Belgisch kampioenschap veldlopen Wachtebeke van cadet tot senior

Wanneer de maand maart zich aanmeldt bevinden we ons stilaan in de laatste rechte lijn van het crossseizoen.

Deze winter lieten onze atleten meermaals mooie dingen zien in de regionale crossen. Maar ook op de provinciale en de Vlaamse kampioenschappen lieten onze jongens en meisjes van zich spreken.

Op de laatste veldloop van het seizoen nl. het Belgisch kampioenschap willen velen zich nog eens tot het uiterste geven want het B.K. is voor de meeste atleten de waardemeter van zijn of haar kunnen in de Belgische veldloopwereld.

Bij de cadetten meisjes (01)die hun eerste officieel crosskampioenschap liepen kon AVR reeds juichen.

Estelle Temmerman liep na een sterke wedstrijd als 3e over de streep en mocht onverhoopt op het podium de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Lore Goosens liep eveneens een heel knappe wedstrijd. Ongetwijfeld haar beste veldloop van deze winter die met een 12e plaats beloond werd.

Loes Gouhie weerde zich ook uitstekend maar mist mogelijks wel een beetje de training die voor cadetten vandoen is. Ze finishte als 55e op dit B.K.

Onder de oudste cad meisjes hadden we met Lynn Dekeyser, die reeds 2e was op het Vlaams kampioenschap een podiumkandidate. Na een harde wedstrijd bleven ze uiteindelijk met 3 meisjes samen, die de eindspurt aangingen met de Belgische titel als inzet. Lynn werd heel mooi 2e wat haar dus de zilveren medaille opleverde.

In dezelfde wedstrijd liep Lore Keirsebilck, opnieuw, net als vorig jaar haar beste race van het seizoen. Na haar 16e plaats vorig jaar kan ze nu ongetwijfeld heel tevreden terugblikken op haar schitterende 12e plaats.

Ook niet te vergeten is dat deze cadetten meisjes ruimschoots het clubklassement bij de cadetten wonnen. Dit belooft voor later.

Eerstejaars scholiere Lien Goossens vertoefde halfweg in zowat 10e positie. Maar wat ze in de laatste km uit haar schoenen schudde was indrukwekkend. Ze werd opnieuw beloond met een 6e plaats net als vorig jaar.

Alisa Spriet, die het van een gelijkmatig tempo moet hebben, bevond zich halverwege de groep om tenslotte mooi als 28e te eindigen in het zog van sterke halve fond loopsters.

In de hoofdrace bij de dames is er weliswaar geen houden meer aan de West-Vlaamse Louise Carton die uitkomt voor ACME. Maar opnieuw bewees Veerle Dejaeghere dat ze zeker en vast, nog steeds haar plaats heeft in de Belgische veldloopwereld bij de dames.

Na een eenzame wedstrijd achter de nieuwe veldloopkampioene had ze nog een ruime voorsprong op de haar achtervolgende groep en mocht ze de 2e plaats op het podium betreden.

Saskia Vens die licht ziekjes aan de start verscheen liep aanvankelijk in zowat 15e positie.

Maar op een kampioenschap moet je natuurlijk 100% fit zijn en dit liet zich voelen bij onze clubgenote. Geleidelijk verloor ze enkele plaatsen om tenslotte niet verder aan te dringen.

3 eerstejaars cadetten jongens aan de start voor hun nationale titelstrijd. Thibo Dewulf en Stan Vanhecke liepen halfweg rond de 18e plaats.

Thibo kon naar het einde toe nog opschuiven om nog een schitterende 7e plaats te halen op dit heel hoge niveau.

Stan bleek uiteindelijk een iets mindere dag te hebben alhoewel… als je 19e eindigt op een B.K. cross is het misschien niet wat je gehoopt had maar je kan het zeker ook niet slecht noemen.

Trainingsmakker Jens Decaestecker heeft deze winter al een mooie stap voorwaarts gezet. Doe zo verder Jens, nu behaalde je de 56e plaats maar er ligt nog heel wat in het verschiet voor jou.

Onder de zowat 200 deelnemers op de korte cross voor heren zagen we 3 AVR-truien. Thomas Dekeyser

(junior) kwam als 67e aan. Enkel tellen later spurtte Simon Van Bruaene als 78e over de meet.

Dries Devloo eveneens nog junior eigende zich de 137e plaats toe.

In de lange race voor de heren kon Jannes Cottyn tevreden terugblikken op zijn prestatie. Omringd door sterke atleten bemachtigde hij de 53e plaats.

Dimitri Dejonckheere maakte er een goeie training van, daar  hij wist dat het een moeilijke opgave zou worden om de finish te halen.

Onder de jun heren bevond zich Iwein Bau. Na zijn top 10 plaats vorige winter waren er ook nu hoge verwachtingen. Maar reeds vroeg werd duidelijk dat Iwein niet in beste doen was. Geleidelijk verloor hij terrein om tenslotte als 20e te eindigen.

In de spurtcross zagen we ook Jeroen Vandewalle als 20e de aankomstlijn overschrijden.

Met Jolien Musseeuw en Laura Huyghe liepen ook 2 teamgenoten mee in de korte cross voor dames. De 2 vriendinnen waren de ganse wedstrijd in elkaars omgeving te zien. Jolien eigende zich de 50e plaats toe terwijl Laura enkele seconden later 59e werd.

Met een heel fijn gevoel kunnen ( moeten ) we als club terugblikken op dit veldloopkampioenschap.

Liefst 56 atleten waren er in actie te zien ( groot en klein ). Met o.a. 4 medailles aangevuld met nog 5 top10 plaatsen evenals nog 6 plaatsen tussen 11 en 20 hebben onze atleten zelfs meer gebracht dan wat er gehoopt werd.

Niet iedereen was in topconditie maar erbij zijn, en zijn of haar best doen is voor AVR zeker een reden om alle deelnemers te danken voor hun aanwezigheid en inzet .

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: