeds op de 1ste of 2de plaats te staan. Met tenslotte nog enkel de aflossingen kon een “podiumplaats” niet meer ontglippen.

De aflossingsploeg Cadet (Marie-Noor-Loes-Patricia) weerde zich uitstekend en werd 5de in 54″82. Het meer ervaren scholierenteam (Danielle-Manon-Elise-Jutta) liepen alsof hun leven ervan afging en haalde net niet de overwinning. Maar met hun tweede plaats en een nieuw clubrecord (51″06) kon de pret niet meer op voor de meisjes. Bij de afroeping van de einduitslag bleek dat we de 2de plaats behaalden en dit met slechts 5 punten achterstand op de nieuwe kanpioen uit Meetjesland.

Een fantastisch en onverhoopt resultaat, wie had dat verwacht als aanvang van de wedstrijden.

Proficiat aan al onze deelneemsters; begeleiders en supporters hebben genoten van jullie inzet en prestaties. En wie weet … volgend jaar!!!

 

Willy Ligneel

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: