Belgisch Kampioenschap junioren en beloften Brugge 13 – 09 – 2015

10 AVR-atleten hadden zich ingeschreven voor dit Belgisch kampioenschap dat aanvankelijk in een frisse temperatuur van start ging. In de namiddag zou overvloedige regen de grootste spelbreker worden.

Niet alleen het aantal clubgenoten maar ook hun prestaties algemeen waren verrassend goed zo op het einde van het seizoen.

Zo pakte Loic Van Oost sterk uit op de 400mH. Hij werd mooi 5e bij de beloften met een nieuw PR van 56”47 waarmee hij tevens het 20 jaar oude clubrecord verbeterd. In het verspringen bleef het bij 5m64 na 3 pogingen daar hij zich moest voorbereiden op de 400mH.

Loes Hubrecht (bel) die momenteel ook aan het trainen is met het Belgisch bobsleeteam, was van de partij bij het polsstokspringen. Met 3m60 werd ze heel mooi 2e (zilver) en bleef ze maar 5 cm onder haar beste ooit.

Iwein Bau zorgde ook voor een -onverwachte- zilveren medaille. Op de 800m junioren moest hij enkel de duimen leggen voor zijn trainingsmakker in Leuven: Sebbe Francken uit Merksem. Iwein liep met 1’55”89 net geen p.r. maar het zilver mee huiswaarts nemen gaf hem zeker een grote voldoening.

Onder de 16 deelneemsters bij de 400m junioren bevonden zich 2 clubatletes.                                                    Elise Plancke diende in de 1e reeks haar race af te werken in de buitenbaan. Ondanks deze handicap liep ze een uitstekende wedstrijd die eindigde in 61”36 wat een mooie beste prestatie ooit is voor haar. Daar ze de 8e inschrijvingstijd had werd Manon De Marez naar de binnenbaan verwezen voor haar 400m in de 2e reeks. Dit  is ook ver van ideaal, je ziet dan wel je tegenstandsters. Vanuit zowat 7e  positie na 300m eindigde ze na een heel sterke laatste 100m op plaats 4 in 58”67 wat ook voor haar een beste tijd ooit is.

Onmiddellijk daarna was topfavoriet Alexander Doom aan de beurt voor zijn 400m bij de junioren. Net toen begon het serieus te regenen waardoor het voor de rest van de namiddag voor niemand nog aangenaam was. Alexander nam onmiddellijk de leiding maar de tegenstand was niet te onderschatten. Met een sterke laatste 100m en een 48”75 als eindtijd mag onze clubgenoot zich de nieuwe Belgische kampioen noemen. Proficiat Alexander.

Luka Lescrauwaet (jun) is ook al enkele jaren van de partij en dit dan bij het speerwerpen. Met haar 4e poging haalde ze 38m13 die tenslotte goed waren voor een bronzen medaille. Proficiat Luka!

Intussen was ook Simon Van Bruaene (bel) aan zijn 1500m race gestart bij de beloften. De groep bleef lang samen en met een snelle laatste ronde werden de “prijzen” verdeeld. Simon strandde uiteindelijk als 7e in 4’08”86.

Thomas Dekeyser ( jun) ging van start op de 5000m in een grote groep deelnemers. Er zat onmiddellijk een behoorlijk tempo in de wedstrijd waar onze 1e jaars zich midden de groep atleten bevond. Met een 11e plaats in 15’45”43 kan hij tevreden terugkijken op zijn wedstrijd.

De steeple is traditioneel het laatste nummer van de dag. Met Dimitri Dejonckheere (bel) hebben we hier ook steeds een deelnemer. Op dit zwaar nummer is zowel techniek als fysiek heel belangrijk. Zijn vakantiejob zorgde dat dit laatste niet volstond om een scherpe tijd neer te zetten. Na 10’21”88 finishte hij als 5e.

Dat we na afloop van dit kampioenschap met 1 x goud, 2 x zilver en 1 bronzen medaille huiswaarts zouden keren had zeker niemand op voorhand verwacht. Dat daarbij nog 3 pr’s en 1 clubrecord zouden sneuvelen evenmin.

Proficiat aan iedereen!                                                                                                       Willy.               .

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: