BvVL cadetten en scholieren jongens

Je kon zien dat er op zondag 3 mei,  al heel wat werk verzet was,  op het Roeselaarse  atletiekterrein. Wij waren er nochtans,  Georgine  en ik, redelijk  vroeg present.  Elias zijn hordekes stonden al klaar,  tentje voor de juryleden aan de aankomst,  ver en hoog in orde,  in de hoek achter het speeltuintje was er ook een drukke activiteit waar te nemen, ons kantinetje daar,  werd operationeel gemaakt. Er komt heel wat bij kijken  bij  het organiseren van een atletiek meeting,  ervoor….erna… maar ook tijdens de wedstrijd zijn een aantal mensen druk bezig,  in ’t secretariaat , in de “controle toren” en op het terrein.  Norbert en zijn team medewerkers waren zo goed als klaar, maar ja,  juist dan  kort voor de aanvang van de eerste wedstrijd blijkt  een bejaarde computer een dagje vrijaf te nemen.  De techneut van dienst Jeffrey, heeft die nukkige rekenmachine gewoon vervangen,  om zo net op tijd de wedstrijd te kunnen aan vatten.

Drie avr atleten dienden om twee uur stipt hun wedstrijd te beginnen.  Zoals reeds gezegd,   de horden stonden al klaar voor het eerste loopnummer , nu de deelnemers ook.   Elias nam die 300mh cadetten voor zijn rekening ,  eiste de  overwinning  op en de daaraan verbonden twaalf punten.    In het verspringen cadetten oogstte Yoran  7 punten voor een puike vijfde plaats.  Cadet Sven stootte de kogel tot op de vierde rang,  kreeg acht points  als beloning . Tussendoor tijdens het verspringen en kogelstoten voor de jongste categorie,  was scholier  Jean-Philippe  de tegenstand aan ’t inpakken op de 400m horden, mooie overwinning  steen goeie tijd plus  twaalf punten. Na het hindernislopen stonden er een paar korte spurtjes op het programma.    De meer van afstand houdende  Tjorven bond  toch de sprintspikes aan,  verbaasde iedereen met een puike vijfde plaats over de twee reeksen 100m cadetten, mocht daarmee 7 puntjes gaan ophalen.  Acht points, voor de vierde plaats van  Stan in een goed bezette 800m cadetten.  15 u 30 ondertussen toch al,  de moment voor scholier Victor om in de werpring te stappen.   Als afstandloper geschoold, kogelde hij zich naar een derde stek in de uitslag en zag het avr puntentotaal met negen eenheden stijgen. Na de kogel voor cadetten werd van  “den Sven”  verwacht, dat hij ook de speer ter hand zou nemen. De punt van het tuig plantte zich in het gras van de sector als  zevende in de rij van speertjes.  Cadet Thibo  kreeg de 1500m voorgeschoteld,   liep zich in een behoorlijk snel gelopen wedstrijd,  naar een zeer verdienstelijke  tweede plaats.  Victor die de prestatie van Thibo gezien had, deed net het zelfde in een eveneens snelle koers, een soort van “copy and paste”.     16 u 10  cadet Yoran reeds gerecupereerd  van het verspringen,  wilde ook nog wel een stukske lopen,  we hebben hem de 200m laten kiezen, oh ja..  meer was er niet,   ’t waren de laatste individuele  loopwedstrijden  van de match, eentje voor de cadetten en eentje voor de scholieren.  Voor een zevende plaats krijg je vijf punten, zelfs op een 200m,  iedereen content en Yoran ook.  Jean-Philippe  eerste jaarscholier,  finishte als derde op die 200m, hij telde negen punten op bij  de twaalf  van de 400m horden.

Onze cadetten, Elias – Tjorven – Yoran en Sven liepen een goede aflossingsrace  4 x 100 m,  werden daarvoor beloond met zeven punten voor de vijfde plaats.  Met maar twee scholieren voor de vier keer honderd meter, kan je moeilijk een team vormen, dus hier geen avr deelname. Toch,  met maar twee man in de scholieren wedstrijd, nog een achtste plaats bezetten op elf clubs, vindt ik een sterke prestatie.  Daarvoor  realiseerden zij een gemiddelde score van 20 punten per atleet. De cadettenploeg scoorden een totaal van 109 punten en bezetten daarmee de vijfde plaats.

Proficiat aan Elias Doom…Yoran Demaiter…. Tjorven Ballekens …. Sven De Graeve. Stan Vanhecke … Dewulf Thibo  het cadetten team,  ook aan Jean-Philippe  Espeel  en Victor Verstichele,  de scholieren die voor onze club present waren.

Lucien.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: