Kamp. van Vlaanderen Cad en schol Lier LYRA 15 – 08 – 2015

Traditioneel op 15 augustus vindt het Kampioenschap van Vlaanderen cadetten en scholieren plaats, het KvV.   Dit jaar was Lier the place to be, Lyra was de inrichtende club.

9 AVR-atleten konden zich plaatsen voor dit kampioenschap, waarvan zelfs 7 als eerstejaars. Dit op zich is al een mooie prestatie.

Maar natuurlijk willen de atleten de selectie koppelen aan een mooie prestatie.

Dit was niet zo evident want de hevige regenbuien waren de spelbreker voor knappe tijden of voor Yoran voor grote hoogtes.

Jean-Philippe Espeel was de eerste die aantrad op de tartan. JP die door de vakantie weinig op de trainingen was en zo wat ritme en snelheid miste kon toch een knappe 5e plaats lopen met een tijd van 59”49 op 400H.

Eerstejaars Michiel Debrabandere trad aan op zijn stilaan traditionele 400m. Zijn reeks met drie atleten won hij in 59”67, de gevraagde 58”50 voor deelname aan het BK zat er in deze weersom-standigheden nog niet in, misschien komende weken nog proberen 1s17 hondersten eraf te lopen.

Nog twee rookies traden aan in blauwe tenue.

Eerst Elias Doom op de 100H, een technisch sprintnummer dat concentratie, snelheid en ritme vraagt van de atleet en Elias slaagde daar heel knap in met een eindtijd van 16”23 en winst in zijn reeks.

Als bonus een limiettijd voor deelname BK!

Minder geslaagd was de wedstrijd van Yoran Demaiter: slecht weer, weinig trainingsarbeid en natuurlijk de aanvangshoogte van 1m55 was duidelijk te hoog gevraagd om te starten. Gevolg 3 nulpogingen, maar een ervaring rijker.

4 meisjes namen deel aan de halve fond nummers. Lore Goossens was ingedeeld in de sterkste reeks van de 800m cad dankzij haar heel sterke voorseizoen. Als allerjongste op dit nummer behaalde ze in deze reeks een knappe 4e plaats in 2’22”71. Algemeen werd ze 6e doordat er in de andere groep 2 meisjes net iets sneller eindigden.

Op de 1500m cad waagden 2 clubgenotes hun kans. De Belgische crosskampioene –Nanouk Stevens-nam onmiddellijk het heft in handen. Onze Lynn Dekeyser nestelde zich mee vooraan in de uitdunnende kopgroep. Met een snelle laatste ronde slaagde Lynn erin om in 4’44”85 de 2e plaats te halen alsook de daaraan verbonden zilveren medaille. Proficiat Lynn!

Voor 1e jaars Estelle Temmerman was de aanvangsronde (1’13 ) iets te snel maar ze verdedigde zich uitstekend. Met een heel sterke eindspurt kon ze zelfs een prachtige 5e plaats behalen in 5’00”06.

Bij de scholieren meisjes had AVR met Lien Goossens ook een atlete die al een hele tijd sterk bezig is. Met knappe tijden op de 800 en 1500m deze zomer mocht ze zeker ook een top 5 plaats ambiëren en wie weet viel er nog iets meer in de handen…!

Ze volgde goed het leiderstrio maar de laatste 600m gingen iets moeizamer. Uiteindelijk werd ze       ( weer ) 4e in 4’53”11.

Speerwerpster Siska Lescrauwaet tevens scholiere was onze laatste clubgenote die optrad. De miezerige omstandigheden waren voor deze discipline zeker geen zegen, wat te zien was aan het geheel van de resultaten. De eerste worp van Siska -33m12- bleek uiteindelijk de beste van de 6 worpen die vrij dicht bijeen lagen.

Hiermee werd ze in haar laatste Vlaamse kampioenschap bij de jeugd als 5e gerangschikt.

Voor sommige atleten werden de verwachtingen ingelost, anderen zullen er mogelijks meer van verwacht hebben. Altijd moet er wel rekening mee gehouden worden dat men dan door o.a. vakantiejob, allerhande kampen, ietwat uit zijn gewone ritme gehaald wordt. Vanaf heden zal het daaromtrent allicht weer beter worden en we kijken dus al uit naar de volgende “opdrachten” die eraan komen.

Chris en Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: