Belgisch kampioenschap junioren en beloften

Met het BK voor junioren en beloften naderen we ook het einde van het zomerseizoen, maar toch waren er 5 AVR-atleten present om (nog) eens hun beste beentje voor te zetten.

Het begon al goed in de voormiddag waar Loes Hubrecht bij het polsstokspringen de bronzen medaille haalde met 3m40. Nadien poogde ze 3m55 te overwinnen, waarbij haar 3de poging ei zo na lukte. Proficiat Loes!

Met enige vertraging kon Laura Huyghe van start gaan op de 800 meter. Na een (heel) voorzichtige start, nam ze in de tweede ronde het heft in handen bij de achtervolging op de 3 leidsters. Uiteindelijk liet ze iedereen in haar groepje achter zich om op een knappe vierde plaats te eindigen in 2’24″80, zowat de zelfde tijd als de bronzen medaille bij de beloften, …!

Jolien Museeuw, die startte op de 1500m kwam geleidelijk in haar ritme na een te snelle eerste ronde. Met haar beperkte training liet ze uiteindelijk 5’25″26 afklokken, goed voor de vijfde plaats.

Op dezelfde afstand bij de heren startte Simon Van Bruane. Dit vrij sterke deelnemersveld hield er een stevig tempo op na, zodat onze clubgenoot alle zeilen moest bijzetten om niet overboord gegooid te worden, maar dat Simon onvoorspelbaar is bleek hier nog maar eens. Alle twijfels van het huidige seizoen schudde hij van zich af in een fantastische laatste 300m. Vanuit 15de positie baande hij zich een weg naar voor om tenslotte op een onbereikbaar geachte 5de plaats te eindigen, met een nieuw persoonlijk record als toemaatje, namelijk 4’01″87.

Als laatste mocht Dimitri Dejonckheere onze clubkleuren verdedigen en dit op de 3000 meter steeple. Met reeds een mooi persoonlijk record achter zijn naam, kon Dimitri, mits een goede race meestrijden voor een podiumplaats. Tot bijna half wedstrijd liep hij mee met de leiders. Die bleken toch echter iets te sterk en onze clubgenoot moest ze laten gaan. Hij bleef echter een goed tempo onderhouden en ondanks het aandringen van nog een atleet overschreed hij toch als 3de de eindstreep in 9’46” en mocht hij iets later de bronzen medaille ontvangen op het podium.

Proficiat Dimitri

 

Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: