BK cadetten en scholieren indoor.

Lore Goossens heeft haar favorietenrol als Vlaamse kampioene en liedster in de nationale 800m ranking, helemaal en met glans waar gemaakt. Het dametje uit Ledegem kan naast een paar rondjes draaien aan een hoog tempo, zoals op het Vlaams kampioenschap, maar blijkt ook een flinke hap uit de tactische kaasbol gegeten te hebben. Een perfecte race als indoor afsluiter die de nationale titel opbrengt…..tja Leuk hé! Dikke proficiat Lore.

Wat zijn 400m koersen moeilijke dingen, start je een beetje te traag dan mis je je trein, niet meer op te halen. Start je wat te snel dan val je uit de trein, waardoor je een mooie chrono mag vergeten. Het leek dat de tweede ronde voor mijn atleten er te veel aan was. Je zit als trainer met een kater, een grote kater. Van een rustig nachtje slaap kwam niet veel in huis, dan maar evalueren, de gasten bleken in goede conditie te zitten gedurende de week naar ’t kampioenschap toe. Van Brent Gayse en Lore Duponselle, die geplaagd zaten met een lichte blessure konden we niet verwachten dat ze een toptijd zouden neerzetten . moedig dat zij het geprobeerd hebben. De maandagmorgen belde Virginie , de ma van Aischa Ballekens , me op met de boodschap dat Aischa door griep geveld in bed lag. Later bleek dat Jaen-Philippe Espeel eveneens ziek was. Voor vier van mijn vijf deelnemers aan dit Bk had ik een duidelijke reden. Maar voor Michiel Debrabander taste ik nog in ’t duister, zeker niet ziek, leek me heel scherp en keek vol hoop uit naar zijn wedstrijd. Met de vierde tijd op de deelnemerslijst op 1″ 20 van de derde, wist ik wel dat het moeilijk zou worden om op het podium te staan. Ik had Michiel gevraagd om niet te afwachten te starten, maar z’n opponent voor brons had een beetje het zelfde idee, het werd een vlammende eerste ronde vooral tussen de 150 en 200 meter werd er gespurt alsof het om een 100m ging, beide heren wilden voor de andere de bocht van de laatste ronde aansnijden. Halfweg doorkomen met een chrono van bijna de besttijd van je 200m, dat kan niemand volhouden. Het resultaat voor beide jongens was een eindtijd van één seconde boven hun pr, niet eens zo slecht met een opgeblazen motor, maar ‘t brons was gaan vliegen. Een 400m koers … moeilijk… zeker indoor met z’n dubbele ronde.

Ik was wel even geschrokken van de resultaten en sommige reacties, maar na alles rustig op een rijtje te zetten kom je je tot de conclusie, dat er een aantal parameters zijn, die je als trainer niet in de hand hebt, parameters die gans je jaarplanning en verwachte resultaten kunnen in de prak draaien. In de prak zat het, daardoor eventjes geen inspiratie om een verslagje te schrijven.

Lucien.

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: