NABESCHOUWING BEKER VAN VLAANDEREN JEUGD

Een weekje na het gebeuren kijkt een mens op een andere manier naar de resultaten dan op de dag zelf, in dit artikel een nabeschouwing van de BVV jeugd, traditioneel de opener van het interclubgebeuren.

Op zaterdag waren de meisjes te gast in Wervik,  de volgende dag waren we zelf gastheer bij de jongens.  Heel wat atletes  hadden gehoor gegeven aan de oproep van de trainers om aanwezig te zijn op een van de leukste wedstrijden van het zomerseizoen.

Het is gewoon onmogelijk om van iedereen de persoonlijke resultaten op te nemen in dit verslag, daarom verwijs ik heel graag naar de site van FLAC voor de resultaten van zaterdag en naar onze eigen site voor de details van zondag.

De meisjes hadden zaterdag een goede start en na enkele proeven stonden we op een derde plaats. Gaandeweg verloren we steeds wat puntjes in de volgende proeven, een trend die zich spijtig genoeg doorzette naarmate de middag vorderde. Niet helemaal fitte talentjes  en een dosis pech deden ons geen goed , gelukkig konden de meisjes zich min of meer herstellen met twee aanvaardbare aflossingen. We moeten eerlijk toegeven dat de tegenstand een stukje sterker was, met slechts 1 overwinning konden we nooit aanspraak maken op een finaleplaats. Proficiat aan alle meisjes die deelnamen en ook dank aan de veel aanwezige ouders en sympathisanten  voor de vocale steun. In het eindklassement eindigde AVR tenslotte op een zesde plaats.

Zondag de ”afspraak”  voor een thuiswedstrijd van onze pupillen en miniemen. Heel wat problemen (parking –computer- starter) zorgden voor een zenuwachtige sfeer  voor de wedstrijd ,petje af voor  Norbert , Katrien  en Jeffrey  die er samen voor zorgden dat de meeting op tijd kon starten. Intussen draaide het secretariaat op volle toeren, want heel veel deelnemers aan deze wedstrijd. AVR  was onmiddellijk present bij de eerste proeven en dit samen met een goed gestart ACME en ASVO. De thuisspelers waren echter de enige vereniging die de goede start konden doortrekken en op geen enkel moment een dipje kenden .De afsluitende nummers schreef AVR dan ook nog eens op zijn naam en nog voor de laatste aflossing konden we al met zekerheid de overwinning aankondigen.

Met 191 punten  haalden we een schitterende zege binnen, aan alle deelnemende atleten een dikke proficiat . Samen hebben jullie meegeschreven aan een mijlpaal in de geschiedenis van AVR, voor een derde maal op rij gaan de jongens naar de finale. Hou alvast 12 september 2015 vrij voor de finale in Merksem. Nogmaals bedankt aan alle medewerkers achter de schermen ,de trainers en ook onze clubfotograaf  Jochen die andermaal zorgde voor prachtig didactisch materiaal.

Geert Dekaezemaker

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: