Ekiden – Brussel 17 – 10 – 2015

De Ekiden is een aflossingsmarathon die ontstaan is in Japan. Elke ploeg bestaat uit 6 atleten die afwisselend afstanden van 5 tot 10 km lopen om zo uiteindelijk tot de marathonafstand te komen.

Op 17 oktober was het de 12e organisatie van deze wedstrijd waarbij AVR zo goed als iedere keer aanwezig was met meerdere teams.

Dit jaar waren we er met 4 ploegen: 2 mannenteams, 1 damesteam en 1 gemengde ploeg die bestond uit 3 dames en 3 heren.

Onze 1e ploeg diende weliswaar in laatste instantie nog een wijziging door te voeren maar niettemin waren we er van overtuigd dat hier een heel knap resultaat kon gehaald worden.

Met zowat 1600 ploegen aan de start kon Dimitri Dejonckheere na zijn inleidende ronde de tasuki           (het aflossingslint) doorgeven aan Dries Depoortere dit in 26e positie. Dries ging er onmiddellijk goed tegenaan voor zijn 2 ronden of 10 km. In zijn 2e ronde werden er reeds atleten ingelopen die nog in de 1e ronde van hun 10 km liepen. Toen Frederik Keersebilck zijn 5 km aanvatte was dit in 10e à 12e positie.  Een goed kwartier later werd dan Jannes Cottyn de weg rond het Koning Boudewijn-stadion opgestuurd, dit ook voor 2 ronden. Toen reeds was het zoeken om de goeie loopkadans te vinden tussen de ploegen die over het ganse parcours verspreid liepen. De laatste 12 km werden verdeeld over Simon Van Bruaene en Thomas Dekeyser die er alles aan deden om zo snel mogelijk hun afstand te overbruggen. Uiteindelijk werd onze ploeg op dit toch wel zware parcours na 2u21’52 afgevlagd als 15e maar als 9e specifieke atletiekploeg wat een prachtprestatie is.

Het 2e AVR-team was een team met meer uiteenlopende leeftijden aan de start.

Victor Verstichele(17j) en Stan Vanhecke (15j) waren de youngsters terwijl Elie Hoet (53j) en Kristof Huyghe (41j) samen met Martin Labaere (ook 53j) de meer ervaren mannen van de ploeg waren en dus ook de langere afstanden voor hun rekening namen. Ook hier deed iedereen zijn duit in het zakje, achteraf mocht dan ook het globale resultaat gezien worden. Ze eindigden in het eindklassement als 40e maar waren dan wel 29e clubteam want er namen ook heel wat samengestelde teams mee. Hun eindtijd werd 2u39’40.

Een compleet AVR-damesteam verscheen er ook aan de start. Daar 3 dames niet deelnamen moesten we nu wel met een heel jonge ploeg op het “toneel” verschijnen. Met Lore Goossens die nog 14 jaar moet worden zaten we onmiddellijk in een deftige positie die daarna met Barbara Maveau –die de 2e snelste 10 km liep bij de dames- nog ruim verbeterd werd.

Toen was het aan de 15jarige Lynn Dekeyser om onze positie vast te houden. Daar lukte ze volledig in want in 3e à 4e positie kon de 18 jarige Emma Boone van start gaan voor haar 10 km die ze uitstekend afwerkte. Ook Alisa Spriet (16j) en Hanne Vander Stichele (17j) toonden dat ze op de langere afstanden heel wat in hun mars hebben. Beiden lukten een aardige individuele tijd en Hanne kon als 6e dame algemeen de eindstreep overschrijden in 2u51’20. Met deze heel jonge ploeg –gemiddeld 18j- werden ze zelfs als 3e clubteam gelauwerd op het podium, samen met de heel ervaren teams van CABW en DCLA. Proficiat dames.

De 4e ploeg bestond uit 3 dames en 3 heren. Deze heren hadden recent nog een marathon gelopen en voelden zich al zodanig gerecupereerd om hier toch van start te gaan, zij zouden wel de langere afstanden voor hun rekening nemen.

Lore Keirsebilck, die maar weinig had kunnen lopen deze zomer deed het heel voortreffelijk, alhoewel het heel lastig werd op het einde. Tom Patteeuw ( het Amerikaantje) liep de volgende

10 km en ervaarde de moeilijkheidsgraad van deze wedstrijd voortdurend, de marathon van Chicago zat toch nog in de benen.

Hij zette daarna Estelle Temmerman op de goeie weg, die ondanks haar jeugdige leeftijd (14j) een prachtige prestatie neerzette. Andy Lambelin werd dan op pad gestuurd om ook 2 ronden voor zijn rekening te nemen. Hij gaf de tasuki door aan Jolien Musseeuw die ondanks haar studies het hele jaar door erin slaagt om een goede basisconditie te behouden. Als laatste teamlid verscheen dan Nic Verlinde om de laatste 7 km aan te vatten. Tussen de vele honderden atleten door liep hij helling op en af en kon als 124e de aankomstlijn bereiken na 3u06’10.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: