Kampioenschap van Vlaanderen Kadet-Seniores Belgisch kampioenschap masters te Rotselaar

In dit voor de tweede maal ingerichte Vlaams kampioenschap had men bij AVR besloten om ook deel te nemen aangezien er geen andere crossen waren dit weekeinde. Onze club was goed vertegenwoordigd bij de kadetten meisjes. Lien Goossens werd ietwat verrast bij de start en diende voortdurend te achtervolgen. Desondanks liep ze uiteindelijk naar een prachtige 6de plaats in dit sterke gezelschap. Lynn Dekeyser en Lore Keirsebilck, beiden eerstejaars, liepen in de eerste helft van de groep, strijdende voor elk plaatsje. Voor Lynn betekende dit uiteindelijk de 20ste plaats en 10de eerstejaars, terwijl Lore op de 30ste plaats beslag legde. Niet mis voor iemand die maar 6 maand geleden haar eerste wedstrijd liep…! Lies Louagie begint ook de competitiesmaak te pakken te krijgen. Sedert Nieuwjaar traint ze ook al iets meer wat ongetwijfeld zijn resultaat zal hebben in haar toekomstige prestaties. Op het bochtenrijke parcours in Rotselaar werd ze uiteindelijk als 58ste afgevlagd.

Tobiasz Demaiter maakte als spurter een overstapje naar het veld. Hij liep de race op een 65ste plaats bij de kadetten jongens. Als enige AVR-vertegenwoordigster was Michele De Marez van de partij bij de scholieren meisjes. Achterin gestart haalde ze toch de ene na de andere atlete in om toch op een mooie 29ste plaats te eindigen. Bij de heren was Thomas Dekeyser een mogelijke podiumkandidaat. Maar net nu bleek Thomas niet de nodige kracht en snelheid te kunnen ontwikkelen om het podium te halen. Als je dan zo toch nog de 4de plaats kan behalen, vragen we ons af tot wat je in staat bent als het dan wel allemaal zou meezitten.

In de korte cross (3 km) zagen we Dimitri Dejonckheere die alle kleuren van de regenboog zag maar toch tot het uiterste ging en uiteindelijk als 54ste afgevlagd werd. Spurter Alexander Doom waagde zich aan de spurtcross over 800 meter, waar hij een verdienstelijke 10de plaatse behaalde. Bij de junioren meisjes bemerken we dit seizoen altijd Jana Vandepoele op in de voorste gelederen. Na een matige start won ze nog enkele plaatsen om finaal de 8ste plaats te bezetten in deze sterk bezette race. Haar leeftijdgenoot bij de jongens, Iwein Bau, was lang mee met een uitgebreide kopgroep die vanaf half koers beetje per beetje uitdunde. Onze clubgenoot eindigde tenslotte als 7de in deze wedstrijd waar bijna de ganse Belgische top aanwezig was.

In de hoofdwedstrijd voor de dames verschenen 2 AVR outfits aan de start. Veerle Dejaeghere trok direct alle registers open. Enkel Belete kon haar spoor volgen. In de laatste ronde werd Veerle dan toch voorbijgelopen door haar concurrenten die door haar defensieve houding nog iets over had op het einde, maar met haar 2de plaats mag Veerle tevreden terugblikken op haar prestatie. Saskie Vens nam voor de eerste keer dit seizoen start in een Crosscup wedstrijd. Na een vrij snelle start moest ze wel ietwat gas terugnemen maar ze werd uiteindelijk als 18de aangekomene genoteerd, wat juist halfweg het peleton was.

Voor de masters was deze crosscup wedstrijd tevens het Belgische kampioenschap. De 4 AVR-masters namen er de start elk in respectievelijke categorie. Patricia Delvael (W35) vertrok samen met nog zowat 100 andere dames want alle categorieën liepen samen in 1wedstrijd maar waarvan een afzonderlijk klassement werd gemaakt per reeks. Na een knappe wedstrijd eindigde ze als 14de maar werd ze 6de in haar reeks. Henk Vandermeersch en Frederik Keersebilck liepen in dezelfde reeks (+35) bij de mannen. Dat Frederik niet snel start, zijn we reeds gewoon maar ook Henk had nu een barslechte start met Frederik kort achter hem. Beiden konden nog heel wat plaatsen remonteren wat niet zo gemakkelijk was op dit parcours. Henk zou finaal 18de worden bij de “jonge” kerels. Frederik volgde op zowat 100 meter en eindigde 19de in deze categorie.

Nick Depaemelaere (+50) nam gewoontetrouw een goede start. Maar in deze reeks zijn heel wat atleten aan elkaar gewaagd zodat we een pittige wedstrijd zagen. Na een lichte terugval in de tweede wedstrijdhelft kwam Nick als 9de over de eindstreep.

Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: