BvV pup en min jongens

201604pupmin

De lange pinnetjes hebben plaatsgemaakt voor hun korte lotgenoten, het wedstrijdnummer is verlost van alle moddersporen en de ondergrond van het veld wordt ingeruild voor de donkerrode piste … Als dat het geval is, dan weet elk atletiek-minnende sportliefhebber dat het zomerseizoen met bijhorende meetings is aangebroken. En dan horen daar normaal ook zon en aangename temperaturen bij … maar helaas niet op de eerste belangrijke outdoormeeting van 2016.

Op 17 april 2016 zijn we met velen paraat op de voorronde van de Beker van Vlaanderen te Wervik. Pupillen en minimiem jongens strijden er tegen 9 andere ploegen om een plaatsje te veroveren in de finale. De trainers deden uitgebreid voorbereidend werk met veel aandacht voor”de juiste man op de juiste plaats” in de vele disciplines. Tijdens de laatste trainingen wisselde de estafettestok vlot van hand en dus staat  iedereen op scherp voor deze belangrijke interclub. Omstreeks 13.30 volgt het startschot van een heerlijke namiddag.

De AVR-atleten kunnen zoals altijd rekenen op een grote groep supporterende ouders en sympatisanten verzameld in en rond de blauwe tent. Elk probeert op zijn manier dat extra duwtje in de rug te geven om de atleetjes naar hun beste niveau te stuwen: de ene ouder stuurt een zoveelste luidkeelse aanmoediging de binnenpiste in, een ander geeft met duidelijke bewegingen aan dat de aanloop voor het verspringen een half voetje dichter mag of zorgt voor een laatste schouderklopje aan zoonlief op weg naar een glansprestatie in “zijn” nummer. Heerlijk om dit te zien. En tussen al het supporteren door, wordt er wat bijgepraat onder ouders, met niet alleen uitgebreide voorbesprekingen van de topper anderlecht-Club, maar ook tijd om wat lief en leed te delen… Atletiek-Vrienden-Roeselare op z’n best!

Op en rond de piste volgen de diverse nummers elkaar snel op. Focus en inspanning tijdens het werp-, spring- of loopnummer. Stralende gezichten voor en na de inspanning van jonge gastjes die zich vooral samen amuseren. En alsof dit nog niet belangrijk genoeg is, zien we hen ook stuk voor stuk goede prestaties neerzetten. De trainers zorgen er voor dat iedereen op tijd opgewarmd aan zijn discipline kan beginnen en tellen ondertussen punten. In het passeren aan de blauwe tent knikt één van hen met een miniscuul briefje in de hand goedkeurend: “het zit er in, we zitten op schema”. Naarmate de middag vordert en de wind nog iets snediger wordt, horen we van de speaker dat het puntenaantal van AVR snel aanzwelt. De afsluitende estafettenummers zijn traditioneel spectaculair en het wachten op de officiële uitslag lijkt langer te duren dan het in werkelijkheid is … maar iets na 18 u mag de champagnefles uiteindelijk ontkurkt worden. Het is feest op het binnenplein waar de pupillen en miniemen van AVR verzamelen voor de groepsfoto. Voor de vierde maal op rij mogen zij naar de finale van de Beker van Vlaanderen, een prestatie om u tegen te zeggen.

Een dikke proficiat aan alle atleten en trainers voor deze overwinning. Een warme dankjewel aan iedereen die als “twaalfde man” aanwezig was. Wie er niet bij was of gewoon nog even trots een blik wil werpen op de AVR-prestaties , kan de resultaten bekijken op www.flac.be onder “wedstrijden – wedstrijdresultaten – uitslag Beker van Vlaanderen pup/min” … of op www.kavr.be onder “foto’s” genieten van de prachtige beeld-weergave van deze sportieve hoogdag (met dank aan de fotografen)

Steve Vanryckeghem

 

 

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: