Beker van Vlaanderen masters heren 9 juni 2013

De voorbije jaren was het lot ons steeds gunstig gestemd wat betreft de plaats van de masters- interclub. Bijna ieder jaar kreeg AVR zelf de organisatie toegewezen maar nu dienden we de verplaatsing te maken naar Ertvelde.

Wat betreft de ploegenopstelling  bleek uiteindelijk enkel het hoogspringen de nodige kopzorgen te geven. Heel toevallig viel ook dit puzzelstukje op de juiste plaats…!

 

Johan Lescrauwaet had de eer om als eerste AVR-er van start te gaan op de 100m. Hij realiseerde 14”35 en veroverde zo 3 kostbare puntjes.

 

Daarna was het de beurt aan Nick De Paemelaere om de baanronde( 400m ) voor zijn rekening te nemen. Hij liet een uitstekende 61”78 optekenen. Een heel knappe tijd voor iemand die daags voordien zijn 50e verjaardag vierde en die ons ook 1 punt opleverde.

 

Intussen was ook het hoogspringen gestart. Nieuweling Philip Demaiter realiseerde een uiterst knappe reeks en veroverde de 5e plaats met 1m51 goed voor 8 punten. Maar in een ultieme poging om nog hoger te “gaan” liep hij een zware knieblessure op waardoor hij afgevoerd werd naar een ziekenhuis in Gent. Later op de avond werd hij overgebracht naar een Roeselaars ziekenhuis waar hij intussen werd geopereerd. Vanwege iedereen een spoedig herstel toegewenst Philip.

 

Vincent Vandenbroucke werd de enige overwinnaar  van de dag voor AVR door in het speerwerpen 46m91 te halen, goed voor 13punten ’in the pocket’.

 

Danny Labaere was net net als bij de interclub ”Alle Categorieën” opgesteld als dubbelaar wat betekent dat hij aan 2 individuele nrs zou deelnemen. In het kogelstoten kwam hij geleidelijk aan tot zijn beste niveau om tenslotte 3e te worden met 10m79als beste worp en opnieuw 10p.

Later werd hij schitterend 3e met een worp van 32m51 bij het discuswerpen nauwelijks 2cm minder dan de 2e en nogmaals 10 kostbare punten.

 

Op de 1500m kwam Henk Vandermeersch  aan de start om de AVR-kleuren te verdedigen. Vrij vroeg verscheen hij aan de leiding in de race om tenslotte in de laatste 200m toch nog 3 tegenstanders voor zich te dulden. Met 4’26”35 als eindresultaat, niettemin een heel knappe tijd en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Onze 2e dubbelaar was Kristof Huyghe die eerst bij het verspringen één poging ondernam met 4m02 toch 2 punten sprokkelde om daarna snel zijn opwarming verder te zetten voor de 3000m. Hij nam zich voor om binnen de 10’ deze afstand te overbruggen. Daar er een vervelende sterke wind over de piste blies zou dit geen sinecure zijn en ei zo na lukte zijn opzet. Met 10’00”05 als eindresultaat en een 10e plaats ( die 3 punten opleverde )mag  hij gezien de tegenstand toch tevreden zijn.

 

De 5000m is zowat het nr voor Frederik Keersebilck aan het worden. Zowel bij  AC als bij de masters staat hij er telkens aan de start. Na een heel knappe wedstrijd in een constant tempo legde onze clubgenoot beslag op de 3e plaats door na 16’35”57 over de eindmeet te lopen en ook 10 belangrijke punten bij ons totaal te voegen.

 

Met nog enkel de 4 x 400m aflossing als afsluiter waren we er zeker van dat ons 1e verblijf in deze 3e landelijke met zeker 1 jaar zou verlengd worden, daar we vorig jaar de promotie van 4e naar 3e hadden behaald.

Dat in een aflossing heel wat verkeerd kan gaan is algemeen geweten en dat ondervonden ook 2 ploegen die achteraf gediskwalificeerd werden.

Voor AVR liepen Johan, Nick, Kristof  en Henk. Daar niemand van dit kwartet een 400m loper is wisten ze dat het een zeer moeilijke opgave ging worden. De klok bleef uiteindelijk stilstaan na

4’ 15”90 een tijd die goed was voor de 10e plaats en nog eens 3 punten.

 

In de einduitslag behaalde onze AVR-ploeg een knappe 7e plaats met 72 punten. Onze gouwgenoten van AZW werden kampioen met 90p gevolgd door Oudenaarde met 87 p waardoor beide ploegen volgend jaar in 2e landelijke mogen aantreden.

Onderaan op de 12e plaats vinden we de mannen uit Mechelen terug  ( 55,5p ) die mede door hun diskwalificatie in de aflossingen in 2014 naar 4e landelijke dalen. Ze worden vergezeld door de ploeg uit Alken die 57,5p verzamelde.

 

Hartelijk dank aan al onze deelnemers die een bijdrage hebben geleverd tot dit resultaat.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: