BK VELDLOPEN WACHTEBEKE ZONDAG 9 MAART 2014

Is veldlopen een wintersport? De weersomstandigheden deden alvast vermoeden van niet, het contrast met de barre en koude toestanden van vorig jaar in Oostende kon niet groter zijn.

Mooier weer betekent ook een ander soort parcours :  van modder geen sprake, geen plassen en geen wind. Alle factoren voor een echte cross waren niet aanwezig. Het zal voor de vele toeschouwers hun laatste zorg geweest zijn. Een drogere, snellere omloop: er komen ook andere atleten aan de oppervlakte.

De wedstrijden startten voor AVR gewoon schitterend. De benjamins meisjes hebben gewoon een abonnement op het BK podium. Reeds voor de vierde maal op rij, dit jaar  op een heel mooie tweede plaats. Ook de jongens liepen de ontgoocheling van 2013 van zich af en stonden na twee jaar terug op het podium met een mooie derde plaats. Wat verderop in de uitslag in de uitslag, vinden we de tweede en derde ploeg van de jongens terug op plaatsen 21 en 48 op een totaal van 55 ploegen. De tweede ploeg bij de meisjes liet zich ook van hun beste kant zien : een 15de plaats was hun deel en dit op 42 ploegen. Aan alle deelnemende benjamins : BRAVO! BRAVO !!  

Sterk bezette wedstrijden bij de pupillen meisjes (93 en 96 deelnemers), Adeline liet zich in al dat geweld niet uit haar lood slaan en eindigde op een zevende plaats, spijtig dat onze andere troef in deze wedstrijd ziek was en zo kon Lore zich niet naar behoren verdedigen. Mien liep waarschijnlijk haar beste wedstrijd van het seizoen en legde beslag op een onverhoopte vijfde plaats !!!! Wat verderop gaven Ine en Mila elkaar geen duimbreed toe : respectievelijk met een 68 en 70ste plaats. Bij de pupillen jongens zowaar nog meer deelnemers (135 -120). Ritsu en Maxent werden meteen geconfronteerd met een race op Belgisch niveau : ze gaven allebei present en met plaatsen 26 en 27 toonden beiden hun talent. Op plaats 76 vonden we Tobias terug nog mooi in de eerste wedstrijdhelft. Uittredend kampioen Robbe heeft zich met hand en tand verdedigd, maar moest in de laatste meters toch iemand voor zich dulden. Zilver is terecht een mooie beloning voor een goed seizoen ,bravo !! Noah eveneens heel sterk (58) en Rhune (93) waren onze andere vertegenwoordigers in deze reeks. Tijd voor wat girlpower met de miniemen meisjes : ook hier twee reeksen met meer dan 100 atletes. Eline legde beslag op stek 23 en eindigde bijna op een identieke plaats als in 2013. Ghislaine  voor het eerst weer eens aan de start van een veldloop, verraste iedereen op 46. Met Sara (53),Fran (65) en Inneke (87) nog drie AVR’s aan de eindmeet. Dat Estelle en Lore kunnen lopen werd nogmaals bewezen, ze konden zich beiden in de top 10 van België plaatsen. Prima gedaan meiden en volgend jaar wacht jullie het eerste officiële kampioenschap maar dan bij de kadetten,zeker iets om naar uit te kijken.

Miniemen 2001, en daar hadden we Stan als een van de hoofdrolspelers. Steeds vooraan in de wedstrijd terug te vinden en pas op de laatste heuvel de top 3 moeten laten gaan. Ondanks het gegeven dat het podium gaan vliegen was toch nog mentaal sterk genoeg om zijn uiteindelijke vierde plaats te vrijwaren. Wanneer we, zoals het hoort de balans opmaken van het voorbije veldloopseizoen moeten we wel opgetogen zijn. Zowel kwaliteit maar ook heel veel kwantiteit waren ons deel. Vooral met onze  grote groep deelnemende atleten scoorden we overal goed en zijn we graag geziene gasten op de crossen.

Proficiat aan al onze jeugdige veldlopers van AVR voor jullie inzet, enthousiasme en resultaten in het afgelopen veldlopen !!!!!!!

Jeugdvoorzitter Geert Dekaezemaker

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: