Belgische Kampioenschap veldlopen: Kadet – Senior

Waar we  verleden jaar nog verkleumden van de kou op het BK veldlopen in Oostende, dan was het in Wachtebeke onder een aangenaam zomers zonnetje dat dezelfde BK plaatsvond.

Vanaf de kadetten hebben we het eerste officiële Belgisch kampioenschap. Twee clubgenootjes namen de start bij de eerstejaars kadetten meisjes en beiden liepen hier zowaar hun beste wedstrijd van het seizoen! Lynn Dekeyser behaalde een prachtige 9de plaats en vriendin Lore Keirsebilck rondde haar eerste veldloopseizoen knap af met een onverhoopte 16de plaats.

Ook onder de oudste kadetten meisjes hadden we 2 deelneemsters. Lien Goossens die een uitstekende “winter” achter de rug heeft besloot haar veldloopseizoen met een heel sterk BK. Na haar 14de plaats van vorig jaar werd ze nu als 6de afgevlagd. Ook Lies Louagie  bevond zich onder de talrijke deelneemsters. Gestaag maakt ze vooruitgang en door haar 48ste plaats werden onze meisjes zelfs tweede in het clubklassement.  Proficiat meisjes

Proficiat meisjes! Michele De Marez had er net een weekje skivakantie opzitten. Zeker niet ideaal juist voor een BK, maar dat is een keuze die men vooraf maakt. Ze eindigde als 53ste bij de jongste scholieren meisjes.

Emma Boone maakt ook stelselmatig vooruitgang bij de meisjes (geboortejaar 97). Schuchter begonnen aan haar eerste winterseizoen, maar gaandeweg nam ze meer initiatief. Haar inzet bezorgde haar een knappe  26ste plaats op dit BK.

Bij de jongste scholieren jongens (98), diende Viktor Verstichele het enkele weken rustig aan te doen, wegens knieperikelen. Dat en de eerste warmte speelde hem duidelijke parten. Desondanks keerde hij met een mooie 12de plaats huiswaarts.

Thomas Dekeyser (97) heeft een schitterende wintercampagne afgewerkt. Enkele overwinningen en podiumplaatsen deden het beste verhopen voor dit kampioenschap. Tot halfweg behoorde hij tot het leidende 4-tal. Dan moest hij lichtjes afhaken, maar op het einde kon hij terugkomen op een concurrent. In de spurt werd hij weliswaar teruggewezen, maar met deze 4de plaats werd hij zeker beloond voor zijn inzet tijdens het seizoen.

Met Jana Vandepoele en Iwein Bau hebben we ook twee sterke juniores in onze veldlooprangen. Jana, die vorig jaar brons haalde bij de scholieren meisjes en Iwein, die 7de werd bij de mannen ambieerden nu elk een top 10 plaats daar deze twee reeksen over 2 jaar samen gaat.
Onze beide atleten konden hun ambities ook waarmaken, want Jana kon heel tevreden huiswaarts keren met een 7de plaats, terwijl Iwein de 9de plaats bemachtigde in het sterke gezelschap bij de mannen.

In de korte cross (3km) bij de dames startten Sofie Gallein en Jolien Musseeuw. Sofie, die hier haar enige cross van het seizoen liep haalde met een sterke finish de 13de plaats terwijl Jolien plaats 56 bezette op zowat 100 aankomsten.
Bij de mannen liepen Simon Vanbruane en Kristof Huyghe mee in de korte cross (ook 3 km). Simon eindigde mooi 60ste in deze vluchtkoers. Iets verder kwam Kristof binnen als 95ste nadat hij zeker nog 50 deelnemers voorbijstak na een mindere start.

In de hoofdrace bij de vrouwen over 6,7 km konden we natuurlijk niet naast Veerle Dejaeghere kijken. Nauwelijks gestart nam ze reeds enkele meters voorsprong om die uiteindelijk uit te bouwen tot zowat 45 seconden op haar eerste achtervolgster Veerle Van Linden. Proficiat Veerle … en doe zo voort!!! Ook Saskia Vens liep hier een dijk van een wedstrijd als afsluiter nadat ze ons reeds de ganse winter verbaasde met haar resultaten. Alhoewel ze zich misrekende van ronde, wat haar uiteindelijk 2 plaatsten kostte liep ze als 13de heel tevreden over de eindstreep.

Bij de mannen hadden Nick Depaemelaere en Dimitri Dejonckheere de spikes aangebonden voor de lange cross (10,5 km). Master Nick haalde het als 82ste van zijn jonge clubgenoot die 88ste werd.

Met 2 podiumplaatsen aangevuld met nog eens 10 andere top 10 plaatsen over alle individuele wedstrijden was dit zeker een bevestiging van de goede resultaten op het BK van vorig seizoen.

Proficiat aan alle deelnemers

Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: