BvVL cadetten & scholieren meisjes

Op zaterdag   2 mei,  werden de deelnemende twaalf clubs van landelijke afdeling  2de b , in het Burgemeester Thienpondt Stadion te Oudenaarde  verwacht, om daar elkaar te bekampen,  met als inzet  de kampioenstitel  en een ticketje  naar de eerste landelijke afdeling.

De avr ploeg bij de cadetten werd als volgt samengesteld,   Heyrman Amber  100m ,   Ballekens Aischa  400m – kogel en 4 x 100, Goossens Lore  800m,  Dekeyser Lynn  1500m,  Temmerman Estelle 300m horden,  Cham Camille  hoogspringen en discus,  Decuypere Floor  verspringen en 4 x 100,   Desmet Delphine  200m en  4 x 100m. Ryon Florence  4 x 100m.

Het eerste nummer van de meeting, driehonderd meter horden bracht meteen zeven punten op.  Daarvoor was Estelle  naar Oudenaarde  gekomen. Floor die het verspringen toebedeeld kreeg,  had op de aanloopstrook  reeds merktekens geplaatst, na  zes pogingen  plaatste zij zich zevende.  Kogelstoten is nu niet het  de favoriete bezigheid van Aischa,  maar voor de club kan en moet  alles, beter een paar puntjes dan geen puntjes.   Honderd meter sprint,  eentje heeft dit op haar verlanglijstje staan.  Amber snelde als eerste van haar reeks  door de fotofinish.   Het eerste afstand nummer voor de jongste  categorie is een dubbele ronde, achthonderd meter dus.  Een kolfje naar de hand van Lore, na een knappe race finishte ze als derde. Lore kan naast snel lopen ook een stukske werpen, ‘k heb een speer in haar handjes gestopt, dat bracht nog eens vijf van die broodnodige puntjes op. Camille heeft elastische beentjes ,  waarvoor  zij de opdracht hoogspringen kreeg,  die ze met een zevende  plaats afsloot.  Als het meer dan een kilometer ver is geeft het dan maar aan Lynn, met een stevige knauw  in haar persoonlijk record bereikte ze als tweede de aankomstlijn.    Delphine ook eentje met rappe beentjes heeft de tweehonderd meter voor haar rekening genomen,  derde in de eerste reeks was de uitslag.  Vierhonderd meter vlak  daar is Aischa wel  voor te vinden,  derde  plaats in die lange spurt, knap werk.  Schijf ofte discuswerpen is het laatste nummer individueel,  Camille kreeg deze taak, als meerkampster heeft ze deze techniek behoorlijk onder de knie.  Laatst op het uurrooster staat  de 4 x 100m geprogrammeerd. Hier de vier juffies voor ons team :  Floor, Aischa, Delphine en Florence liepen een foutloze aflossing,  zo dropten zij nog eens zeven puntjes in het  AVR mandje.

De scholieren ploeg werd  samengesteld  met :    Goossens Lien  hoogspringen en 800m +  4 x 100m,    Lesrauwaet Siska  speer en discus,  Van Oost Florianne  400mh en 4 x 100m, Vandecasteele Tine 100 en 200m + 4 x 100m, Spriet Alisa ver en 400m, Leenknecht Celestine kogel en 4 x 100m, Vader Stichele Hanne 1500m

Lien die normaal als halve fond atlete  aan de start komt, begon  de meeting met hoogspringen en slaagde er in zich op een zesde plaats  in de uitslag te floppen( Fosbury techniek). Siska die als werpster door het atletiek  gaat, rangeerde haar discus op de zevende stek.  Florianne had ondertussen  een rondje horden  afgewerkt met de achtste chrono als resultaat.  Siska nog niet gedaan met discussiëren diende  al het veld over te steken,  voor het speerwerpen ,  haar speer lande  behoorlijk ver ,  goed voor een  plaatsje tussen nummer één en  drie.  Tine was tussendoor naar de negende plaats gespurt.  Lien opnieuw bezig met de spikes aan  te binden, werd aan de startlijn van de 800m verwacht,  honderd twee en veertig seconden later liep madammeke als winnares voorbij het elektrisch oog. Alisa had  tegen die tijd haar aanloop uitgezet, verspringen niet haar ding, maar voor de club een paar puntje oprapen leek voor haar geen probleem te zijn.  Celestine lijkt van kogelstoten  te houden, met  een pr  en een zevende rang  was ze best tevreden.  Hanne, nog niet echt een habitué in het wedstrijd gebeuren, pikte een derde plaats in na een anderhalve km  race.  Vijf voor vier,  Tineke was op de piste gestapt, ook voor haar de tweede opdracht , een tweehonderd meter,  zij spurte naar de vijfde stek in haar reeks .   Alisa ook aangeduid om te dubbelen  (2 proeven),    had gelukkig geen hindernissen op  haar weg  zoals  Florianne,  de eindmeet  passeerde ze als vijfde van de reeks.  Daarmee waren alle individuele proeven afgewerkt en  restte er nog één  team race, de   4 x 100m.

Florianne, Tine, Lien  en Celestine  waren de “Chinese vrijwilligers”, de wedstrijd bracht ons nog eens  4 punten op.

Het puntentotaal  van de cadetten en scholieren samengevoegd leert ons dat wij een zesde plaats behaald  hebben.

Meisjes cadetten en scholieren,  heel erg bedankt voor jullie inzet.

Lucien.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: