Belgisch kampioenschap indoor junioren en beloften

Belgisch kampioenschap indoor junioren en beloften
Goud voor Alexander, Zilver voor Simon

Ondanks hun studies hadden 7 clubgenoten zich ingeschreven voor deelname aan dit B.K. indoor voor junioren en beloften te Gent.

Als eerste van de AVR-delegatie zagen we juniore Manon De Marez die plaats nam in de startblokken voor haar wedstrijd 400m. Na een goede start liep het halfweg iets minder vlot maar in de laatste rechte snelde ze toch naar een degelijke 61”44.

Op dezelfde afstand is Alexander Doom steeds de topfavoriet bij de junioren in België. Alhoewel hem het leven zuur gemaakt werd door zijn belangrijkste opponent in de eerste 300m- wat die de laatste 100m zuur opbrak- mocht Alexander reeds het zegegebaar maken nog zelfs voor de aankomstlijn. Met 48”74 liet hij nogmaals een heel knappe chrono afdrukken. Proficiat Alexander!

Belofte Loïc Van Oost heeft de smaak te pakken. Hij haalde reeds vorige zomer een paar keer sterk uit met sportieve prestaties. Ingedeeld in de B-reeks 800m liep onze clubgenoot een goede technische race die hij uiteindelijk won in 1’59”81. In de sterkere A-reeks waren ze er vrij gerust in maar enkel de eerste 3 liepen sneller dan LoÏc, die met de 4e plaats en een heel degelijke chrono huiswaarts kon trekken.

Op dezelfde afstand voor dames beloften waren Jolien Musseeuw en Laura Huyghe van de partij. Een tegenstandster besloot om er een snelle wedstrijd van te maken en dit was voor Jolien die het meer van een rustiger aanvang moet hebben allesbehalve een gedroomd scenario, ze deed wat ze kon en daar kunnen we tevreden mee zijn.

Laura pikte aan bij haar voorgangster maar met 33” na 200m wordt er al bij menig atlete op de adem getrapt. Na 400m in 1’10” liet onze kinestudente een opening vallen die ze dan in de laatste 200m weer dichtte. De 2’28”16 is niettemin een knappe chrono voor iemand die examens in januari en stage in februari heeft afgewerkt en zo altijd ’s avonds laat moet trainen.

De 1500m beloften kreeg met Dimitri Dejonckheere en Simon Van Bruaene ook een degelijke AVR-inbreng. Ook hier een pijlsnelle aanvangsronde -31”- die daarna zijn tol eiste. Dimitri lukte echter al een betere chrono dan de week voordien en hopelijk kan hij in de nabije toekomst zijn trainings-omvang -die nu wel vrij beperkt is- iets opdrijven.

Voor Simon die vorig jaar al het zilver veroverde rustte er wel enige druk op de schouders.           Even goed doen zou welkom zijn maar de overige atleten laten zich ook niet zomaar doen. In de race speelde onze clubgenoot een beetje accordeon met zijn voorganger, dit door de snelle aanvangsfase. De sterkste man van de wedstrijd had ondertussen reeds het hazenpad gekozen, maar achter hem streden 2 atleten waaronder Simon, voor de volgende podiumplaatsen. Op 300m van het einde zette hij zijn gevreesde eindjump in om zowat driekwart minuut later -uitgeput- te weten dat hij opnieuw Vice-Belgisch kampioen is bij de beloften.     Proficiat Simon!

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: