Beker van Vlaanderen : cadetten & scholieren meisjes

Zaterdag  7 mei  kwart voor twaalf,  de training is afgewerkt,  hoogtijd voor  een paar passagiers plus sporttassen in de auto mee te nemen en naar Nieuwpoort te rijden. De AVR cadetten en scholieren werden op het sportterrein ” De Lenspolder “  verwacht.  Ook werd  van hen verwacht deel te nemen aan de jaarlijks weerkerende beker van Vlaanderen, ook wel eens “ den interclub “ genoemd.  Na een vlotte verplaatsing, werd een duveltje met daarop de avr tent, door Willy naar een plaatsje met uitzicht op de piste geduwd. Met een paar helpende handen stond in geen tijd onze villa op z’n poten, en konden de trainers zich concentreren op hun taak ,  wedstrijdkaartjes afgeven op ’t secretariaat,  de atletes die eerst dienden aan te treden aan de opwarming laten beginnen en zo van die dingen.  De meeting begon met een 300m horden cadetten,  Sara Stevens kreeg de taak  deze hindernisrace te lopen.  Ieder punt is belangrijk in de eindafrekening moet Sara gedacht hebben, nadat ze eventjes struikelde over een van die vervelende obstakels onderweg,  maar verbeten haar weg verder zette en nog zevende (54” 47) eindigde over de twee reeksen cadetten,  zes punten,   goed gedaan Sara.  De scholieren kregen een  volle ronde voorgeschoteld,   400m exact ,  ook nog eens met horden onderweg.    Lisa Duponselle lust dat wel,  zesde tijd geklokt (1’ 13” 09)  zeven points binnen gehaald…. Juffie is goed bezig.    Florence Ryon  die nog geen wedstrijd hoogspringen betwist had,  plukte bij haar laatste poging vijf punten uit de lucht (1 m 30 )  Hoogspringen  zonder specifieke training, als interne studente niet vanzelfsprekend, is niet gemakkelijk.    Aanloop,  afstoothoek en plaats,  passage boven de lat,   dat vraagt veel oefening,  toch kon je zien dat Florence hoger sprong, en dat ervaring opdoen snel tot  hogere prestaties zal leiden, goed gedaan meid.

Cadette Aisha Ballekens die later op de dag een 400m diende te lopen,  nam een partijtje verspringen  als aperitief.  Een zesde plaats en zeven points in ’t mandje als voorproefje  niet mis.  Om enkele puntjes sprokkelen op  discus  deden we beroep op scholiere Celestine Leenkneght,   vier punten leverde het op,  da ’s  meer dan verwacht.   Cadette Ghislaine Delva riep, nogal sip kijkend naar Willy,  “  ik zit er niet bij, ‘k sta niet op het wedstrijdblad………”   Willy naar de omroeper, omroeper waar is Lucien,  Lucien naar ’t secretariaat. Oef ! ’t kaartje zat in ’t verkeerde vakje…. bij de scholieren, kaartje naar de kamprechter, het kogelstoten kon beginnen.  Na afloop kwam  Ghislaine met acht punten aandraven, daarvoor had ze de kogel  9m20 ver moeten stoten,  knap é na die heisa.

Er stond nogal veel wind  tijdens de meeting, daar kijken de spurters naar uit, als die van achter komt. Pal op de neus stond die, dat is balen, geen toptijden mogelijk.  Amber Heyrman zette de startblok klaar voor een 100m spurtje bij de cadetten, enkele seconden na het startschot (13” 62) wees de fotofinish haar als tweede aan in haar reeks , ze  kreeg daarvoor zes punten.  Af en toe  bindt scholiere Noor Verburgh de spikes eens aan, voor een spurtje dan, nu de 100m (13” 86) en een beetje later een dubbele hectometer (28” 34)  ondanks een gemis aan wedstrijd ritme behoorlijke prestaties.  Ook de cadetten kregen een 200m wedstrijd voorgeschoteld, Lore  Duponselle  scoorde vijf punten met een tijd van 28” 53ze werd tweede in haar reeks, zeer goed Lore !

Alisa Spriet afstandloopster, was bereid gevonden om de speer ter hand te nemen in een  partijtje werpen voor scholieren,  bij haar beste worp lande de 500gr wegende speer net onder de dertig meter ( 29m 90),  nog eens zeven punten voor den AVR.    Tijd nu voor de afstandsproeven,  beginnend met 800m voor cadetten,  Met Lore Goosens,  specialiste ter zake op de startlijn, wisten we dat er puntjes te rapen viel, na een spannende spurt (2de in  2’ 18” 58) een dikke elf eenheden bij op  onze teller.     Lien  Goossens, de zus  van….,   liep alle tegenstand op een  hoopje in de 800m     (2’ 22” 18) voor  scholieren,   waarbij zij  het maximum aan points (13) incasseerde.

1m 53  ondertussen voor cadette Camille Cham bij het hoog springen, een flinke verbetering van haar pr en van ons puntentotaal, ook elf om  precies te zijn.   Camille is stijgende lijn aan ’t presteren, doortrekken nu.  Florence Ryon  nam ook het verspringen scholieren voor haar rekening( 4m 21) goed voor  vier punten.     Voor  de vijftienhonderd meter konden we weer twee kleppers opstellen. Estelle Temmerman hield eveneens haar tegenstandsters achter zich  in de reeks cadetten, de chrono stopte op 5’ 04” 08,  meteen dertien punten naar onze teller.     In de reeks scholieren eindigde Lynn Dekeyser als tweede ( 5’ 10” 80), nog eens  elf eenheden op ons rekeningske.  Sterke prestaties van de afstand lopers.   Ghislaine  Delva,  reeds bekomen van de strubbelingen bij het kogelstoten,  melde zich aan bij het speerwerpen, de Avr cadette  prikte het ding ’t verst ( 32m 09) van alle werpsters,  weeral  dertien punten.  Ik denk dat er zich hier een sterke meerkampster aanmeldt, in gaten houden die meid.   Voor de laatste  individuele loopproeven, 400m vlak, was zoals hoger vermeld Aischa Ballekens onze pion.  Het elektronisch oog zag haar als vijfde (65” 52 ) over de aankomstlijn snellen, vijde over beide reeksen, nog eens acht punten erbij. Met nog een beetje de nasleep van een verkoudheid en de wind niet vergetend, liep ze een goede wedstrijd. Alisa Spriet die helemaal geen spurter is, durfde het aan in de clinch te gaan met de scholieren van reeks 1.  Bij aankomt (1’ 11” 60)  kreeg ze toch nog drie goed bruikbare punten. De laatste werpproef was het discuswerpen, Lore Goossens trad hier voor AVR in de werpring.  Een poging van 18m 47,  haar  beste worp werd met  drie punten beloond.

Leuk hé,  dat atleten selecties aanvaarden die eigenlijk niet bij  hun atletisch kunnen past en daarbij nog een behoorlijk aantal punten binnenhalen.

Relais of aflossingen, 4 x100m ditmaal, staan als afsluiter op  ’t uurrooster, altijd een nerveus gedoe, snel nog eens de merktekens uitzetten…..de wissel oefenen en oefenen.  De AVR teams die gezamenlijk met elf punten gingen lopen even voorstellen :

cadetten                                                            scholieren

starter  Aischa Ballekens                              Noor Verburgh

Lore Duponselle                              Lisa Duponselle

Camille Cham                                    Celestine Leenknecht

Amber Heyrman                              Florence Ryon

 

Hartelijk dank voor uw deelname en inzet, ook nog een dikke proficiat voor het behaalde resultaat,  de vijfde plaats met 169 punten in de eindklassering.

 

Lucien.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: