Belgisch kampioenschap 10 000m 2 x goud!

Zaterdagnamiddag trokken 4 atleten richting Duffel om er het Belgisch kampioenschap 10 000m in hun categorie te betwisten.

Henk Vandermeersch M35 en Kristof Huyghe M40 namen als eerste clubgenoten de start om 18u30. De warme temperatuur die we momenteel nog niet gewoon zijn zorgde ervoor dat het een zware wedstrijd werd. Twee atleten kozen onmiddellijk het hazenpad terwijl er zich achter hen een groepje vormde waaronder Henk zich bevond. Zowat halfweg bleven ze nog met 2 over maar na 7 km moest onze clubgenoot zijn tegenstander laten gaan. Als 4e en met 33’35”99 was Henk heel tevreden gezien de omstandigheden.

Minder goed verliep het voor Kristof die totaal leeggelopen na zowat 6 km uit de wedstrijd stapte.

Om 19u30 was het de beurt aan de masters dames om hun wedstrijd over 25 ronden aan te vatten. Ook hier 2 clubgenotes onder de deelneemsters: Hilde Hindryckx W35 en Patricia Delvael W40.      Van bij de start bleven ze in elkaars omgeving samen met nog enkele tegenstandsters. Na enkele ronden bleven ze nog met 4 over, onze 2 Roeselaarse dames met hun respectievelijke concurrentes. Door de weersomstandigheden lag het tempo niet zo hoog en op 6 ronden van het einde besloot Hilde om er een snel wedstrijdeinde van te maken en zo mogelijk de Belgische titel in haar categorie te winnen. Hilde slaagde mooi in haar opzet, zij overschreed na 43’10”31 de aankomstlijn als nieuwe Belgisch kampioene 10 000m W35.

Ook Patricia, die heel wat wedstrijdervaring heeft, had haar naaste concurrentes achter zich gelaten en werd ook 1e in haar categorie W40 in 43’37”75.

Proficiat Hilde en Patricia!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Willy

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: