Relays Gent 25 – 10 – 2015: cadetten en ouder

Na de 13 ploegen pup & min was het de beurt aan de cad om te tonen wat ze waard waren tegenover de vele andere clubs die present tekenden.

Onze eerste ploeg bij de meisjes loste de podiumverwachtingen volledig in door -opnieuw- als eerste aan te komen na de winst van vorig jaar. Nog 3 andere clubteams bevonden zich onder de in totaal 67 ploegen. Vooral alle startloopsters bleken aan elkaar gewaagd, uiteindelijk werden nog een 28e – 38e en 50e plaats opgetekend.

De cadetten jongens konden ook met een niet te onderschatten ploeg de start nemen. Ze streden dan ook voortdurend mee in de voorste gelederen maar in een prangende eindfase kwamen ze net 1” tekort om ook het podium te behalen. De 2e ploeg in deze groep- met een miniem- nestelde zich heel verdienstelijk op de 36e plaats en dit op 71 aankomsten.

De scholieren dames zorgden voor een mooie verrassing. Een top 10 plaats zou mogelijks te behalen zijn, werd vooraf gedacht, maar de dames waren daar zelf niet tevreden mee. Alle 3 lukten ze een mooie individuele prestatie waardoor ze uiteindelijk als 4e over de meet kwamen. Ook ons 2e team verraste menigeen want met een 13e plaats op 45 ploegen mogen zij terecht fier zijn.

Onze 3 juniores dames houden allen meer van het langere werk. Dit weerhield hen echter niet om ook een gave prestatie neer te zetten die bekroond werd met een mooie 6e plaats op 21 ploegen.

Hun mannelijke leeftijdsgenoten van AVR dienden heel sterke ploegen te bekampen. Het uiteindelijke resultaat 8e op 36 ploegen is heel verdienstelijk als je weet dat er o.a. 4 Waalse teams bij de eerste 6 waren.

Deze 8e plaats eindigden de masters dames zich ook toe op de 28 teams die gerangschikt werden, dit tevens als 1e West-Vlaamse team.

Ons dames seniorenteam bestond uit hetzelfde trio dat hier vorig jaar de zege behaalde. Laura en Barbara hielden ons goed vooraan in deze wedstrijd met 57 ploegen. Als 3e atlete kon Veerle van start gaan in 8e positie voor de langste (3000m) afstand in deze wedstrijd.

Ze kwam heel mooi terug tot de 3e plaats na een enorm sterke inhaalrace. Deze podiumplaats was tevens de 3e keer deze namiddag dat een AVR-team  het podium mocht betreden.

De masters heren kwamen met 2 ploegen aan de start dit samen met nog 58 andere ploegen.

Onze beide ploegen liepen samen tot zowat halfweg, toen koos Frederik het hazenpad waarmee hij zijn ploeg op een mooie 16e plaats neerzette. Iets later finishte Kristof als 27e met de 2e ploeg.

Bij de seniores heren verschenen er 116 ploegen aan de start. Onze clubmannen van de eerste ploeg

-allen studenten- hielden eraan om op deze relatief korte afstanden eens te zien wat ze waard waren. Met heel veel Belgische toppers en subtoppers slaagden ze er net niet in om in de eerste helft te eindigen. Desondanks mogen ze best tevreden zijn met hun 60e plaats.

Iets verderop eindigde de 2e ploeg op de 85e plaats. Enkel de jeugdige Victor kan je een echte veldloper noemen, terwijl Kurt en Jannes het meer houden bij wegwedsrijden. Ook zij mogen tevreden terugblikken op hun race want het vele bochtenwerk was nu niet bepaald in hun voordeel.

Met een totaal van 29 ploegen aan de start waren de trainers natuurlijk tevreden.

Daar uiteindelijk nog eens 3 ploegen het podium haalden evenals 8 andere teams een top 10 plaats realiseerden, blikken we nu vol vertrouwen vooruit naar het verdere veldloop seizoen.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: