BvV AC Mannen

Nadat we reeds 2 jaar na elkaar op de 10e pl geëindigd(op 12 ploegen )waren in deze reeks, waren we (trainers) heel benieuwd of onze mix van “jong en oud ” voldoende gewapend was om deze jaarlijkse confrontatie van voornamelijk Oost- en West-Vlaamse clubs goed te doorstaan.

Als eerste AVR-man verscheen Dimitri Dejonckheere op het tartan. Zijn 400m horden bracht hij in heel winderige omstandigheden tot een goed einde als winnaar van de B-reeks in 62″16 die 7 punten opbrachten.

Belofte Alexander Doom (scholier) nam de 400m vlak voor zijn rekening. Een toptijd lukken en zo de limiet halen voor een internationale competitie was hier zowat onmogelijk maar gezien de geringe mogelijkheden was het  toch het proberen waard. Na een goede start nam hij de leiding en kon hij deze positie handhaven tot op de meet die hij overschreed na 49″31. Snel in deze omstandigheden, maar de limiet is heel scherp …!

Voor de 100m nam Jeroen Vandewalle plaats in de startblokken. Hij deed het schitterend (1ste B-reeks) en liep met 12″15 een PR en het bracht ook 6 punten op.

Alexander Lesire positioneerde zich goed in de eerste ronde op de 800m. Na 400m verscheen hij aan de leiding maar daarna werd hij geleidelijk teruggewezen naar de 8ste plaats (5 punten).

Op de 1500 liep Iwein Bau steeds in de voorste gelederen. Na een knappe race eindigde hij op de 4de plaats na 4’13″40, goed voor 9 punten.

Simon Van Bruane nam de 3000m voor zijn rekening. 2 atleten kozen snel het hazenpad terwijl Simon en een 3-tal andere atlteten samenbleven tot op 500m van het einde. Toen achtte onze junior het welletjes en spurtte hij naar de 3de plaats (9’05″32)

Intussen had Loic Van Oost bij het hoogspringen 1m70 overschreden en dit zonder hoogspringtraining. Wat indien met … Maar de studies verdienen zeker voorrang. Deze prestatie was goed voor de 5de plaats en 8 punten.

In het verspringen haalde cadet Tobiasz Demaiter 4m35, waarmee hij toch 2 punten haalden.

Onze masters Danny Labaere en Vincent Vandenbroucke traden op bij de sterke kerels. Danny gooide de kogel 11m46 ver (5de plaats en 8 punten) terwijl Vincent de speer 48m34 ver wierp, (4de plaats en 9 punten), en daarna ook nog de discus 28m03 ver deed belanden, goed voor de 8ste plaats en 5 punten.

Bij het langste loopnummer van de namiddag (5000m) was ook een master voor onze club van de partij, namelijk Henk Vandermeersch. Met een gelijkmatig tempo over de 12,5 ronden liep hij naar de 6de plaats (7 punten) in 16’11

In de tussenstanden die regelmatig werden afgeroepen bevond AVR zich steeds rond de 7de à 9de plaats. Wat onze doelstelling was.

Nog een cadet verdedigde onze kleuren: Jean-Philippe Espeel nam de 200m voor zijn rekening, die hij schitterend afwerkte in 24″75 met een 8ste plaats en 5 punten voor deze prestatie.

Dan de 4x100m. Onze 2 cadetten samen met Loic en Alexander zorgden voor een eindtijd van 46″97 die nog 5 punten bij het voorlopige totaal voegden.

Ook een heel mooie 4x400m zagen we met Jeroen, Iwein, Loic en Dimitri. Ons viertal liep met 3’37″68 een fractie sneller dan verleden jaar en reef ook nog 6 punten binnen.

Anders dan vorig jaren, beleefden we een “veilige” namiddag, want met de 8ste plaats in de einduitslag hadden we een mooi eindresultaat dat in de toekomst ongetwijfeld nog beter zal worden.

Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: