BvV AC Dames

Het was toch efkens  schuiven  en verschuiven met de selectie voor de Beker van Vlaanderen(BvVl)  dames AC.  De ploeg was al samengesteld,  toen wij  tot de vaststelling kwamen dat het reglement betreffende  de BvVl  en alle  categoriên(AC)   voor deelname van  cadetten en scholieren , een voor ons een behoorlijk probleem opleverde. Het is toegelaten  voor  een cadet  en of scholier deel te nemen  aan wedstrijden alle AC,  maar dan met het in acht nemen van de specifieke reglementering  voor de proeven van AC,  zo moeten de jongere vrouwelijke atleten  100m hordenlopen met een hoogte van 84 cm, kogelen met 4kg enz. Maar voor de interclubs (BvVl)  is dit niet toegelaten. Waarschijnlijk om te beletten dat er clubs zouden aantreden  met een senioren arme ploeg.

Nu waren Patricia  Kargbo  voor kogel  en  Siska Lescrauwaet voor de speer  reeds geselecteerd en hadden zij hun deelname reeds bevestigd.  Ik heb hen de avond voor de wedstrijd nog moeten  het spijtige nieuws brengen, dat zij dus niet meekonden. Dan maar eens snel voor vervanging zorgen.  Virginie Catry  aanvaarde de opdracht om het kogelen van Patricia over te nemen.  Emily Dewulf  nam de speer over  van Siska, zo konden we met een complete delegatie op zaterdag 10 mei  naar  Aalst.   Eventjes na de middag  was het toen  de eersten van AVR daar aankwamen, eens naar de dreigende wolken gekeken en rap ons tentje geïnstalleerd. Even later bleek dat een goede zet, want der is nogal wat water naar beneden gekiept. Die weergoden toch, waar dat ze hun mee bezig houden.  

De meeting werd op gang werd geschoten, bij de tweede knal werd Jutta Decock op pad gestuurd voor de 100m horden, ondertussen was Lisa Duponselle aan het hoogspringen begonnen, ook Emily met de speer en Virginie op de kogelstand waren ook aan hun opdracht begonnen. Voor het tweede loopnummer de 400m nam Manon De Marez plaats in de startblokken.  De 100m stond als derde spurtnummer op het uurrooster en was aan Daniëlle Hessel toegewezen. Sofie Gallein, niet zo tuk op die spurtjes, maalde met plezier de 800m door de molen. Dat had Elise Plancke ook gezien, die was ondertussen haar aanloop voor het verspringen aan het uitzetten. Ter zelfde tijd  begon Emily  met inwerpen, dit maal voor ’t discuswerpen. Het ene loopnummer volgde het andere op in een vlot tempo. Van tempo gesproken, wat moeten de tegenstandsters in het spoor Veerle Dejaeghere op de 1500 m gedacht hebben ?   Pittig?   Mij leek het verschroeiend voor hen.  De laatste werp en springproeven  waren ondertussen  ook gestart,  en met nog twee afstanden te lopen was het einde van de meeting bijna in zicht. Maar eerst was Daniëlle de startblokken aan het klaarzetten, er was immers nog een 200m spurtje op ’t menu gezet.  Daar de 200m al bezet was  koos Saskia Vens dan maar voor het langste loopnummer, een 3000 meter. “Afteraf” bleek dit beter op het lijf geschreven dan een spurtje.

Nadat deze proeven door onze vrouwenploeg afgewerkt waren, stond er nog een aflossing  als toetje op de kaart. En hebben wij daar geen goed recept voor ?  Jawel toch !  Kijk eens wat wij er voor klaar gestoomd hebben : men neme acht mooie en snelle beentjes van het huismerk AVR, laat er het lijfje en liefst ook nog kopje aan. Zachtjes maar redelijk poosje laten opwarmen, dan overgiet men dit met een wolkbreukje, voegt er een grote soeplepel tegenwind aan toe gevolgd door een snuifje meewind, opdienen en…  Klaar is Kees in 48”59.  Een sterke prestatie van de AVR meisjesploeg  4 x 100m daarvoor tekenden Daniëlle, Manon, Elise en Jutta.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: