De KBC-nacht Heusden Zolder 19 – 07 – 2014

Voor jonge atleetjes die mogen deelnemen (eerst een minimum halen …) is deze meeting iets heel apart gezien de omstandigheden. Er is namelijk een opwarmzone voor de atleten waar maar 1 clubbegeleider of trainer per team is toegelaten. Ook bevindt er zich een oproepkamer waar men per reeks wordt verzameld en onder begeleiding naar de startplaats wordt gebracht. 8 clubgenoten hadden zich ingeschreven om er zich met heel wat sterke leeftijdgenoten te meten.

Wout Godderis beet de spits af en mocht bij de benjamins jongens (2005) als eerste AVR-atleet de piste op. Hij slaagde erin om in deze zware omstandigheden -zowat 35°C- opnieuw onder de 2 minuten te lopen op 600m waarmee hij knap 4de werd.

Daarna was het aan Adeline Temmerman die bij de jongste pupillen meisjes (2004) reeds 1000m voorgeschoteld kreeg. Ze liep een heel knappe race en met 3’26″60 behaalde ze ook de 4de plaats maar verbeterde haar persoonlijk record met 5″

Bij de oudste pupillen meisjes (2003) nestelde Mien Vanhecke zich na de start onmiddellijk in de voorste gelederen waarna ze zich wijselijk een beetje liet terugzakken, want het ging vooraan heel snel. Niettemin hield ze nog een mooi tempo aan en remonteerde ze nog een 2-tal meisjes in de laatste ronde. Met tussentijden van 1’19 (400m) en 2’41 (800m) eindigde ze zonder verzwakken ook op de 4de plaats in 3’22″56 wat eveneens een pr verbetering is van liefst 7″.

Bij de oudste min meisjes hadden we 2 vertegenwoordigsters namelijk Lore Goossens en Estelle Temmerman. Beiden mochten starten in de sterkste reeks dankzij hun prestaties dit seizoen. Tot aan de 600m (1’58”) was het nog een vrij omvangrijke groep die samenliep. Uiteindelijk werden dankzij een zeer snelle laatste ronde nog mooie eindtijden gelukt. Lore diende tot op de meet te spurten om de 3de plaats te vrijwaren in 3’09″88 terwijl Estelle enkele seconden later als 6de eindigde in 3’14″90 wat slechts net boven haar beste seizoenstijd was.

Leeftijdsgenoot Stan Vanhecke stond letterlijk tussen grote jongens aan de startlijn. Onze clubgenoot die eigenlijk meer houdt van koude en ploeteren weerde zich heel sterk in dit warme weer en tot op de meet onderhield hij een goed tempo. Met een 9de plaats op 20 deelnemers en 3’01″77 als eindtijd wat ook voor hem een nieuw persoonlijk record is kan hij heel tevreden terugblikken op zijn wedstrijd.

Bij de cadetten meisjes (1999) bevond Lien Goossens zich tussen de deelneemsters van de sterkste reeks op de 800m. Net als bij haar zus viel het tempo na de start terug om dan bij het ingaan van de laatste ronde pijlsnel de hoogte in te gaan. Lien spurtte uiteindelijk als 5de over de meet in 2’22″44. Over beide reeksen werd ze 6de op 27 meisjes.

In de nationale reeksen over 800m liep junior Iwein Bau in de 1ste reeks. Attent vooraan lopend nam hij zelfs de leiding op zowat 250m van het einde. Ietwat voortvarend bleek achteraf want in de laatste rechte werd hij terug verwezen naar de 8ste plaats. Maar tot ieders tevredenheid lukte hij met 1’57″63 toch zijn 2de beste tijd ooit op deze afstand.

En ondanks hun grote inspanning die onze “kleintjes” reeds geleverd hadden in deze hoge temperatuur kort na de middag waren ze allesbehalve “leeggelopen”. Getuige daarvan waren de vele handtekeningen die her en der “opgehaald” werden rond de piste. De basisconditie blijkt meer dan behoorlijk te zijn … dat beloofd voor later

Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: