A.V.R. tornado raast door Tielt

De jonge garde (ben-pup-min) van AVR was massaal aanwezig te  Tielt op 18 augustus en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan.

De blauwe armada bestond uit 27 ploegjes en 53 jeugdige atleten. Wanneer we de uitslag erbij nemen, waren er 64 ploegen aan de start. AVR was dus goed voor 42% van de deelnames.                                       Als jeugdvoorzitter kan ik niet anders dan tevreden zijn met zo’n grote opkomst. In volgend artikel belichten we de prestaties van de benjamins en pupillen. In een volgend bericht de miniemen en kadetten en in het laatste bericht worden dan de andere categorieën onder de loep genomen.

Starten doen we met de benjamins en het was meteen prijs. De eerste titel was binnen op de 4x 60 waar Elise prachtig inviel voor Gaelle. Enkele tellen later was de tweede titel een feit, want ook de jongens bevestigen hun positie op de Belgische ranglijst (1) met een nieuw clubrecord 37”40 en de logische provinciale titel. Ook belangrijk in dezelfde reeks haalde AVR2 de zilveren medaille.

De pupillen meisjes liepen de meest spannende aflossing van de middag : zij klopten het sterke HCO, maar kwamen een fractie tekort voor goud tegen AZW. De drie ploegen eindigden binnen 34 honderdsten van een seconde. AVR2 eindigde hier vijfde. Natuurlijk konden de heren niet achterblijven en in een heel mooie 34”29 liepen ze hun snelste tijd van het seizoen, maar ook hier een sterke prestatie van AVR2 en met  36”44 goed voor zilver. AVR3 behaalde jammergenoeg de finish niet.

Tijd voor de langere afstand, nl : 3x 600m en hadden de andere clubs wat hoop, dan werd die heel snel de grond ingeboord door de benjamins meisjes met Jenna, Adeline en Lore was de eerste plaats opnieuw voor AVR. Ook onze tweede ploeg haalde een puike vierde plaats met dank aan Silke voor de invalbeurt. De jongens voerden het tactische plannetje perfect uit en zo hadden we twee ploegen op het podium :  AVR1 goud en AVR2 zilver. In dezelfde wedstrijd hadden we nog een derde ploeg die mooi vijfde eindigde.

Dat de pupillen meisjes moesten afrekenen met het sterke HCO (winnaar van de schiftingen BVV) en AZW was wel een beetje verwacht, maar ze haalden toch maar mooi de derde plaats binnen, ook hier een vijfde plaats voor AVR2. De pupillen heren namen de gouden (AVR)draad weer op en werden kampioen in 5’45”88 : net geen clubrecord (5’45”61), onze twee andere ploegen AVR2/AVR3 eindigden respectievelijk op  vier en vijf.

Op acht wedstrijden zes maal de hoofdvogel afschieten plus nog wat podia is ronduit fantastisch, we hebben het dit jaar al eens ondervonden en telkens opnieuw komen we tot dezelfde conclusie :

AVR heeft de beste jeugd van de provincie !!!

Om het met de woorden van Stromae te zeggen : FORMIDABLE

 

Geert Dekaezemaker

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “A.V.R. tornado raast door Tielt

  1. Lynn Verstraete

    AVR heeft ook de beste trainers van de provincie! FORMIDABLE!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: