Cross-cup relays in Gent: Pup – Kad & Schol

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe crossseizoen –de relays- in Gent hadden  ze geen al te best weertje voorspeld. Regen en wind zou opnieuw ons Vlaams landje teisteren! Wind was er behoorlijk maar er was voorlopig nog geen regen te bespeuren toen we in Gent aankwamen.

Met 2 meisjesploegen bij de pup evenals 3 ploegen bij de jongens zou AVR goed vertegenwoordigd zijn. Bij aankomst snel het parcours verkennen voordat de benjamins startten.

Lore L. nam als eerstejaars de start (800 m) bij de pup meisjes en ging vlot mee met de eerste 10. Ook na de zandstrook (lastig zeg …) liep ze sterk door en gaf in een goeie positie de aflossingsstok door aan Mien V. die 1000 m “mocht” lopen. Mien liep heel sterk (5de tijd van alle 1000 m loopsters) en zo was het de beurt aan Adeline T (ook eerstejaars) die eveneens 1000m voor de voeten kreeg. Na een prachtige collectieve prestatie overschreed Adeline tenslotte als 4de de eindstreep op 68 ploegen.

Onze 2de ploeg met Famke als startloopster deed het prachtig. Enkele seconden na Lore wisselde ze met Mila G die ook haar “mannetje” stond in dit sterke deelnemersveld. Uiteindelijk was het nieuwelinge Janne D. die bij haar eerste officiële wedstrijd op een heel knappe 22ste plaats beslag kon leggen.

Bij hun leeftijdsgenoten bij de jongens ging Ritsu V.  van start bij de eerste ploeg. Hij handhaafde zich knap bij de eerste 10 en toen kon Robbe D. vertrekken voor zijn km’tje. Na een mooie opgedeelde race wisselde hij met Maxent B die ook een lastige km voor de boeg had.

In 3de positie kwam hij uit de laatste bocht en op het einde kwam de 4de plaats nog heel dichtbij maar onze jongens lukcte toch de eerste podiumplaats op 65 ploegen. Onze 2de en 3de ploeg zetten ook alle zeilen bij.

Rhune V had 2 benjamins als ploeggenoten namelijk zijn “kleine” broer Milan en Arne D. Deze 2 laatste liepen een verbluffende race. Beide liepen elke in hun race een tijd bij de eerste helft van het deelnemersveld. Tenslotte maakte Rhune het mooi af door zijn ploeg naar een prachtige 22ste plaats te leiden.

Het 3de AVR-team met Vikter-Noah-Tobias weerde zich ook fel. Na een uiterste best gedaan te hebben eindigden ze op een mooie 42ste plaats in deze grote groep.

 

Bij de kad meisjes konden we ploegen opstellen. Na de mooie prestatie van vorig jaar waren de verwachtingen hoog. Eerstejaars Lynn D. nam gewoontetrouw een snelle start en bleef dit volhouden tot het einde. Lisa D. had de zware taak om de gunstige positie die Lynn bijeenliep te handhaven. Maar ons “spurtertje” hield knap stand en dan was het Lien G. die de 1500m diende te overbruggen. Halfweg had ze reeds de 3de plaats in haar bezit die ze uiteindelijk mooi vasthield. Proficiat meisjes, heel knap gedaan!

Nieuwelinge Lore L was blijkbaar onder de indruk van het hele gebeuren alsook van het trek en duwwerk bij de start. Voor de 2de ploeg startte ze zowat bij de 5 laatste ploegen, maar dan: op het bochtenrijke parcours remonteerde Lore de helft van de meisjes voor haar en loste ze in 15de positie  af. Schitterend Lore. Dan was Lies L. aan de beurt. Onze atlete is op training iets regelmatiger te zien en dat merk je in haar wedstrijden. Alisa S. leverde dan ook nog een goeie prestatie zodat onze meisjes uiteindelijk op de 16de plaats eindigden op 50 deelnemende ploegen.

Mooie prestatie meisjes.

De Kad jongens, allen eerstejaars, wisten dat ze het niet makkelijk zouden hebben. Jurgen T. kreeg moeilijk de juiste tred en Tjorven B. deed wat hij kon. Martijn S. nam de laatste aflossingsbeurt voor  zich die 1500m lang was. Goed blijven werken jongens en de resultaten zullen volgen.

 

Onze scholierenjongens waren ook een sterk blok die zich niet zomaar zou laten doen. Sam B., onze starter van dienst, heeft voorlopig weinig wedstrijdervaring. Met slechts 2 piste wedstrijden in de benen nam hij toch een knappe start en gaf in 14de positie de stok aan eerstejaars Viktor V. die tijdens zijn race nog clubgenotes groette maar niettemin toch een 8-tal ploegen remonteerde. Thomas D zag een paar atleten voor zich uitlopen en beet zich vast in hun spoor. Met een knappe finish verzekerde hij zijn team van een onverwachte 5de plaats

Knap werk mannen

 

Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: