Beker van Vlaanderen masters dames 9 juni 2013

Onze dames namen voor de 2e keer deel aan deze interclubcompetitie.

Na hun succesvolle intrede vorig jaar (5e plaats op 18 ploegen ) wilden ze zeker evengoed doen maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Daar de heren vorig jaar promotie van 4e naar 3e landelijke haalden werden beide competities -bij de dames 3 afdelingen en bij de heren 5- op dezelfde plaats  nl. Ertvelde afgewerkt.

Van de heren kan men hierna ook een overzicht “ bekijken”.

 

 Het begon zeer goed voor de AVR-dames met een overwinning van Virginie Catry op de 100m die ze overbrugde in een nieuw persoonlijk record van 13”62 en 20 punten. Later op de middag zou ze ook nog een sterke prestatie leveren op de 200m door 2e te worden en eveneens met een nieuwe besttijd: 28”1 goed voor 18p.

 

Op de 800m kregen we een verbazend knappe wedstrijd te zien van Gudrun Bonte. In haar eerste wedstrijd (ooit? ) overschreed ze de eindstreep in de dubbele baanronde na 2’52”80, waarmee ze 7e werd en 13p haalde.

 

Na een tijd van inactiviteit nam Patricia Delvael de draad weer op met haar deelname aan de 1500m.

Gezien de omstandigheden zette ze een sterke prestatie neer door na 5’31”63 te finischen en hiermee ook de 5e plaats en 15p te halen.

 

Ook onze vertegenwoordigster op de 3000m –Hilde Hindryckx – heeft het laatste jaar al wat ervaring met ziekenhuizen.

De laatste maanden is ze terug te zien op wegwedstrijden maar 100% is ze zeker nog niet. Niettemin  mag ze tevreden zijn met haar eindtijd van 11’39”16 waarmee ze 6e werd en die ook 14p opleverde.

 

Vooraleer Gudrun Bonte de start van de 800m nam had ze ook al “geproefd” van het verspringen.

Haar beste van 3 pogingen was goed voor 3m22, hiermee haalde ze de 10e plaats en ons puntentotaal dikte ook aan met 10p.

 

Violetta De Muynck was onze vertegenwoordigster in het kogelstoten. Ze stootte het tuig 5m76 ver goed voor de 13e plaats en 7 punten. Een mooi debuut voor onze “nieuwelinge”.

 

Lieve Sambaer daarentegen is ook al goed vertrouwd met atletiekwedstrijden. Eerst met haar dochters mee en dan geleidelijk aan zelf ook optreden in de kampnummers. Zij sprokkelde 12punten door de discus 20m70 ver te werpen.

 

Onze meest ervaren clubgenote is ongetwijfeld Suzy Vansteenkiste. Lang geleden een ervaren deelneemster aan wegwedstrijden maar wegens lichamelijke problemen overgeschakeld naar de kampnummers en dan voornamelijk speerwerpen. Bij het speerwerpen haalde ze hier trouwens een mooie 24m28 die haar de 5e plaats bezorgde en tevens ook 15p.

 

In de verschillende tussenstanden was onze damesploeg steeds vooraan te vinden. Met enkel nog de 4 x 100m aflossing stonden we op een heel mooie 4e plaats maar van de 3e tot de 7e plaats stonden alle ploegen op een figuurlijke zakdoek van elkaar.

Er kon nog heel wat veranderen door de aflossing. Onze ploeg: Violetta, Patricia, Gudrun en Virginie

liep een prachtige wedstrijd. Na 61’’93 werd de aankomstlijn overschreden, wat tevens een nieuw clubrecord is !

Deze tijd was  goed voor de 6e plaats die ook 14p aan ons totaal toevoegde.

 

Na samentelling van de punten bleven we op de 4e plaats staan, dus 1 plaats beter dan vorig jaar en slechts 1 punt minder dan plaatsen 2 en 3.

Algemeen winnaar en kampioen werd Vilvoorde AC met 150p. Dan werd het heel spannend: onze buren uit Tielt ( AVMO ) werden 2e gelijk met Kapellen, elk 139p, maar onze provinciegenoten stijgen mee naar 2e landelijke; daar ze meer overwinningen behaalden ( 2 ) dan de Antwerpse club (0).

AVR werd 4e met 138 punten terwijl Dilbeek 5e eindigde met 131p.

 

Aan alle dames van harte dank voor jullie aanwezigheid en inzet. We zijn benieuwd wat het volgend jaar wordt gezien de einduitslag. Ook dank aan de vele supporters voor jullie aanwezigheid en vocale steun.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: