BK cad & schol + aflossingen juniores Moeskroen 31/08 – 1/09

Een BK voor cadetten en scholieren zorgt eigenlijk altijd voor een aantal verrassingen. Jonge atleten kennen zichzelf nog niet zo goed wat betreft het in goeie doen zijn op het juiste moment. Sommigen zijn reeds voorbij hun hoogtepunt terwijl ook vakanties en dergelijke heel wat trainingsachterstand kunnen opleveren.

 

Voor dit BK hadden liefst 14 AVR-atleten het minimum gerealiseerd voor deelname aan het hoogtepunt voor hun seizoen.

 

Jean-Philippe Espeel opende voor onze club op de 300m horden cad jongens. In zijn eerste officiële kampioenschap klokte hij een nieuw persoonlijk record af: 45”03, een mooie tijd voor een eerstejaars.

 

In haar schiftingen op zaterdag plaatste Jutta Decock (schol) zich voor de finale op zondag met een mooie 67”85. In deze finale liep het iets stroever maar werd ze toch knap 7e in 69”75.

 

De zusjes Lescrauwaet traden beiden op in het speerwerpen. Cadet Siska was dolgelukkig met haar persoonlijk record van 35m95 die haar de 6e stek bezorgde. “Grote” zus Luka haalde 39m29 bij de scholieren. Deze bestworp bezorgde haar ook de 6e plaats in dit sterke deelnemersveld.

 

De vlakke baanronde overwon Elise Plancke (schol) in 63”49, een goeie tijd voor haar, terwijl Manon De Marez (schol) aankwam in 60”61 wat haar een finaleplaats opleverde op zondag. Deze finale liep ze ei zo na in dezelfde tijd. Nu 60”64 en ook mooi 7e.

 

Danielle Hessel liet op zaterdag een goeie 26”62 noteren op de 200m. Maar onze eerstejaarsscholiere zorgde voor de verrassing op zondag bij het polsstokspringen. Ze klopte de Vlaamse kampioene en met 3m20 – waar ze ruim overschot had – mag ze zich voor één jaar Belgisch kampioene noemen. Proficiat Danielle.

 

Jeroen Gonnissen trad op in het verspringen maar met een opkomende blessure is het heel moeilijk om je kansen te verdedigen, vandaar een matige 5m12.

 

Eerstejaars cadet Lien Goossens heeft er een beresterk seizoen opzitten. Dat bewees ze nogmaals door 6e te eindigen in 5’02” op de 1500m die enkel in de laatste 500m loskwam.

 

Jana Vandepoele verdedigde de AVR-kleuren op de 3000m. Ook hier zorgde de wind voor een wedstrijd waar het op en neer ging wat betreft het tempo. Maar in deze sterk bezette wedstrijd slaagde Jana erin om de bronzen medaille te behalen. Haar eindtijd 10’34”26.

 

Alexander Doom (schol), enkele weken geleden nog EYOF-winnaar op de 400m bevestigde zijn suprematie op deze afstand door na zijn reekswinst zaterdag ook zondag de finale winnend af te sluiten in 49”15. Proficiat Alexander.

 

Na enkele weken vakantie zagen we Viktor Verstichele (cad) terug waar hij van start ging op de 1500m. ook hier liet niemand in zijn kaarten kijken waardoor alles beslecht werd in de laatste ronde. Onze “Vic” eindigde mooi als 6e in 4’22”48.

 

Op dezelfde afstand maar dan bij de scholieren was Thomas Dekeyser onze vertegenwoordiger. Met het duw- en trekwerk door het te trage tempo was het een ondankbare wedstrijd. Niettemin slaagde onze eerstejaars erin knap te eindigen in 4’24”96.

 

Jonas Vandepoele, ook geselecteerd, diende verstek te geven voor deze 1500m wegens kwetsuur.

 

Voor de aflossngen juniores waren 2 AVR-teams ingeschreven. Op de 4x1500m heren liepen Alexander Lesire, Simon Van Bruane, Loic Van Oost en Dimitri Dejonckheere een heel knappe wedstrijd. Vooraf werd getipt op een 5e plaats waar onze jonge kerels ook in slaagden. Hun eindtijd, 17’10” is zelfs 24” sneller dan op het provinciaal kampioenschap.

 

Bij de dames 4x800m overtroffen Lisa Musseeuw, Laurence Bossier, Laura Huyghe en Jolien Musseeuw zichzelf. Waar een overwinning onmogelijk leek groeide hun vertrouwen in de wedstrijd en trokken ze uiteindelijk aan het langste eind en mogen deze 4 meisjes zich de nieuwe Belgische kampioenen noemen. Proficiat meisjes.

 

Met twee gouden en een bronzen medaille alsook 4 keer een 6e plaats en 2 keer een 7e plaats individueel, aangevuld met aflossingsgoud kunnen we niets anders dan van een uiterst geslaagd kampioenschap spreken in dit succesvolle zomerseizoen.

 

Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: