Belgische kampioenschappen junioren en beloften(-23j) Moeskroen 14 – 09 – 2014

Een 9-tal clubgenoten hadden zich ingeschreven om aan deze titelstrijd deel te nemen.

In de 1e van de 2 finale reeksen op de 400m werd Elise Plancke (jun) knap 2e in 61”94 wat slechts 3/10 boven haar p.r. was.

Op de 1500m voor jun heren bevonden zich Iwein Bau en Simon Van Bruaene tussen de deelnemers. De zeer snelle aanvangsronde sneed beiden enigszins de benen af. Iwein handhaafde zich nog wel een paar ronden in de 1e groep maar moest definitief afhaken in de laatste ronde, terwijl Simon de ganse wedstrijd op achtervolgen was aangewezen.

Ook bij de dames beloften vertoefden 2 clubgenotes. Na een gelijkmatige 1e wedstrijdhelft nam Layla Vancompernolle de leiding in het 2e groepje en bleef een strak tempo volhouden tot het einde. Ze eindigde mooi 5e in 5’10”86 terwijl onze 2e deelneemster – Jolien Musseeuw – die lange tijd een goede indruk liet op de 7e plaats finishte in 5’19”77.

De 5000m dames werd door de jun & beloften samen gelopen maar wel met een afzonderlijk klassement. Van AVR-zijde zagen we Jana Vandepoele die een knap ingedeelde race liep. Na enkele ronden alleen gelopen te hebben kwam ze op het einde nog bij een 3-tal atletes die ze met een snelle laatste ronde(1’17) allen achter zich liet. Met een 4e plaats bij de jun in 18’59”96 loste ze zeker de verwachtingen in.

Op de steeple is Dimitri Dejonckheere een vaste”klant”! Hij liep hier zijn beste wedstrijd van de zomer die bekroond werd met de bronzen medaille bij de beloften in 10’02”03.

Buiten verwachting was de prestatie van Luka Lescrauwaet in het speerwerpen bij de juniores. Met een kalme trainingsintensiteit de laatste weken slaagde Luka erin de speer 37m26 ver te werpen. Deze knappe prestatie zorgde ervoor dat ze ook het podium mocht betreden om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Voor Jutta Decock (jun) die ook ingeschreven was bleef het bij toekijken naar haar leeftijdsgenoten. Een blessure verhinderde haar om zich naar behoren te verdedigen op de 400mH maar volgend jaar als 2e jaars, wie weet…!

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: