Belgisch Kampioenschap cad & schol Moeskroen 5 & 6 september 2015

In het mooie atletiekcomplex nabij de E403 vindt de laatste jaren steeds een atletiekkampioenschap plaats. Nu waren opnieuw de cadetten en scholieren aan de beurt.

De weersomstandigheden waren eerder kil door bijwijlen een strakke wind en dit soms gepaard gaande met regenbuien zowel op zaterdag als op zondag.

9 van onze atleten voldeden aan de limiet in hun nummer en hadden zich ingeschreven hopend nog eens sterk te presteren tussen niet te onderschatten tegenstand(st)ers.

Als eerste clubgenoot mocht cad Elias Doom de blauw-zwarte kleuren verdedigen op de 300mH. Op deze hindernissenwedstrijd verbeterde hij zich met zowat 1” en realiseerde nu 44”46 wat de 10e tijd was van alle deelnemers.

Iets later was het de beurt aan scholier Jean-Philippe Espeel op de 400mH. Als 1e jaars liep hij opnieuw onder de minuut maar net geen PR, 59”57.

Leeftijdsgenote Lisa Duponselle trad ook aan op de 400mH. Na een knappe wedstrijd haalde ze 1’13”41 waarmee ze 5e werd in haar reeks.

Cadet Toon Lamote kwam eerder toevallig terecht bij de spurt waar hij bij zijn 2e wedstrijd reeds een limiet liep voor deelname aan dit BK. In de 3e van 4 reeksen werd hij -met heel weinig ervaring- mooi 5e en met 12”13 behaalde hij ook een nieuwe besttijd.

Voor 2e jaars scholiere Siska Lescrauwaet was dit haar 4e opeenvolgende deelname aan het BK speerwerpen. Met een heel beperkt trainingsvolume –ze speelt ook volleybal- verbeterde ze haar seizoensbeste en bracht ze het op 35m61 waarmee ze knap 10e werd.

Bij de cad meisjes waren er maar liefst 27 atletes die hun kans waagden op de 800m nadat ze eerder al de limiet hadden gelopen. Lore Goossens de jongste van allemaal was ingedeeld in de 2e reeks waar de deelneemsters zaten met de scherpste jaartijden. Door de snelle start vertoefde ze aanvankelijk achter in de groep maar na 300 m schoof ze geleidelijk op.

In de 2e ronde zat ze mooi in 5e à 6e positie maar in de laatste 150m liep ze verrassend sterk naar de 3e plaats in 2’23”50 en de daar bij horende bronzen medaille. Proficiat Lore!

Voor de 1500m cad meisjes hadden zich 2 clubgenotes ingeschreven: medaillekandidate Lynn Dekeyser en

1e jaars Estelle Temmerman.

Na een snelle start hadden we na zowat 500m reeds afscheiding. In de 1e groep bevonden zich zowel Lynn als Estelle. Bij het ingaan van de laatste ronde waren er nog 4 atletes voor 3 medailles waaronder onze clubgenotes. Waarlijk, ze slaagden allebei erin om hun wedstrijd tot een schitterend einde te brengen met een 2e plaats voor Lynn in 4’49 en een 3e plaats voor Estelle in 4’52. Proficiat Lynn en Estelle!

Ook de dames scholieren dienden hun 1500m te lopen onmiddellijk na de cadetten. Tussen de 19 meisjes ook onze Lien Goossens die met de 7e tijd van alle deelneemsters genoteerd stond.

Deze wedstrijd verliep in horten en stoten tot op een goeie 600m van het einde. Toen ontplofte de race en zagen we Lien die een heel knap wedstrijdeinde liep. Van de 6e positie schoof ze op naar de 3e plaats om in de laatste meters toch nog iemand voorbij te zien schuiven en (opnieuw) vrede te moeten nemen met de 4e plaats in 4’51”17.

Onze eerstejaars is door haar uitstekende prestatie wel verzekerd van een plaats in het voorprogramma van de Memorial Van Damme op de 1000m de daarop volgende vrijdag.

Op de 2e dag van dit BK mocht Elias Doom nogmaals optreden en dit op de 100mH. Na 16”97 klokte hij af op zijn 2e nummer van dit kampioenschap.

Tevens zijn er altijd op de 2e dag van dit kampioenschap de aflossingskampioenschappen voor junioren. Onze club had ook 2 deelnemende teams ingeschreven. De dames 4 x 800m en de heren 4 x 400m.

Elise Plancke – Jana Vandepoele – Emma Boone en Manon De Marez liepen een heel knappe wedstrijd wat resulteerde in een mooie 10’14”28 als eindtijd. Op het podium mochten ze dan ook trots hun gouden medaille in ontvangst nemen. Een mooie beloning voor deze meisjes die elk op hun afstand(en) op training steeds hun uiterste best doen. Proficiat meisjes!

Iwein Bau – Pepijn Van Haecht – Thomas Dekeyser en Alexander Doom realiseerden een mooie 3’32”37 en dit met Alexander als enige 400m-loper. Iwein en Thomas zijn eerder voor het langere werk gemaakt en Pepijn had met een vakantiejob en (her)examens meer dan zijn handen vol de laatste maanden.

Ze werden mooi 3e in hun reeks en eindigden finaal als 6e op 10 ploegen.

Alles bij elkaar slaagden onze jongens en meisjes erin om op de dag van de waarheid er opnieuw te staan en sterk te presteren tussen hun leeftijdsgenoten.

Dat belooft voor de toekomst…!

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: