KBC nacht

Op de internationale meeting in Heusden-Zolder, die beter bekend is als de KBC-nacht, waren zaterdag 13 juli ook enkele AVR-atleten aanwezig in het voorprogramma die erin geslaagd waren aan het minimum te voldoen om te mogen deelnemen!

Bij de jongste pupillen jongens (’03) nam Robbe Depotter halfweg in zijn 1000m resoluut de leiding. Hij stond die niet meer af en won autoritair in 3’19”97. Proficiat Robbe!

Lore Goossens was onze clubgenote die onze kleuren verdedigde bij de eerstejaars miniemen (’01). Steeds halfweg de groep van 18 deelnemers bevond ze zich tot ze de eindspurt inzette. Hierdoor won ze nog een paar plaatsen zodat ze zich mooi als 6e plaatste met 3’21”24 als eindtijd. We wensen Lore tevens een spoedig herstel toe na de operatieve ingreep die ze volgende week ondergaat.

Stan Vanhecke, ook eerstejaars miniem, kreeg een paar echte pistiers als tegenstanders. Een noorderbuur nam direct de leiding en stond die niet meer af. Na een harde strijd met een Waalse atleet eindigde Stan als 3e en met een nieuw persoonlijk record van 3’05”67. Prachtig Stan.

De één jaar oudere Lynn Dekeyser liep de wedstrijd van haar leven en werd de AVR-verrassing van de dag. Sterk gestart in zowat 5e positie verloor ze geleidelijk enkele plaatsen maar haar tussentijden bleven zeer goed. Met dan nog een heel sterke eindspurt verpulverde ze haar besttijd tot dan (3’28”) en bracht het nu op 3’15”23 met de 8ste plaats op 20 deelneemsters. Schitterend Lynn!!

Bij de eerstejaars cadetten liep Lien Goossens in de sterkste van twee reeksen. Na een goeie 400m bestookte ze zelfs Cameron Van Den Broucke (dochter van). Deze ietwat te opportunistische inspanning bekocht ze enigszins op het einde maar toch verbeterde ze zich van 2’24” tot 2’21”46 en werd ze 7e. En ik die voor aanvang van het zomerseizoen hoopte dat Lien het BK minimum op de 800m (2’27”) zou halen.

Bij de oudste cadetten jongens (’98) nam Viktor Verstichele ook de handschoen op in de sterkste reeks. De warmte is niet bepaald een bondgenoot voor onze jonge kerel maar niettemin slaagde hij er ook in om een nieuw pr te vestigen. Zijn nieuwste besttijd is nu 2’07”28.

Thomas Dekeyser liep ook een heel sterke wedstrijd bij de eerstejaars scholieren (’97). Voortdurend in de voorste gelederen lopend liet hij opnieuw een sterke eindtijd noteren en dat ondanks zijn zware vakantiejob. Met 2’04”22 plaatste hij zich als 4e op 14 atleten.

Met twee medailles en vier persoonlijke records op zeven atleten keerden we dan ook heel tevreden huiswaarts.

Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: