Najaar marathons

Wanneer op atletiekgebied de pisteactiviteiten langzaam uitdoven is er weer volop keuze om ergens een najaarsmarathon te lopen. Zo dachten ook enkele clubleden toen zij zich een paar maanden geleden begonnen voor te bereiden op “hun” marathon.

Op 4 oktober trok Andy Lambelin (+40) in de vroege uurtjes naar Brussel om er aan de jaarlijkse marathon deel te nemen. Alhoewel zijn voorbereiding niet verliep zoals het hoorde slaagde hij erin om na 3u32’44 tevreden de eindmeet te overschrijden.

Dezelfde dag stond Tom Hoornaert (+45) bij onze oosterburen in Keulen aan de startlijn van zijn 42,2km lange race. Tot zowat half wedstrijd ging het naar behoren maar dan begonnen de benen zwaar aan te voelen. Uiteindelijk werd het een 298e plaats op 3400 aankomsten dit in 3u15’36.      Tom hoopte op een enigszins beter resultaat maar een marathon is zo onvoorspelbaar.

Op 11 oktober werd het Belgich kampioenschap marathon gelopen in … Eindhoven!                              5 AVR-atleten trokken ernaartoe met uiteenlopende doelstellingen. Kurt Vallé had slechts in laatste instantie beslist om te starten. Met een heel knappe 2u48’53 die goed is voor een p.r. eindigde hij als 86e op iets meer dan 2000 deelnemers.

Steven Deram (+60) die 2 maanden geleden nog vice-Europees kampioen werd in deze categorie wou ook hier het podium halen nadat hij enkele weken geleden nog 2e werd op het B.K. halve marathon. Na 2u50’46 overschreed hij de aankomstlijn als 100e  in het algemeen klassement. In zijn specifieke categorie mocht hij op het podium de zilveren medaille ontvangen.

Jos Van Der Weyden (+50) is nog niet zolang lid van onze club. Zijn beste marathontijd 3u 30’ die hij vorig jaar liep in de In Flanders Fields marathon moest er ook aan geloven in Eindhoven. In zijn 6e marathon haalde hij nu een nieuw p.r. in 3u26’27waarmee hij als 605e de finish haalde.

Nic Verlinde had tot nu toe 3u44’ als marathon beste . Nadat hij reeds duidelijke vooruitgang had getoond op training zette hij dat nu ook om in deze marathon. In één klap verbeterde hij zich met liefst 16’ door na 3u28’22 te eindigen op de 643e plaats.

Reeds enige tijd wou ook Caroline Moerman een marathon lopen. Dat is natuurlijk niet zo eenvoudig. Er komt heel wat bij kijken bij zo een debuut. Niettemin slaagde ze met brio in haar opzet om in 4uur de aankomst te bereiken. Met 3u40’30 zorgde ze als 923e voor een aangename verrassing.

Nadat Tom Patteeuw vorig jaar in Boston 3u19’ liep zocht hij het opnieuw over de plas om een marathon te lopen. Tot 30 km was hij mee met de atleten voor 3u15’. Toen moest hij met lichte krampen een beetje gas terug nemen. Toch realiseerde hij ook een nieuw p.r. door te eindigen in 3u18’34.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Najaar marathons

  1. Katrien Rogiers

    Welverdiende dikke proficiat !! jullie gezweet/gepuufff/motivatie en vooral doorzetting wierp zijn vruchten , ook een pluim aan de trainer Willy die altijd voor iedereen het gepaste schema klaarstoomt
    Katrien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: