Beker van Vlaanderen masters heren: 7 juni 2015

Konden de masters mannen en vrouwen vorig jaar nog gezamenlijk deze wedstrijd betwisten op eigen terrein dan dienden de mannen nu, naar Mechelen te rijden, om in 3e afdeling hun kunnen te tonen. Na het nodige denkwerk bleken we bij hoog geen deelnemer te kunnen opstellen. Dit blijft voor onze club een moeilijk te bezetten nummer.

Peter, onze penningmeester, mocht als eerste clubgenoot optreden en dit op de 100m.

Hij “tikte”  aan na 14” waarmee hij 2 punten behaalde.

Onze vaste waarde bij het speerwerpen -Vincent Vandenbroucke- liet bij de opwarming reeds zien dat hij het nog steeds kan. In de wedstrijd landde zijn speer na 44m90, goed voor de 3e plaats.

Intussen was Nick reeds vertrokken voor de 1500m waar een atleet onmiddellijk was gaan “vliegen”. Met nog enkele anderen werd een mooi tempo onderhouden zodat er op het einde ook nog een spurtje kwam. Uiteindelijk werd onze clubgenoot mooi 4e in 4’43”82.

Voor de 400m mocht Kristof Huyghe aantreden. Dit was voor hem wel uiterst kort maar de club terwille snelde hij de baan af in 63”67 ook goed voor 2 punten.

Danny Labaere is ons vertrouwd gezicht bij het kogelstoten. Het ruim 7 kg wegende werptuig landde na 11m34 wat zelfs verder was dan op de BvVL AC. Hiermee haalde hij een 4e plaats en 9 punten.

Als dubbelaar mocht Peter ook nog aan een 2e individuele nummer deelnemen. Dit werd dan verspringen wat met heel wat rugwind werd afgewerkt. Als beste prestatie lukte onze teamgenoot 4m49 waarmee hij 3 punten veroverde.

De 3000m werd door Elie Hoet onder handen genomen. Zeven en een halve ronde goed doorgeven zijn voor hem geen probleem alhoewel al afgesproken was dat hij ook nog aan de aflossing zou deelnemen.

In de wedstrijd bleek niemand in het begin geneigd te zijn om het heft in eigen hand te nemen wegens de felle wind. Geleidelijk kwam er toch schot in de zaak en na 10’37”21 bracht Elie 6 punten aan met zijn 7e plaats.

Voor de 5000m hadden we Henk Vandermeersch in onze rangen. Na een vervelende buikblessure was Henk sedert een 10-tal weken weer voorzichtig aan het trainen.

Tijdens de langste wedstrijd van de namiddag nam hij een paar goeie tactische beslissingen en wist hij uiteindelijk een knappe 3e plaats te bemachtigen in 17’21”26.

Intussen mocht Danny zijn kunnen nog eens tonen bij discus, hij wierp 31m74 ver, net als bij kogel de 4e plaats en nogmaals 9 ptn

Met nu nog enkel de 4 x  400m voor de boeg stoden we als 9e gerangschikt. Gezien  we geen echte 400m lopers in onze rangen hadden vermoedden we dat een plaatsje vooruitschuiven in het klassement er niet zou inzitten, maar nietemin gaven Peter, Kristof, Elie en Nick alles en werden 10e in 4’23”10.

Met de 9e plaats als resultaat tegenover de 3e plaats vorig jaar zijn we wel iets teruggevallen maar op eigen terrein kan je praktisch altijd een sterkere ploeg opstellen.

Toch kijken alle masters al uit naar volgend jaar omdat er dan een gemeenschappelijke BvVL zal zijn voor mannen en vrouwen masters wat ongetwijfeld zal zorgen voor heel wat meer sfeer in de competitie.

Dank aan allen die erbij waren, hopelijk is iedereen weer paraat voor de volgende editie van deze interclubcompetitie.                                                                                          Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: