Belgisch Kampioenschap Veldlopen (jeugd)

Met een prachtig lentezonnetje van de partij vertrekken we richting Wachtebeke voor het Belgisch kampioenschap veldlopen.

Bij de benjamins slechts 1 ploeg aanwezig, maar Elise, Ode, Iluna en Noa hebben zich danig verweerd en met een 16de plaats op 47 ploegen, haalden ze een prima resultaat.

De pupillen meisjes, geboren in 2006, met ons gekend trio Elien, Joke en Dauwke en 87 andere meisjes aan de start voor hun eerste individueel kampioenschap. Wat een kennismaking! met als resultaat respectievelijk een 42ste  ,55ste  en een 61ste plaats. De pupillen jongens °06 Rune en Alex kennen natuurlijk ook dezelfde kriebels in de buik voor hun grote wedstrijd, maar eindigen op plaats 24 en 25 mooi na elkaar in het grote deelnemersveld (100 dlnrs.) Onze oudste pupillen jongens staan garant- en dit het volledige winterseizoen lang – voor de grootste AVR delegatie in een wedstrijd. Maarten (9) zorgde voor de eerste top tien plaats van de dag  en iedereen weet intussen hoe moeilijk dat dit is op het BK. Verderop Milan (17) ,Wout (19) ,Jerome (24), Arne (35), Nand (36) Aaron (76) en Zjef (95). Wat een weelde. Een ding staat vast : AVR heeft in deze leeftijdsgroep enorm veel talent, dit belooft voor de Beker van Vlaanderen.

Bij de miniemen meisjes eerstejaars, een superlichting, met heel veel goede atleetjes zowel uit het Vlaamse land als uit Wallonië. Wanneer de winnares uit deze reeks zes seconden sneller loopt !! dan de winnaar van de oudere reeks dan weet je het wel. Maar Adeline (8) slaagde in al dat geweld toch maar weer een top tien te halen. Ook Lore(45) en Charlotte(48) waren van de partij. Mien was onze troef bij de oudere miniemen  en ook Mien ontgoochelde niet met en schitterende plaats (9).

Eerste BK voor Lleyton, een confrontatie op het hoogste niveau, maar ook hier opnieuw een top tien (9)  na een voorbeeldige wedstrijd: goede start, prima tempo en op het eind nog een knap eindschot. Ook aanwezig Wouter (80) die zijn vooruitgang deze winter niet in de verf kon zetten.

Tweedejaarsminiem Robbe heeft ervoor gezorgd dat iedereen uit de veldloopgroep nog een extraatje krijgt “dank u wel Robbe”. Met een ronduit prachtige derde plaats en de bronzen medaille blijft Robbe in ieder BK presteren BRAVO !!

Thomas liep waarschijnlijk zijn beste wedstrijd van het seizoen (7) en met een top tien was hij heel tevreden.  Ongeluk en ziekte waren niet de vrienden van Noah (47) en Rhune (69) en  hun resultaten waren zeker niet de weergave van hun progressie deze winter.

Globaal kunnen we spreken van een heel goed resultaat met 5 top tien plaatsen en een bronzen plak .

 

PROFICIAT aan alle deelnemers aan het BK

Geert Dekaezemaker

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: