Topsporthal Gent, 24 januari 2016

Twaalf avr atleten, cadetten en scholieren werden met een fluorstift als present gemarkeerd voor deelname aan het kampioenschap van  Vlaanderen indoor. Hordenloper Brent Gayse diende, aangezien de reeksen hindernislopen als eerste wedstrijden geprogrammeerd staan,  al om  kwart over negen de opwarming aan te vatten.  Als reekshoofd voldeed hij aan de verwachting door winnend te finishen, één honderdste seconde boven zijn pr (8”99). Het startschot voor de finale werd afgevuurd om 13 uur 25,  met een knalstart was Brent het snelst uit de blokken vertrokken,  een klein haperingetje op de voorlaatste horde haalde hem een beetje uit zijn ritme, maar stootte hem toch niet van het podium. Met exact dezelfde tijd als in de reeksen is een bronzen medaille, als eerstejaars cadet, een mooi resultaat.  Ondertussen in het hoogspringen, lag de lat voor cadetten meisjes, één centimeter hoger dan de beste prestatie van meerkampster Camille Cham, zijnde  op 1 m 50.  Met een nochtans goede derde poging bleek die ene centimeter er toch iets te veel aan. De zevende plaats met  1 m 45 in de uitslag, mag Camille als een behoorlijke  prestatie noteren.

13 uur 45,  start van een serie 400m koersen. Cadet Lore Duponselle mocht in de tweede reeks, als eerste voor avr de  piste betreden. Bij de opwarming klaagde Lore van een nukkige kuitspier, die naderhand tijdens de wedstrijd voor een beetje hinder zorgde. Ze kon haar tempo moeilijk  op volle toeren krijgen waardoor de chrono iets boven haar pr stopte,  toch wel een goede tijd.  De volgende reeks, de derde van vier in totaal voor cadetten meisjes, nam Aischa Ballekens plaats in de startblokken.  Aischa blijkt wel herboren te zijn, met een durf om der in te vliegen en herwonnen geloof in eigen kunnen liep ze naar een sterk persoonlijk record. De “forme” van Michiel Debrabandere gaat ook in stijgende lijn, in zijn reeks 400m snelde  hij naar de 5de plaats in totaal, meteen ook een stuk van zijn pr af. Na de cadetten  was het aan de scholieren om op de dubbele baanronde hun wedstrijd te betwisten, lady’s first, zo mocht Lisa Duponselle plaatsnemen in de startblok, amper drie honderdsten van een seconde verwijderd van haar pr werd ze afgeklokt. Met een seizoen besttijd is Lisa terug van een mindere periode, dat is goed nieuws, belooft voor het zomerseizoen.  Een knappe 400m race van Jean-Philippe Espeel  bij de heren, pr en een zesde plaats in de uitslag voor een man die maar ongeveer 40% van de door mij verlangde training kan afwerken, Wat als……………….?

We hadden maar één vertegenwoordiger voor de 60m sprintjes cadetten jonges en geen voor de meisjes. Sven Verstraete, die geplaagd zit met een eigenaardig letsel dat hen nogal wat pijn bezorgd tijdens maximale inspanningen. Of Sven ook zou starten op de 200m hing af van het gevoel na de korte sprint. Het was geen goed gevoel bij de aankomst, en ook geen 200m. Allerhande medische tests en een scanner moeten deze week de oorzaak van het probleem opsporen.  Bij de scholieren werden geen avr atleten ingezet voor  de sprints.

De 800m race voor de cadetten meisjes, werd een verhaal apart.  Atleten die deelnemen aan een kampioenschap dienen zich 45 minuten voor hun wedstrijd aan te melden bij de wedstijdjury. Nu had één van de topfavorieten dat vergeten te doen, wat normaal uitsluiting met zich meebrengt. Daar het voor het meisje de eerste maal was dat zij een kampioenschap betwiste………… Kortom er was nog een plaatsje vrij in de zwakste van de twee reeksen, dus de twee topfavorieten  liepen tegen de klok en elkaar in aparte reeksen, Avr cadette Lore Goossens die met de tweede tijd geselecteerd was en in de tweede en sterkste reeks van start zou gaan, zag haar concurrente een ijzersterke race lopen en ook haar pr nog een beetje aanscherpen. Lore, die haar zinnen op de gouden plak had gezet, stond voor een moeilijke opdracht. De enige tactische raad die ik haar kon meegeven was,  geen tactisch gedoe in de wedstrijd maar simpelweg doorgaan en blijven gaan.  Vanaf de eerste meters na de start al dacht ik  “madammeke heeft ’t begrepen”  ze ging,  bleef gaan en (je raadt het al) verwees haar tegenstandster naar de tweede plaats. Ik heb nog niet veel van die  “ battle’s  for gold “ gezien, maar ’t was genieten… wow zeg !

De met de tweede besttijd op  800m geselecteerde scholiere Lynn Dekeyser,  werd ook niet met een  makkie van een opdracht bedacht.  Lynn, die eventjes later ‘terecht kon terugblikken op een dijk van een wedstrijd, had niet alleen haar zilveren positie omgezet in een zilveren medaille, maar ook een flink stuk van haar besttijd afgeknabbeld.

Stan Vanhecke die als cadet de laatste 800m van de dag, wegens geen avr scholieren jongens, de handschoen opnam, voldeed zeker aan de verwachting, gezien hij een nieuwe persoonlijke besttijd realiseerde.

Meer-kamper Elias Doom, eveneens met de tweede beste prestatie ingeschreven, hinkte – stapte en sprong naar de zilveren plak.  Camille Cham die reeds bij het hoogspringen aantrad, had ook nog zin in een beetje hinken, de avr cadette diende wel te wachten 17 u 00  alvorens ze haar ding mocht doen. Met deze hinkstap wedstrijd werd voor ons, avr delegatie, het Vlaamse kampioenschap afgesloten.

Een gouden, twee zilveren en een brozen medaille plus acht persoonlijke records, niet mis ! De  trainers en atleten tevreden, de ouders en supporters ook denk ik. Rest mij nu nog de uitslag in ’t verslag te zetten.

Lucien.

10 u 20 Gayse Brent cad 60 mh  reeks   2   9” 00 1ste
10 u 30 Cam Camille cad hoog   1m 45 7de
13 u 25 Gayse Brent cad 60 mh   finale   9” 00 3de
13 u 45 Ballekens Aischa cad 400 m  R finale  3 pr 62” 58 6de
  Duponselle Lore cad 400 m  R finale  2   65” 44 5de
14 u 05 Duponselle Lisa schol 400 m  R finale  1 sb 64” 63 4de
14 u 25 Debrabandere  Michiel cad 400 m  R finale  2 pr 56” 44 5de
14 u 45 Espeel Jaen-Philippe schol 400 m  R finale  3 pr 52” 94  
15 u 15 Verstraete Sven cad 60 m    reeks       3   8” 26  
15 u 30 Goossens Lore cad 800 m  R finale  2 pr 2’ 16” 01 1ste
15 u 40 Dekeyser Lynn schol 800 m  R finale  1 pr 2’ 18” 19 2de
15 u 50 Vanhecke Stan cad 800 m  R finale   2 pr 2’ 12”  84  
16 u 00 Doom Elias cad Hinkstap   11 m 03 2de
17 u 00 Cham Camille cad Hinkstap   9 m 13 8ste
Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: