NIJVEL 2014

Naar jaarlijkse gewoonte was er op 27 september het criterium des jeunes te Nijvel, een meeting waar iedere atleet op zijn of haar beste nummer het kan opnemen tegen de betere jeugd in België.
Onze blauwe kleuren waren vertegenwoordigd in de drie categorieën. Bij de jongsten kwam Wout Godderis uit op de 600m en
werd knap 7e in 1.59, bij hockey-ball deed hij drie plaatsen beter maar miste net het podium met 34.83 werd hij 4e.
Gaëlle Cham sprong 3m28 ver en werd verdienstelijk 9e en sprintte in haar reeks van de 60m naar een tijd van 10.02.
Eerste uitschieter van de dag werd Robbe Depotter, liep een verstandige wedstrijd, attent in de voorste gelederen en met een een tempoversnelling in het tweede deel van de wedstrijd liep hij naar de eerste plaats in een supertijd van 3.04.66
De gouden medaille  en nieuwe records  richting Roeselare! Knap Robbe!
Tweede avr pupil was Mien Vanhecke.  Op de 1000 m liep ze 3.22.73 en haalde daarmee de top tien.  Ze werd achtste, een verdienstelijke plaats!
Derde puppil in de atletiekarena was Adeline Temmerman.  Als eerstejaars werd ze mooi 11e in 3.28.01 op de 1000m.
Een sterke lichting minimen was ook aanwezig in Nijvel, enkele atleten konden zelfs dromen van het podium.
Grote favoriet voor de 300m was Michiel Debrabandere , hij was de lijstaanvoerder.  De grootste concurrent was geblesseerden kon niet deelnemen.
Michiel liep een sterke wedstrijd, maar kon geen aanspraak maken op de titel: een waalse atleet liep als eertse over de eindstreep.
Een iewat ontgoochelde Michiel moest tevreden zijn met de tweede plaats, een schitterende prestatie die toch ook veel respect afdwingt. Michiel kwam ook nog uit op kogel, daarin werd hij 13e  met een worp van 9m17.
Ook op de 300m kwam Brent Gayse uit. Hij mocht starten vanuit de tweede reeks en liep een sterke 41.92 werd daarmee 4e, net naast het podium, maar hoopvol voor volgend jaar natuurlijk!
Dat de 300m populair is bewees Aïscha Ballekens want ook zij sprintte deze afstand af,  haar tijd 47.54 en Aïscha presteerde terug op haar niveau.  Ze keek tevreden terug op haar wedstrijd en vertelde me dat het lastig was, 300m volle bak geven! Emoji
Yoran Demaiter kon zich plaatsen voor het verspringen.  Hij sprong een beetje onder zijn mogelijkheden, zijn beste sprong werd 4m53 en
werd daarmee 11e.
Spring in ‘ t veld Ghislaine Delva kwam uit op 2 nummers.  In het kogelstoten nam Ghislaine het op tegen een sterke lichting meisjes die zowel technisch, explosief en krachtig stoten. Ze kon zichzelf niet overtreffen en met een worp van 8m68 werd ze 16e.
Een stuk beter was het speerwerpen met een worp van 29m02 werd ze 6e in de eindstand en als 1e jaars is dit een hele mooie prestatie! Chique gedaan Ghislaine! Nog een uitschieter werd Camille Cham, ze stelde haar persoonlijk record in het hoogspringen bij tot 1m45 een
onverhoopt succes na een mindere start op haar aanvangshoogte. De rug van Camille maakte  kennis met de lat en 1m50 was dan letterlijk te hoog! Maar met  een pr en een  knappe een vijfde plaats  was haar laatste sprong als miniem een hoogtepunt.
3 miniemen op de 1000m: Lore Goossens, Estelle Temmerman en Stan Vanhecke.
Lore was toch wel podium kandidate en ze kon de verwachtingen ook inlossen!  In een verstandige wedstrijd liep ze naar een tweede plaats  in 3.07.22, zilver was de beloning na een knap seizoen.
Vriendin Estelle liep ook binnen de top tien haar eindtijd werd 3.13.21 en zo werd ze 9e
Sterk gelopen meisjes! Stan had de ambitie om een 2 te laten noteren in de linkerkolom, echter dit lukte net niet: 3.04.60 werd zijn eindtijd.
Net binnen de top 10 was het eindresultaat.
4 aflossingsploegen konden we opstellen waarvan er toch enkele de ambitie hadden om in de prijzen te lopen.
Bij de benjamins was er geen houden aan: Wout, Milan, Arne en Leandro liepen perfect en onbedreigd naar een eerste plaats in een supertijd van 36.32, hun dag kon niet meer stuk, beire gedaan gastjes!
Pupillen Elise, Famke, Lore en Adeline losten ook,  zoals avr getrouw,  goed af een knappe 35.30 en een zesde plaats stond genoteerd op de eindrankschikking.
Bij de miniemen meisjes een onuitgegeven ploeg met Ghislaine, Camille, Estelle en Aïscha.  Zo kwamen een werpster, een springster, een afstandloopster en een sprintster aan de start!  Multi-disciplinair troef!  Ze werden mooi 3e in hun reeks in een knappe tijd van 44.74
Een ploeg die ambitie had voor het podium waren de jongens miniemen.  Na een iewat mindere voorbereiding, kwetsuren en foutieve wissel en een wijziging in de opstelling moest het nu hopelijk raak zijn.
Dit werd het ook!  Het hoogsthaalbare kwam eruit, een tweede plaats en een verbetering van hun clubrecord 41.54.
Een knappe afsluiter van een mooi zomerseizoen!  Proficiat Michiel, Brent, Elias en Yoran!
Eindbalans 11 podiumplaatsen, we rekenen de aflossingen  erbij natuurlijk Emoji!  Nijvel geslaagd! Emoji
Christ Doom
Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: