Vlaams kampioenschap veldlopen Rotselaar 14 – 02 – 2016 1 x goud – 3 x brons

Een beperkte AVR-delegatie trok naar Rotselaar waar het Vlaams veldloopkampioenschap samenvalt met de crosscup.

 

Bij de jongste miniemen meisjes (04) hebben we met Adeline Temmerman iemand die steevast op het podium ofwel in de onmiddellijke omgeving ervan eindigt. Ook nu slaagde ze erin om als 4e te eindigen in deze zeer sterk bezette wedstrijd.

De 1 jaar oudere Mien Vanhecke nam een zeer snelle start en was direct vooraan in 3e positie te vinden. Even sloten op het einde nog een paar andere meisjes aan maar met een sterk wedstrijdeinde vrijwaarde ze haar 3e plaats en mocht terecht fier op het podium haar medaille in ontvangst nemen.

Bij de cadetten (01) hebben we 2 meisjes die goed meedraaien op nationaal niveau. Topsportleerlinge Estelle Temmerman (zus van…) nestelde zich onmiddellijk mee vooraan op het bochtenrijke parcours. Net als haar jongere zusje stapelde ze dit seizoen de podiumplaatsen op en hier op dit kampioenschap van Vlaanderen mocht ze ook de bronzen medaille mee huiswaarts nemen.

Lore Goossens deed het iets rustiger in het begin maar zette flink door in de grote ronde waar ze heel wat meisjes remonteerde. Uiteindelijk werd ze als 8e afgevlagd maar als 5e van de 2e jaars cadetten.

2 eerstejaarsscholieren meisjes maakten de verplaatsing naar Rotselaar. Lynn Dekeyser die reeds enkele overwinningen behaalde dit seizoen bevond zich in sterk gezelschap maar naar het einde toe eigende ze zich als 8e maar als 3e eerstejaars toch de bronzen medaille toe.                                         Lore Keirsebilck pas terug van een weekje vakantie, weerde zich zo goed als mogelijk en eindigde als 17e eerstejaars.

Onder de juniores waren er ook 2 clubgenoten. Bij de dames nam Emma Boone voor het eerst deel aan een Vlaams kampioenschap. Mits ietwat meer ervaring zit er zeker nog heel wat progressie in. Nu eindigde ze als 16e maar ze werd wel 10e Belgische atlete.

Thomas Dekeyser eindigde mooi 15e (11e Belg) net in de 1e helft van alle deelnemers waar net als bij de dames junioren enkele Britse atleten vooraan eindigden.

Bij de dames masters nam ook Hilde Hindryckx de start. Ook hier lag het niveau vrij hoog en was het “knokken” voor elk plaatsje. Aan strijdlust heeft onze master echter geen gebrek en ze werd als 6e W35 genoteerd.

Bij de senioren dames namen zowel Veerle Dejaeghere als Barbara Maveau de start.

Veerle startte zoals gewoonlijk zeer snel waardoor het deelnemersveld direct op een lint getrokken werd. Dat Veerle in heel goede doen is zal iedereen gezien hebben want enkel de vice-Europese kampioene- de Britse Avery- slaagde er in om Veerle van de totaalzege te houden. De Vlaams kampioenetrui mocht zij wel aantrekken.

Barbara liet liet zich zeker ook opmerken. Met vrij weinig competitie in de benen nestelde ze zich mooi vooraan in de race waar ook enkele buitenlandse atleten van de partij waren. Ondanks het hoge tempo hield ze knap stand en finishte ze 8e maar wel 5e Belgische.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: