Belgisch kampioenschap veldlopen : cadetten tot seniores

Het veldloopseizoen ’15 – ’16 is verleden tijd. Met het Belgisch kampioenschap als laatste cross           -tevens de belangrijkste- mogen nu de langere pinnetjes enkele maanden opgeborgen worden.

Het zonnetje dat ook van de partij was in Wachtebeke zorgde ervoor dat het een aangename dag werd om erbij te zijn ondanks een eerder fris aanvoelend windje.

 

Bij de eerstejaars cad meisjes waren Fran en Inneke erbij die hier nu voor het eerst aan een officiële titelstrijd deelnamen. Fran liep een mooie wedstrijd en haalde als 39e de eindstreep terwijl Inneke        -die mee oefent met de spurters- niet afgaf en ook de totale afstand knap overbrugde.

Onze 1 jaar oudere meisjes: Aischa Ballekens, Estelle Temmerman en Lore Goossens hebben al iets meer crosservaring.

Estelle was voortdurend voorin te vinden in de race. Haar knappe 5e plaats die ze nu behaalde is zeker een bevestiging van het brons het jaar voordien.

Aischa liet zich ook niet kennen, ze bleef tot het einde alles geven om nog mooi in de 1e helft van de deelnemers op de 27e plaats te eindigen.

Lore die een verrassend indoorseizoen achter de rug heeft liep hier ook ongetwijfeld haar beste cross  deze winter. Met een sterk wedstrijdeinde slaagde ze erin om op een onverhoopte 4e plaats te eindigen.

 

Bij de 2e jaars cad jongens namen Thibo Dewulf  en Stan Vanhecke de start. Beiden hadden reeds een vrij goed crossseizoen tot nu toe. Thibo liep attent mee vooraan en kon naar het einde toe zelfs een tandje bijsteken. Wat niemand verwacht had -ook hij niet- gebeurde. Hij streed tot het einde mee voor een podiumplaats waar hij ook in slaagde. Zijn bronzen medaille zal zeker een speciale plaats krijgen. Proficiat Thibo!

Stan is de laatste weken ietwat uit zijn gewone doen door een lichte kwetsuur. Maar voor een B.K. wil men wel eens extra op de tanden bijten alhoewel later blijkt dat dit toch wel niet zo een goed idee was. Hij kon niet voluit gaan en besloot de wedstrijd gewoon uit te lopen wat resulteerde in een 52e plaats.

 

Met Lynn Dekeyser en Lore Keirsebilck namen 2 AVR meisjes de start bij de 1e jaars scholieren.

Lynn heeft reeds meerdere B.K. medailles veroverd en weet dat deze je niet zomaar in de schoot geworpen worden. Na een goed ingedeelde wedstrijd en een sterke eindspurt mocht ze op het podium de zilveren medaille in ontvangst nemen. Proficiat Lynn!

Lore heeft na haar voetprobleem van vorig jaar nog niet de goede tred teruggevonden. Als je alles moet heropbouwen kan dit toch wel enige tijd in beslag nemen. Toch behaalde zij hier nog de 30e plaats.

 

In de korte cross bij de mannen nam Iwein Bau een goede start. Naar het einde gaf hij enig terrein prijs maar finishte toch  op de 48e plaats.

In de lange cross lukte Dries Depoortere een schitterende wedstrijd zonder zich te vergalopperen rukte hij op tot de 18e plaats en dit te midden zware tegenstand. Meteen zijn beste resultaat ooit op het Belgisch kampioenschap veldlopen.

Ook Jannes Cottyn liet een heel goede indruk. Met de studies (geneeskunde) nog goed trainen is soms nogal moeilijk. In deze omstandigheden mag zijn 50e plaats zeker niet onderschat worden.

 

2 clubgenoten hadden interesse in de spurtcross voor de mannen. Loic Van Oost is al een langere periode in goede doen en bewees dit nogmaals met zijn 7e plaats in dit explosieve gezelschap.

Simon Van Bruaene vonden we enkele plaatsen verder terug als 16e. Hij probeerde zijn teamgenoot te volgen maar momenteel gaat deze voor hem nog iets te snel.

 

Ook 2 dames namen deel aan de juniorenrace. Ze bewezen deze winter reeds dat ze één en ander in hun mars hebben.

Emma Boone nam de betere start maar halfweg zonderde Hanne Vander Stichele zich af van haar clubgenote om ondanks een losgekomen spike toch op een heel mooie 14e plaats beslag te leggen.

Emma liep enkele tellen later als 19e over de streep. Opdracht volbracht, want ze beoogden beiden een top 20 notering.

 

Bij de hoofdwedstrijd van de dames nam Veerle Dejaeghere gewoontegetrouw het heft in handen waardoor de wedstrijd vrij snel in een -bijna- definitieve plooi gelegd werd.

Wanneer Louise Carton doortrok na halfweg diende Veerle hier wel te passen maar met de vrij grote voorsprong die ze toen reeds had opgebouwd tegen over de achtervolgers moest onze topatlete zich geen echte zorgen meer maken omtrent de tegenstand. Een schitterende 2e plaats en zilver is opnieuw het resultaat van het ernstige trainingswerk dat hierachter schuilt in de avondlijke uurtjes. Proficiat Veerle!

 

Met 3 behaalde medailles ondersteund door 3 top 10 en 4 top 20 plaatsen vanaf cadetten kunnen we als club zeker heel tevreden terugblikken op dit nationaal kampioenschap dat een bevestiging is (was) van de resultaten van het ganse crossseizoen.

Willy.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: