Relays Gent: 27/10/2013: Jun-Sen-Mas

De verwachtingen omtrent onze eerste junioresploeg bij de heren, bestaande uit Simon VB, Iwein B en Dimitri D waren vrij hoog tot … Dimitri ziek werd. De eerste 2 atleten kwamen zeer goed door en rond de 6de positie mocht onze slotloper vertrekken, die gezien de omstandigheden een heel zware klus werd. Uiteindelijk kwamen ze als 17de over de meet. De 2de ploeg met Alexander L, Dries D en Thomas D leverde een heel knappe prestatie en werd 27ste en dit op 40 ploegen.

Ook hun leeftijdsgenoten bij de dames ambieerde een plaats bij de top 10 in hun wedstrijd. Door omstandigheden werden de ploegen bij de juniores en seniores nog aangepast en viel alles uiteindelijk nog in de goede plooi! Jolien M leverde in Gent nog maar eens een heel goede prestatie en zo kon Michele D (scholiere) na een pittige inspanning Jana VDP in een gunstige uitgangspositie aan het werk zetten. Onze kersverse juniore toonde hier ook haar klasse door na haar schoolongeluk (2 weken out) meerdere ploegen remonteren en een fantastische 6de plaats te bemachtigen.

Onze masters dames krijgen de competitiesmaak te pakken! Gudrun B houdt de familie-eer  hoog daar dochter Ghislaine D nog steeds out is. Na een mooie wedstrijd zette ze Virgini C op het goede spoor die ook niet kon onderdoen voor haar dochter Aischa B bij de minimien en een paar plaatsen won en zo Patricia D in de mogelijkheid stelde om hun ploeg heel hoog te laten eindigen. Na haar schitterende marathon in Eindhoven (2h57)  liep ze hier een heel goed ingedeelde wedstrijd en slaagde ze erin om haar ploeggenotes een podiumplaats te bemachtigen. Proficiat dames.

De masters mannenploeg bestaande uit Danny M, Felix T en Nick D versierden nog een plaats (22ste) in de eerste helft van de deelnemende ploegen, nadat zowel Felix als Nick op zaterdag nog een halve marathon liepen.

Onze damesploeg AC die verleden jaar nog 2de werd kreeg af te rekenen met de onbeschikbaarheid van Barbara M wegens zwangerschap. Gelukkige hebben we bij AVR in de breedte bij de dames talrijke wisselmogelijkheden, waardoor uiteindelijk het tijdverlies binnen de perken blijft! Door Sofie G naar de 1500 m over te hevelen kwam Laura H in beeld als startloopster. Zij zou dat natuurlijk niet kunnen was het antwoord dat ik van haar  verwachtte… en ook kreeg ik de nodige uitleg, begreep onze kiné studente dat het een moeilijke, maar niet onoverkomelijke opdracht was waar ze voor stond.

Toen ze gestart waren positioneerde ze zich in zowat 10 à 15de positie. Ze behield de plaats ook na de lastige zandstrook maar ze toverde dan nog een onverwachte inspanning uit de benen, waardoor ze Sofie G in 8ste positie op pad zond. En ook Sofie deed het uitstekend op de volle ronde die zij toevertrouwd kreeg maar als je vooraan loopt en dan nog andere kan remonteren geeft dat vleugels. Met een voorlopige 5de positie kon Veerle D vertrekken voor 2 ronden (3000 m). geleidelijk schoof onze topatlete dichterbij en na de 1ste wedstrijdhelft  was duidelijk dat de 2de plaats binnen de mogelijkheden lag daar de dames uit Leuven een te grote voorsprong hadden opgebouwd. In haar laatste ronde liet Veerle nog maar eens zien welke klasse ze heeft en stevende moe maar heel tevreden af op de eindstreep met de 2de plaats als schitterend eindresultaat. Proficiat Laura-Sofie en Veerle

Ook onze 2de damesploeg wou zich van haar beste zijde laten zien. Layla L diende tot het uiterste te gaan in de zeer snelle 1km als startloopster. Met weinig training in het laatste kwartaal (China trip, stages) is dit zeker geen geschenk maar ze beet door en kon Lien G nogmaals een rondje lang haar mogelijkheden laten zien tussen dit “grote” geweld. Na verschillende atletes te hebben geremonteerd  was het aan Louise W om de langste afstand voor haar rekening te nemen. Louise W die het (voorlopig?) iets kalmer aan doet wegens haar studies hopen we binnen afzienbare tijd terug te zien als ook een mogelijke kandidate voor de 1ste ploeg…! De 31ste plaats die deze meisjes bemachtigden is een mooi resultaat voor deze jonge ploeg.

Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: