Provinciaal kampioenschap Torhout Kad-Mas

Na de sterke prestaties van onze talrijke opgekomen jeugdatleetjes (54 aankomsten) waarbij 8 medailles behaald werden, keken we ook vol verwachting uit naar wat de onze zouden presteren, vanaf de kadetten tot master. Ook de afstanden worden langer en men krijgt op de omloop soms nogal eens een extra lastige strook erbij.

Bij de kadetten meisjes een attente Lien Goossens die voor de 3de keer dit seizoen het zegegebaar mocht maken en de titel bij de 2de jaars veroverde. Lynn Dekeyser werd mooi 6de maar mocht als 3de eerstejaars ook het podium betreden. Lore Keirsebilck eindigde kap als 7de eerstejaars en 14de algemeen. Ook Lisa Duponselle en Lies Louagie trotseerde de zware omloop en werden respectievelijk 21ste en 28ste.

Onze scholieren meisjes –Emma Boone en eerstejaars Michelle Demarez liepen allebei een zeer goede wedstrijd maar beiden werden afgevlagd op de uiterst ondankbare 4de plaats. Hun leeftijdsgenoten bij de jongens verschenen ook met 2 aan de start. Thomas Dekeyser, reeds de ganse winter in goeie doen, heeft sterke tegenstrevers in onze provincie. Tegen Henok Vermeire, die vorig jaar Belgisch crosskampioen was, bleek ook nu niemand opgewassen. Maar onze AVR-man die verleden jaar 3de werd op het PK nam de maat van zijn concurrent in de strijd voor de 2de plaats en mocht tevreden de zilveren plak in ontvangst nemen. Viktor Verstichele had al  2 kadet titels op zak. Ook nu was hij de te kloppen man bij de eerstejaars. Ondanks de knie-perikelen de laatste twee weken liep hij onbedreigd naar zijn 3de opeenvolgende provinciale crosstitel.

Bij de junioren meisjes stond er geen maat op Jana Vandepoele die ook haar 3de provinciale titel haalde en als 7de algemeen eindigde met de seniores en masters. Ook de junioren mannen liepen samen met de masters hun kampioenschap. Het was mooi om te zien hoe onze vele teamgenoten zich knap weerden in de voorste gelederen. Algemeen zouden er trouwens 9 AVR-atleten bij de eerste 24 eindigen op 80 deelnemers. Met Iwein Bau haalde AVR ook de titel binnen bij de junioren mannen, hij was immers de algemene winnaar van de gezamenlijke race. Jonas Vandepoele eindigde als 4de junior terwijl Simon Vanbruane de 10de plaats behaalde.

Bij de masters werd Henk Vandermeersch als 2de afgevlagd en piekte Frederik Keersebilck de 5de plaats in. Beiden waren trouwens in de 1ste wedstrijdhelft ten val gekomen. Dan volgden Kristof Huyghe (9de), Jo Van Dorpe (11de), Nick De Paemelare (12de en 1ste van de masters 50+) Danny Musseeuw (13de), Gilbert Walraedt legde beslag op de 25ste plaats en Kris Decaestecker op de 35ste.  Kersverse master  Tom Patteeuw weet nu ook wat veldlopen kan inhouden en dit reeds na zijn eerste veldloop die op de 37ste plaats beëindigd werd. Andy Lambelin werd tenslotte 47ste.

Bij de seniores dames traden 3 clubgenoten op.  Saskia Vens viel niet buiten de prijzen als 4de maar liep weer beresterk. Charline Vanneste werd een halve minuut later knap 7de terwijl Jolien Musseeuw moedig de strijd als 14de beëindigde.

Ook 3 AVR-mannen bij de seniorenwedstrijd. Bruno Van Acker werd mooi 6de en dit na een periode van allerlei lichamelijke ongemakken. Jannes Cottyn liep een heel verstandige wedstrijd die hij als 10de beëindigde. Dimitri Dejonckheere werd iets later 12de. Na de 8 medailles bij de jeugd werden er dus 9 bijgevoegd vanaf de kadetten, wat een prachtig totaal van 17 medaille.

Ook werden er nog 3 clubklassementen gewonnen. Bij de meisjes kadetten, junioren mannen en senioren vrouwen bleek AVR het beste team te hebben. En dat er uiteindelijk 84 atleten de spikes aanbonden op dit PK stemde de trainers heel tevreden.

 

Willy Ligneel

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: