Kerstcorrida Tielt AVMO 26 – 12 – 2015

Op 2e kerstdag zijn er traditioneel vele honderden atleten en recreanten aanwezig om op deze licht golvende omloop zijn of haar afstand al dan niet zo snel mogelijk te overbruggen.

Op de 5,3 km bij de heren liep junior Thomas Dekeyser als 9e over de eindstreep en dit in slechts iets meer dan 17’.

Deze afstand kon ook in een voor de  dames afzonderlijke wedstrijd gelopen worden.                         Als grote favoriete nam Barbara Maveau onmiddellijk de leiding in handen om deze niet meer af te staan. Ze won overtuigend en liet na 18’15 de klok stilstaan.

Anderhalve minuut later overschreed de 15 jarige Lynn Dekeyser als 5e de finish na een mooi ingedeelde race. Lynn kan heel goed uit de voeten zowel op de piste, cross, als op de weg.

Op de 7e plaats eindigde de 2 jaar oudere Hanne Vander Stichele die stilaan de smaak van de competitie te pakken krijgt. Ze liep haar wedstrijd in 20’38 en was achteraf uiteraard heel tevreden.

Luna Van Hulle -binnenkort 11jaar-  startte samen met haar mama. In het begin diende ze haar ma tot de orde roepen maar gaandeweg werden de rollen omgekeerd. De ”kleine” meid werd uiteindelijk heel mooi 33e in 24’47.

Als 77e werd Liene Bruneel -pas 11 jaar geworden-  afgevlagd. Haar pa zou de 10 km lopen en zo liep ze de korte afstand mee en eindigde ze nog ruim in de voorste gelederen want er werden 281 dames genoteerd aan de aankomst.

Enkele clubgenoten waren van de partij op de 10 km. Dries Depoortere was onmiddellijk vooraan te vinden in de grote groep deelnemers ( + 800 ). Meestrijden voor de zege zat er niet in maar de 3e plaats trok hij wel naar zich toe. Zijn eindtijd werd 31’46.

Thijs Vander Meiren en Felix Timperman waren steeds in elkaars buurt terug te vinden. Op het bochtenrijke parcours was Felix een goeie hulp voor Thijs.                                                                       Thijs werd mooi 33e in 35’25 gevolgd door Felix als 34e met 35’26 als resultaat.

Nog 2 masters eindigden kort daarop.                                                                                                            Kurt Brulez werd als 40e afgevlagd in 36’23 waardoor hij tevens eindlaureaat werd in het Molenland criterium bij de 45+ nadat hij ook al het criterium “Roeselare loopt” won bij de 40+.

15” later liep Gilbert Walraedt over de eindstreep als 44e . Voor  een 57-jarige is dit een resultaat dat kan tellen.

Nic Verlinde moet nog wennen aan het kortere tempowerk, dat komt er zeker nog. Hij haalde als 270e de finish in 44’55.

De dames konden ook deelnemen aan deze 10 km. Hierbij Hilde Hindryckx die als 100e deze afstand verorberde in 39’53. Als 3e dame mocht ze dan ook trots het podium op.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: