KBC-Nacht 19 – 07 – 2015

Deze internationale atletiekmeeting met deelnemers uit alle hoeken van de wereld is na de Memorial Van Damme de 2e grootste van België .Vele duizenden toeschouwers kunnen ieder jaar genieten van de mooie prestaties die er geleverd worden.

In het voorprogramma hadden ook 6 jeugdige AVR-atleten ingeschreven en dit ondanks de voorbije examens en hier en daar ook een jeugdmeerkamp die meegenomen werd. Waar vroeger de kleinsten van start moesten gaan, vroeg in de namiddag, werd het programma omgegooid en kwamen de nationale reeksen dames en heren eerst aan de bak.

In de jeugdreeksen zagen we later van AVR-zijde eerstejaarsscholiere Lien Goossens aan het werk.

Nadat ze enkele weken geleden een zeer scherp p.r. liet noteren op de 800m slaagde ze erin opnieuw zeer sterk voor de dag te komen. Ze werd 5e met een knappe 2’21”05 slechts 2” boven haar p.r.

Eerstejaars kadet Stan Vanhecke begint zijn ’draai’ te vinden op de piste. Zijn p.r. dat hij onlangs liet noteren ging opnieuw voor de bijl. Na steeds maar lossende atleten geremonteerd te hebben werd hij knap 7e en met 2’15”23 mag hij terecht fier zijn.

Na Stan was het leeftijdsgenote Lore Goossens (zus van…) die aan de startlijn stond. Lore die reeds sterke tijden liet noteren deze zomer ging iets te voortvarend van start en in zulke sterk bezette wedstrijd loopt dit wel eens anders af dan wat men verwachtte. Ze werd als 5e afgevlagd in 2’25”36 maar deze race zal toch bijzonder leerrijk geweest zijn voor haar…!

Robbe Depotter -1e jaars miniem- doet het rustig aan deze zomer maar wou er ook bijzijn om te zien tot wat hij momenteel in staat is. Steeds in de 1e helft van de groep vertoevend deed hij het vrij goed en met de 6e plaats in 3’06”17 op zijn 1000m was hij meer dan tevreden.

Nadat ze hoorde dat broer Stan een nieuw p.r. liep, wou Mien Vanhecke –ook 1e jaars miniem- niet onderdoen. Nauwlettend de kopgroep in de gaten houdend probeerde ze zelf een goed tempo te onderhouden. Ze slaagde daar zeer goed in want na 3’20”43 en 4” sneller dan ooit voorheen liep ze over de aankomstlijn.

Onze jongste deelnemer ter plaatse was 1e jaars pupil Wout Godderis. Wout is vooral veelzijdig want vorige week werd hij provinciaal kampioen meerkamp. Maar hier erbij zijn en met zoveel toeschouwers is fantastisch voor deze gedreven jonge atleet.

Het podium halen was bijna onmogelijk maar zelfs dat deerde hem niet, uiteindelijk werd hij 4e en bleef de klok stilstaan na 3’21”05 wat een paar tellen beter is dan ooit voorheen voor hem.

Met deze mooie geleverde prestaties zullen deze atleten er ongetwijfeld opnieuw bij willen zijn voor de editie van 2016.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: