KVV Alle Categoriën 2014, Gentbrugge

De blauwe piste van Gentbrugge was dit jaar de plaats waar gestreden werd voor de Vlaamse titels. De omstandigheden waren goed: volop zon, (meestal) gunstige meewind in de laatste rechte en een degelijke publieke opkomst.

Voor de middag al kwamen 2 AVR-atletes in actie. Op de 5000m startte Saskia Vens met de ambitie een mooie tijd te lopen. De wedstrijd kende een rustige start maar geleidelijk aan werd het tempo opgevoerd. Saskia kon voortdurend mee schuiven tot ze op 4 rondes van het einde met 3 atletes overbleven aan de kop met een marge van bijna 100m op de eerste achtervolgster. Bij het ingaan van de laatste ronde moest Saskia de 2 andere laten gaan en finishte als 3de in 17:52’08. Een nieuw PR en eerste Vlaamse medaille!

Scholiere Danielle Hessel kwam hierna in actie op de 200m. In een snelle reeks 2 met lichte tegenwind (-0,8) ging Danielle goed van start. Na het uitkomen van de bocht bleef ze doorknokken en kwam tot een nieuwe seizoen beste van 26.54s. (7de plaats in haar reeks)

Na de middagpauze was het de beurt aan juniore Jana Vandepoele op de 1500m. In een grote reeks met 17 deelneemsters ging het van bij de start hard. Jana kon aansluiten bij een groepje en zo haar schema om binnen de 5’ te finishen volgen. Eindtijd 4:58.71 en een 15de plaats.

Op de 3000m steeple trad Dimitri Dejonckheere aan voor AVR. De wedstrijd kende meteen een strak tempo door de favoriet en dit zorgde voor een lang uitgerekt veld. Dimitri kon lange tijd volgen in een groepje van 3 en etaleerde nog maar eens zijn goede techniek over de waterbak. Hij bleef zijn tempo aanhouden en kwam tot 9:48.55 op plaats 6. Een duidelijke seizoen beste ook voor hem.

In de 1ste van 2 reeksen 800m was het de beurt aan cadette Lien Goossens om kennis te maken met een KVV AC. Lien kreeg een mooie wedstrijd en plaatste zich in het midden van de groep. Ze bleef goed volgen en werd knap 6de in haar reeks in een tijd van 2:21.57. Doelstelling behaald en een ervaring rijker.

Bij het speerwerpen kwam onze enige kampster op dit kampioenschap in actie. Luka Lescrauwaet wierp een constante wedstrijd, maar de uitschieter bleef uit. Zo miste ze op 32cm na de beste 8 voor 3 extra worpen. Haar 1ste worp bleek meteen ook de beste van de dag, 36.76m en een 9de plaats.

Gezonde stress voor de start van de 400m bij Alexander Doom. Doel vandaag was de limiet voor de EYOT te lopen (47.91s), maar zo vroeg op het seizoen een bijzonder moeilijke opgave. Alexander liep een sterke eerste 200m. In de bocht verloor hij beetje bij beetje de voeling met de top 3 maar bleef vechten tot op de streep en werd toch knap 4de in een tijd van 48.76s. Jammer van deze gemiste limiet, maar als scholier heeft Alexander nog alle tijd!

Als laatste van de dag mocht Jutta Decock in actie komen op de 400horden. Dat dit een moeilijke discipline is weet iedereen die het ooit probeerde. Jutta kwam na de 10 horden over de streep in een eindtijd van 1:10.29. Niet het resultaat waar ze voor gekomen was, maar een ervaring die motivatie geeft om hard te trainen en bij de volgende wedstrijd te knallen! Geen hoogtepunten zonder af en toe een dieptepuntje.

Björn

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: