schiftingen BvV meisjes

Amper vijf weken na het BK veldlopen heerste er weer een gezonde spanning ten huize Louagie. De schiftingen beker van Vlaanderen pupillen/miniemen meisjes stonden op het programma. Mama Lynn zou mama Lynn niet zijn indien ze niet de dagen ervoor een schema had gemaakt van de resultaten van 2014 en 2015. Hieruit stelde ze vast dat ze in 2014 een vierde plaats hadden behaald met 168,5 punten en in 2015 een zesde plaats met 131 punten. Het moet gezegd worden dat ze in 2015 heel wat pech ter verduren kregen.
Even een doelstelling plaatsen voor 2016…een vierde plaats zou heel goed zijn. Want we mogen ASVO, AZW en HCO niet onderschatten.

Om 12.00 u stipt betraden we de atletiekpiste van onze eigen club. Hier en daar reeds wat atleten en de horden voor de 60 mH stonden ook al klaar. Na het nog snel ophangen van een andere luidspreker kon de meeting beginnen.

Lore begon met kogel. Ze heeft wel niet echt de gestalte ervoor maar deed haar best en gooide 7m20. Ondertussen probeerden we wat mee te genieten van een geweldig mooi nummer, de 60mH miniemen. Twee AVR-atleten, Mila en Elise gingen de uitdaging aan. Elise pakte 5 punten met een tijd van 12”33. Ondertussen sprong Lente 3m56 in de zandbak, gooide Joke 14m36 met de hockeybal en sprong Famke maar liefst 1m38 hoog. Wat ons onze eerst 13 punten opleverde! Proficiat Famke!

Ook de pupillen meisjes trotseerden de horden en Lente behaalde 7 punten met een tijd van 13”42. Op de 300m hadden we maar één atleet van AVR, Famke. Maar die was nog aan het hoogspringen op het moment van de 300 m. Maar geen probleem, ze nam de 300 m gewoon ertussen en behaalde ook nog eens de derde plaats met een tijd van 47”15. Chapeau!

Toen was het tijd voor de 80 m. Spannend…De eerstejaars miniemen hebben dit nummer nog nooit gelopen. 7 reeksen en 5 meisjes zijn er klaar voor. Ook Lore. Ze liep snel en haalde 10 punten binnen in een tijd van 11”25. Bij de 60 m was Elien Anckaert de snelste met een tijd van 9”62.

We staan momenteel op de vijfde plaats. Zouden we nog kunnen opschuiven naar de vierde? Volgens Lore ook nog naar de derde want het verschil tussen de vierde en de derde is momenteel minimaal. Komaan girls, dit zou schitterend zijn! We gaan ervoor!

Silke gooide 5m96 bij het kogelstoten bij de pupillen. Mien sprong dan weer 3m95 ver en Famke had nog kracht over om te speerwerpen en wierp 19m26. Maar wie was daar aan het hoogspringen? Gaelle Cham. Keer op keer over die lat tot 1m25 en voor een tweede keer haalden we de 13 punten. Proficiat Gaelle! Lore liep inmiddels de 150 m en behaalde een mooie tijd van 21”54. Wat een prachtige dag…
Die vorderde snel en het werd reeds tijd voor de 1000m. 4 AVR meisjes bij de pupillen en 5 bij de miniemen maakten zich klaar. Shauni pakte de punten bij de pupillen met een tijd van 3’50.70 en Mien nam maar liefst 10 punten bij de miniemen met een tijd van 3’22.02. Adeline zette als eerstejaars een scherpe tijd neer van 3’27.17, dat belooft voor volgend jaar…

Nu nog enkel de aflossingen. En die zullen onze plaats bepalen in het eindklassement. Fingers crossed.
Lente, Marith, Renee en Gaelle liepen in de snelste reeks en behaalden een mooie tweede plaats met een tijd van 36”68. Famke, Lore, Elise en Liene behaalden een vierde plaats met een tijd van 46”55, wat niet slecht is voor de eerste keer. Maar onder de 46”00 zal de doelstelling worden…Alweer een doelstelling, zal beroepsmisvorming zijn J.

En… de einduitslag? Benieuwd?
Gelukkig liet die net lang op zich wachten. AVR meisjes behaalden de DERDE plaats met 152 punten. Proficiat aan alle atleten en trainers voor hun inzet en enthousiasme. Jullie maakten ons trots en gelukkig!

Lynn Verstraete

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: